Yamaha Motor Europe presenteert zijn WaveRunner 2020 productline-up met opvallende nieuwe kleuren en graphics.

De Yamaha’s FX modellen, met onder meer nieuwe romp- en bodyvormen, die niet alleen de allernieuwste technische ontwikkelingen en gebruiksvriendelijke functies omvatten, maar ook aanzienlijke prestatieverbeteringen bieden, zijn verkrijgbaar in vier modelvarianten in vijf verschillende kleuren. De allround capaciteiten en de absolute kwaliteit van deze machines waren altijd al uitzonderlijk. Nadat de FX modellen vorig jaar in tal van belangrijke opzichten geheel opnieuw zijn ontworpen en er nu nog meer van de allernieuwste hightech systemen en functies zijn aangebracht, durven we gerust te stellen dat de FX-serie uitmuntend is!

Het begint allemaal met het nieuwe aerodynamische design van de stootrand, die de veel bewonderde historie van de FX weerspiegelt, maar die de FX een meer frisse, moderne look geeft. Het besturen van deze nieuwste vaartuigen is een geheel nieuwe ervaring, met elektronische regelfuncties, uiteenlopend van het revolutionaire RiDE™ systeem tot het geavanceerde elektronische gasklepsysteem met zijn Reverse Traction Control, Cruise Assist, No Wake Mode met 3 standen … en zelfs het magische elektronische trimsysteem van Yamaha voor schakelen tijdens het varen. Bij uw eerste kennismaking kan het zijn dat veel van deze verbluffende nieuwe technische functies u doen denken aan het soort geavanceerde faciliteiten die u in een moderne auto zou verwachten. Neem nu bijvoorbeeld het CONNEXT kleurentouchscreen, uniek in deze branche. Het zorgt voor interactie tussen u en uw machine, en zorgt dat u deze op een werkelijk praktische en nuttige manier kunt bedienen. Of neem het nieuwe Multi-Mount systeem waarmee u uw luidsprekers mee kunt nemen, of uw GPS, uw vis sonar, of uw kop koffie … veilig vastgemaakt aan de fraai ogende body van de nieuwe FX.

Al met al deelt de verbluffend nieuwe FX serie weer een flinke klap uit als het gaat om superieure uitmuntendheid in deze veeleisende markt. We hadden niet anders verwacht van Yamaha!

In de high-performance- en wedstrijdsector is de nieuwste toevoeging aan het assortiment de bijzonder snelle GP1800R HO, die zich aansluit bij de beroemde en supersnelle GP1800R SVHO. Tijdens de veeleisende wedstrijden of bij de grote groep van prestatiegerichte vaartuigfanaten voor wie snelheid en prestaties (bijna) alles is, bieden deze twee modellen het toppunt van vaarplezier! Kortom twee WaveRunner modellen die u het summum aan vaarplezier bieden. Maar voor deze mensen gaat het nooit echt snel genoeg en is geen bocht echt scherp genoeg! Met nieuwe op wedstrijden geïnspireerde stavlakken en inlaatroosters met invoer vanaf de bovenzijde, krijgen beide modellen een nog scherpere en een nog betere wendbaarheid, gecombineerd met een betere ‘grip’ op ruw water en de mogelijkheid superscherpe bochten te nemen. De GP1800R SVHO had reeds de nieuwste superlichte romp van NanoXcel2, maar nu wordt dit opmerkelijke materiaal ook gebruikt voor de romp van de GP1800R HO, waardoor deze dezelfde voordelen van een betere acceleratie, snelheid en bediening krijgt.

VX serie, hoogwaardige styling en technologie voor minder geld. Het bezit van een eigen vaartuig zou voldoening moeten brengen. Yamaha richt zich op vooruitdenken, innovatie en baanbrekende technologieën om betrouwbare, brandstofzuinige producten te maken die minder onderhoud vereisen dan concurrerende modellen. Dit betekent minder problemen en nog meer vaarplezier. De VX seriebiedt opmerkelijke allround capaciteiten, en is zuinig en betrouwbaar. Nieuw voor modeljaar 2020: de VX Limited versie in een speciale witte uitvoering.

De EX serie heeft een nieuwe basis gelegd op het gebied van betaalbaarheid en waar voor uw geld. De EXR is een krachtig en sportief vaartuig, die toch ongelofelijk wendbaar en makkelijk te bedienen is. Op de lijst met unieke kenmerken staat het nieuwe ontwerp van de romp en body, gemaakt van het nieuwste ultralichte NanoXcel2 materiaal. Deze moderne technologie zorgt voor hogere snelheden en acceleratie alsmede soepele vaareigenschappen. En onze geavanceerde RiDE™ technologie, het intuïtieve, gebruiksvriendelijke besturingssysteem, biedt een revolutionaire verandering voor de eigenaren van onze premiummodellen.

Een nadere blik op de specificaties laat een scala aan spannende voordelen zien die zijn ingebouwd in deze ‘pocket-rocket’ WaveRunner. Een grote, 50 liter brandstoftank voor langer vaarplezier, eenvoudig leesbare multifunctionele LCD meters in full colour, een comfortabele tweekleurige stoel voor wie alleen wil varen of met vrienden, een sterke trekhaak, doordachte en handige opstapmogelijkheden. En om ervoor te zorgen dat u een goede indruk maakt, maken stijlvolle kleuren en gedurfde graphics het plaatje af. Ondanks de opmerkelijke betaalbaarheid is het DNA dat door de aderen van de EXR vloeit zuiver Yamaha: high-end technische innovatie, wereldwijd beroemde techniek en superieure betrouwbaarheid.

De unieke en legendarisch stand-up machine SuperJet, is speciaal ontwikkeld voor wedstrijden en is nu populairder dan ooit. Hij is beschikbaar in dezelfde kleurstelling als vorig jaar.

Alle producten en accessoires van Yamaha voor het vaarseizoen 2020 zijn te vinden op: https://www.yamaha-marine.nl/