De geheel nieuwe 2025 Sportsman 2-Up 570 line-up heeft een vernieuwde styling, verbeterd zitcomfort en ergonomie, en duurzaamheidsupgrades

Polaris Off Road heeft vandaag zijn langverwachte 2-up ATV 570 line-up onthuld die zich aansluit bij zijn bestverkochte Sportsman-platform. Het geheel nieuwe 2025 Sportsman 570-portfolio omvat nu drie nieuwe modellen; de Sportsman Touring, X2 en 6×6. Of rijders nu zware klussen aanpakken, op jachtexpedities gaan of nieuwe paden verkennen, de nieuwe Sportsman 570 2-up-serie stelt hen in staat om het samen te beleven en biedt ongeëvenaard comfort, kracht en veelzijdigheid.

“We zijn volledig toegewijd om te voldoen aan de reële behoeften van zowel onze utility- als vrijetijdsklanten, dus hebben we onze bestverkochte ATV-line-up genomen en deze nog verder uitgebreid met de nieuwe 2-up Sportsman 570-reeks”, aldus Rodrigo Lourenco, Vice President, International Sales, Polaris Off Road Vehicles. “Het X2-model biedt de hele dag ultieme veelzijdigheid voor onze klanten die hard werken en er vaak op uit gaan, terwijl de toervariant voldoende ruimte biedt voor twee om samen het offroad-gevoel te ervaren. Ons nieuwe 6×6-model is de ideale machine voor nutsbedrijven die van zonsopgang tot zonsondergang nog meer willen bereiken; Gemaakt om de grote klussen met gemak aan te kunnen.”

Verbeteringen in de 2025 Sportsman 570 2-up modellen zijn onder meer:

  • Verbeterde handling en controle met een versterkt chassis dat twee keer stijver is, evenals het Engine Braking System (EBS), Active Descent Control (ADC) dat zorgt voor soepelere, meer gecontroleerde vertraging bergafwaarts, en Multi-Select Electric Power Steering (EPS) dat aanpasbare niveaus van stuurondersteuning biedt om vermoeidheid van het lichaam te verminderen en aan de voorkeuren van de rijder te voldoen.
  • Verbeterde vering met dubbele A-arm, onafhankelijke achterwielophanging met een veerweg tot 24,1 cm en verbeterde, duurzamere afgedichte bussen om hobbels en sporen op te vangen voor een soepelere rit.
  • Verbeterde vering met tot 24,1 cm veerweg achter en verbeterde, duurzamere afgedichte bussen om hobbels en sporen op te vangen voor een soepelere rit.
  • On-demand vierwielaandrijving (AWD) om rijders te helpen met vertrouwen door uitdagend terrein te navigeren. On-demand AWD detecteert bandenslip in natte of losse omstandigheden en levert onmiddellijk vermogen aan alle vier de wielen voor optimale tractie en controle.
  • Langere onderhoudsintervallen hebben de tijd tussen olieverversingen en ander routineonderhoud verdubbeld, zodat rijders minder tijd hoeven te besteden aan onderhoud en meer aan waar ze van houden.
  • Nieuwe LED-pod en koplampen voor beter zicht in de vroege ochtend of laat in de avond, zodat rijders hun tijd op de trails kunnen maximaliseren.
  • Grotere 25″ banden en nieuwe 12″ stalen wielen zorgen voor superieure sterkte en tractie op ruw terrein. Bepaalde modeluitvoeringen zijn verkrijgbaar met 14″ lichtmetalen velgen.
  • De nieuwe, agressieve carrosseriestyling geeft elk model een frisse nieuwe look, terwijl ook 90+ compatibele accessoires worden ontgrendeld, waaronder Glacier Plow Systems, Lock & Ride Windguards en Cargo Boxes, bumpers en verlichtingsopties.
  • Nieuw aanbod van ‘Polaris Engineered’-accessoires, waaronder een eerste verwarmde bestuurders- en passagiersstoel in de branche, evenals verwarmde handgrepen voor de bestuurder en passagier.

SPORTSMAN 570 X2

De ultraveelzijdige Sportsman X2 570 is uitgerust met werkklare functies en biedt de hele dag comfort, en is gemaakt voor wat de dag ook brengt, of dat nu alleen reizen is terwijl je hard aan het werk bent, of samen met een passagier eropuit gaan om de omgeving te verkennen.

De Sportsman X2 570 is gebouwd voor zwaar werk, uitgerust met een exclusieve kiepbak van 181 kg met een snelvergrendelingsfunctie voor eenvoudig losmaken. Combineer dat met zijn indrukwekkende trekvermogen van 290 kg (ongeremd versus 830 kg geremde aanhangercapaciteit) en snelheidsbegrenzing voor precisiegerichte taken zoals landerijen besproeien, en er is niet veel dat de Sportsman niet kan bereiken tijdens een dag hard werken. SP-modellen worden standaard geleverd met een door Polaris ontworpen HD-lier met 1588 kg trekkracht om alles wat in de weg staat op te ruimen.

Een primeur in de branche; de Sportsman X2 570 introduceert een exclusief verwijderbare passagiersstoel die snel kan worden omgebouwd van 1-up naar 2-up wanneer u met een passagier rijdt. Er is voldoende ruimte om gereedschap en uitrusting op te bergen, waaronder een nieuwe opbergbak aan de voorkant onder het voorrek, evenals de nieuwe, krachtige LED-pod en koplampen om de werkdag te verlengen. De Sportsman X2 570 beschikt nu ook over de nieuwe Turf-modus, die het achterdifferentieel ontgrendelt voor soepelere, strakkere bochten zonder de grond eronder te verscheuren.

De X2 is verkrijgbaar in Nordic Pro Edition, die nieuwe selecteerbare rijmodi bevat – werk-, standaard- en prestatiemodus – samen met een heavy-duty lier van 1588 kg met synthetisch touw, een motorblokverwarming voor het voorverwarmen van de motor op extra koude dagen, en zowel hand- als duimwarmers voor rijcomfort. De Nordic Pro-editie is ook voorzien van premium 14-inch lichtmetalen velgen en 26-inch Maxxis-banden. De X2 570 LE-editie bevat dezelfde kenmerken en voordelen als de Nordic Pro Edition, met extra stijlkenmerken, waaronder de premium Onyx Black gelakte carrosserieafwerking, samen met 14-inch volledig zwarte lichtmetalen velgen en duurzame 26-inch CST 6-laags banden.

SPORTMAN TOURING 570

De volgende generatie Sportsman Touring 570 is geüpgraded met een nieuw ontwerp, meer comfort en meer trailfuncties om nieuw terrein aan te kunnen, bouwt voort op de legendarische rijeigenschappen van Sportsman en voegt op de rijder toegespitste functies toe om het comfort te versterken tijdens ritten waarbij bestuurder en passagier de hele dag samen doorbrengen.

Polaris Sportsman

De Sportsman Touring 570 biedt de veelzijdigheid om alleen of met familie en vrienden te rijden, met een geheel nieuwe verwijderbare passagiersstoel* die snel en gemakkelijk en zonder gereedschap kan worden verwijderd. Voor extra comfort is de line-up voorzien van zachtere zitkussens met nieuw materiaal en meer versteviging om passagiers een veilig gevoel te geven.

De Touring 570 biedt ook verbeterde afgesloten opbergmogelijkheden met een toonaangevende gecombineerde 41,6-liter, dankzij de geheel nieuwe 23-liter opbergruimte achterin die naadloos is geïntegreerd onder de bagagedrager, zodat rijders alles kunnen opbergen wat ze nodig hebben voor een dag op de trails. De machine is gemaakt om te verkennen en wordt geleverd met een bagagedragerverlenger aan de voorkant voor nog meer transportmogelijkheden.

*op SP modellen.

SPORTMAN 6×6 570

Nu steeds meer utility-rijders voor uitzonderlijk grote taken staan en nog meer efficiëntie nodig hebben om de klus te klaren, biedt Polaris nu de nieuwe generatie van de speciaal gebouwde Sportsman 6×6 570. De Sportsman 6×6 570 is gemaakt om meer te bereiken en is de machine die in geen enkele omstandigheid opgeeft.

Met de veelzijdigheid van de 2-up stationaire passagiersstoel om gemakkelijk met vrienden en familie te rijden, is de 6×6 570 voorzien van een toonaangevende kiepbak van 362 kg om grotere ladingen efficiënter en zelfverzekerder te verplaatsen met in de fabriek geïntegreerde D-ringen met meerdere bevestigingspunten om lading vast te zetten, en een 124,2 cm brede stand voor de mogelijkheid om op krappere paden te passen. De nieuwe 19 liter verzegelde droge opbergruimte aan de voorkant biedt meer ruimte om gereedschap en uitrusting op te bergen, veilig voor alle weersomstandigheden.

Polaris Sportsman

De 6×6 570 is het ATV-werkpaard met geavanceerde mogelijkheden, waaronder een bagagedragerverlenger aan de voorkant die meer opbergmogelijkheden biedt, samen met on-demand AWD om bandenslip te detecteren in natte of losse omstandigheden, waardoor het vermogen onmiddellijk over alle zes de wielen wordt verdeeld voor optimale tractie en controle om rijders voorbereid te houden, zelfs in de zwaarste omstandigheden.

Deze 6×6-uitvoering, ook verkrijgbaar in Nordic Pro Edition, bevat een nieuwe voorste borstelbeschermer die meer bescherming biedt voor het voertuig, en een nieuwe HD-lier van 1588 kg met sterk, synthetisch touw en autostop-technologie, waardoor rijders alles op hun weg kunnen verwijderen. Voor het comfort en de bescherming van de rijder zijn hand- en duimwarmers standaard gemonteerd, samen met handkappen en nieuwe selecteerbare rijmodi; werk-, standaard- en prestatiemodus.

www.polarisbenelux.com