Met de nieuwe Grizzly 700 25th Anniversary trekt Yamaha het doek van een compleet nieuwe uitvoering van het model die het rijke erfgoed van deze legendarische machine omarmt en viert.

Yamaha’s vrijetijds ATV’s en Side-by-Sides omvatten de legendarische RMAX™ 1000-familie van hoogwaardig geclassificeerde off-roaders, waaronder de ware natuurkracht en ongelooflijk veelzijdige Grizzly, speciaal ontworpen voor de meest uitdagende omgevingen.

The Beast is back!
De Grizzly 700 25th Anniversary grijpt terug op de legendarische erfenis van de originele krachtpatser uit 1998, de Grizzly 600. Fans van dit klassieke model zullen dol zijn op de graphics van deze nieuwe editie, die inspeelt op de kenmerkende look waardoor de Grizzly een icoon werd voor natuurliefhebbende avonturiers wereldwijd.

Twee en een halve decennia later, is de 25th Anniversary-editie een gegarandeerd succes bij enthousiaste Grizzly-fans. De nieuwe ATV biedt een uitzonderlijke bouwkwaliteit en een pakket avontuurlijke accessoires, waardoor je met ongeëvenaard vertrouwen de meest extreme terreinen en wildernissen kunt verkennen. Elk aspect van het voertuig viert het rijke erfgoed van de Grizzly. Als gelukkige eigenaar behoor je tot een kleine, selecte groep avonturiers met een echt stukje Yamaha-geschiedenis die de moderne ATV-markt in Europa opnieuw kunnen vormgeven.

Oproep aan alle actieve avonturiers
De Grizzly 700 25th Anniversary voelt zich thuis in de wildernis, biedt spannende ontdekkingsreizen
in het weekend, en maakt van elke off-road rit iets speciaals. Deze Grizzly is ideaal om iedereen die
zich herkent in de karaktereigenschappen #DRIVENBYFREEDOM te helpen om de elementen te trotseren, de vrijheid van het buitenleven te ervaren, vol avontuur, en ze tegelijkertijd te beschermen tegen de serieuze gevaren van het ruige terrein. Deze machine is die speciaal gebouwd om je grenzen te verleggen en alle aspecten van het leven te ervaren, nieuwe paden te verkennen, één met je machine en de omgeving, en tegelijkertijd om een eerbetoon te brengen aan de oorspronkelijke natuurkracht, de klassieke Grizzly 600.

Gewoon beregoed
De 25th Anniversary-graphics zijn uitgevoerd in het Yamaha-blauw met de klassieke zeshoeken. Dit
staat voor natuurlijke kracht en duurzaamheid. Deze graphics worden aangevuld met een premium
tweekleurige zadelbekleding, in kleur afgestemde (machinaal bewerkte) wielen en schokdempers,
en een kleurstelling met drie kleuren waardoor dit model overal de verdiende aandacht zal krijgen.
Met de exclusieve 25 Anniversary graphic komt de trotse eigenaar in het bezit van een echt onderscheidingsteken.

Dit model is uitgerust met een uitvoerig pakket aan beschermende accessoires waarmee het
agressieve uiterlijk van de Grizzly nog verder wordt versterkt. De heavy-duty bumper en stootplaat
aan de voorkant bieden extra bescherming voor deze Grizzly tijdens extreme avonturen. Daarna
draait het allemaal om de bestuurder: de handbeschermers op maat houden takken en rotsen op
veilige afstand en dankzij de spatborden ben je beschermd tegen modder, water en puin op de
weg.

De belichaming van uitmuntende engineering
De Grizzly 700 25th Anniversary vertrouwt op een krachtig motorblok met groot vermogen en een
toonaangevend koppel en vermogen in zijn klasse. Het tweede generatie MK II 686 cc SOHC
motorblok met vier kleppen, is uitgerust met het nieuwste EFI gasklephuis en heeft een zeer
efficiënte ECU mapping. Die zorgen niet alleen voor een laag brandstofverbruik, maar bieden ook
een indrukwekkend koppel en soepele prestaties.

Yamaha’s toonaangevende Ultramatic® automatische transmissie is feitelijk een opmerkelijk duurzaam en efficiënt CVT-systeem. Dankzij de direct reagerende versnellingsbak kun je over de moeilijkste terreinen rijden en daarbij het natuurlijke motorremgevoel op alle wielen behouden, wat zorgt voor extra vertrouwen en controle bij afdalingen en stapvoets technisch rijden.

De onafhankelijke ophanging van de Grizzly 700 25th Anniversary is voorzien van stikstofschokdempers met instelbare veervoorspanning, zodat de bestuurder de optimale instellingen kan kiezen voor uiteenlopende toepassingen. Dit is bovendien het enige model in zijn klasse met een hydraulisch bediend remsysteem en schijfremmen op alle vier de wielen, mede hierdoor uitstekende remprestaties en optimale controle.

Het intelligente On-Command®-aandrijfsysteem heeft een handige drukknopbediening waarmee
je naadloos en onmiddellijk kunt overschakelen van 2WD, 4WD of 4WD met differentiaalvergrendeling en terug voor optimale prestaties in wisselende terrein- en weersomstandigheden.

Avonturieren makkelijk gemaakt
De Grizzly 700 25th Anniversary heeft een van de hoogste standaardspecificaties in zijn categorie en is uitgerust met een aan de voorkant gemonteerde WARN VRX 25 lier. Met een draagvermogen van 140 kg en een sleepvermogen van 600 kg is deze toonaangevende ATV de ideale partner voor transport, vrije tijd of kamperen.

Voor extra rijcomfort en minder fysieke inspanning is de Grizzly 25th Anniversary voorzien van elektronische stuurbekrachtiging (EPS), voor de optimale balans tussen bestuurdersondersteuning en positieve feedback. Het lichte stuurgedrag en de nauwkeurige bediening vergroten het comfort,
het vertrouwen en de controle van de bestuurder.

De Grizzly 700 25th Anniversary heeft een multifunctioneel, digitaal instrumentenpaneel met: brandstof- en snelheidsmeter, kilometerteller, dubbele dagteller, urenteller, klok, versnellingsindicator, 4WD/Diff-Lock indicator, en EPS waarschuwingslampje. Drie aparte opbergvakken bieden voldoende veilige ruimte voor gereedschap of persoonlijke bezittingen.

Uniek en exclusief

Kortom, naast de toch al ongelooflijke specificaties van Yamaha’s Grizzly 700 EPS bevat de 25th
Anniversary de volgende exclusieve kenmerken:

  • Heavy-duty bumper, stootplaat aan de voorkant, spatborden en handbeschermers voor een betere bescherming van bestuurder en voertuig
  • Frisse 25 jubileum graphics met robuuste, op de natuur geïnspireerde retro zeshoeken in Yamaha-blauw, en een opvallende kleurenstelling met 3 kleuren
  • Uniek tweekleurig zadel schokdempers en speciale forse 27″ wielen
  • Limited-edition 25 Anniversary badge