Het blijft maar regenen in Nederland, maar gelukkig is het tussen de buien door voldoende droog geweest om de tweede wedstrijd van het seizoen door te kunnen laten gaan.

Ondanks de slechte weersvoorspellingen bleef het op zaterdag 30 maart droog in Oldebroek, waar op circuit De Bargen het Van Werven ONK Quad & Sidecar Masters werd verreden. De coureurs van het ONK, NK en Cup lieten spannende races zien waarvan hierbij een fotoverslag volgt.

ONK Quad Masters

Ricardo Phoelich greep net naast de dagzege in Oss maar neemt in Oldebroek revanche. De eerste manche leidt hij van start tot finish de dans. De tweede manche ziet hij de Deen Zander Kristiansen als snelste vertrekken en moet hij ook de sterk rijdende Mike van Grinsven passeren. Dat lukt, maar Julian Veldman blijft Phoelich net voor en wint de tweede manche. Van Grinsven noteerde wel de snelste rondetijd, en wist in de eerste manche wel voor Veldman te finishen. Phoelich stelt dan ook de dagzege veilig en mag aan het eind van de dag op de hoogste trede van het podium plaatsnemen met Veldman naast hem op een tweede plaats en Van Grinsven op de derde. Jan Vlaeymans eindigt in Oldebroek op een vierde plaats voor Zander Kristiansen, Henrik Mogensen en Joe Maessen.

  1. #94 Ricardo Phoelich (25 + 22 pnt)
  2. #2 Julian Veldman (18 + 25 pnt)
  3. #11 Mike van Grinsven (20 + 18 pnt)

NK Quads

Net als bij de seizoensopener in Oss is ook in Oldebroek Délano Eijk oppermachtig in de eerste manche, de tweede schrijft hij ook op zijn naam. Sven Siongers wordt in beide manches en dus ook het dagtotaal tweede voor Mike Wooninck. Ook de nummers vier en en vijf zijn in beide manches hetzelfde, Jan Willem van den Berg en Dylan van der Stelt.

  1. #77 Délano Eijk (25 + 25 pnt)
  2. #55 Sven Siongers (22 + 22 pnt)
  3. #702 Mike Wooninck (20 + 20 pnt)

Cup Quads

Ook de Cup kende dezelfde winnaar als in Oss, Sebastian Lodder. Robin Katsma en Jordi Wooninck eindigden de dag met gelijke punten maar omdat Katsma de tweede manche tweede werd mocht hij naar de tweede plaats van het podium.

  1. #175 Sebastian Lodder (25 + 25 pnt)
  2. #35 Robin Katsma (20 + 22 pnt)
  3. #502 Jordi Wooninck (22 + 20 pnt)
oldebroek