Met meer dan 40 jaar ervaring in de productie van All Terrain Vehicles wordt Yamaha algemeen beschouwd als een van de toonaangevende fabrikanten van robuuste en betrouwbare ATV-modellen.

De huidige ATV-serie van Yamaha bestaat uit een line-up van functionele en aantrekkelijke modellen van 50cc tot 700cc, die de segmenten Utility en Sport geheel bestrijken. Door al onze klanten een brede keus te bieden uit duurzame en betrouwbare modellen die zowel gebruiks- als onderhoudsvriendelijk zijn, heeft Yamaha zijn positie als een van de meest gerespecteerde ATV-merken verstevigd.

De ATV-serie van Yamaha wordt nu verder uitgebreid door de introductie van de nieuwe modellen Kodiak 450 en Kodiak 450 EPS, die vanaf de zomer van 2017 verkrijgbaar zijn. De Kodiak 450 is geïnspireerd op de bijzonder succesvolle Kodiak 700. Het is een nieuw middelgroot Utility model dat geschikt is voor zowel professioneel als vrijetijdsgebruik en een combinatie biedt van dagelijks comfort, functionaliteit en gebruiksgemak.

Kodiak 450 en Kodiak 450 EPS – overzicht

 • Veelzijdige en praktische nieuwe middelgrote Utility ATV
 • Nadruk op dagelijks comfort, functionaliteit en gebruiksgemak
 • Onvermoeibaar werkpaard én prettig voertuig voor de vrije tijd
 • Premium Yamaha kwaliteit met een hoge restwaarde
 • Betrouwbare prestaties op elk terrein
 • Duurzame en uiterst betrouwbare Yamaha-technologie
 • Middelgrote Utility ATV, nu nog verder aangescherpt

 De definitieve middelgrote Utility ATV

De modellen Kodiak 450 en Kodiak 450 EPS staan klaar om nieuwe normen te stellen en de verwachtingen van onze klanten te overtreffen in het belangrijke segment voor middelgrote Utility ATV’s. De Kodiak 450 is primair bedoeld voor professionele gebruikers in de sectoren landbouw, bosbouw en ruitersport, en stelt nieuwe normen wat betreft functionaliteit, dagelijks comfort en gebruiksgemak.

De Kodiak 450 is niet alleen een robuust en betrouwbaar werkpaard, maar door zijn gebruiksvriendelijke eigenschappen en optimale ergonomie is het ook een ideaal model voor particulieren die de kwaliteit en betrouwbaarheid van Yamaha ATV’s weten te waarderen.

De betrouwbaarheid van Yamaha met premium kwaliteit

Het merk Yamaha is gebouwd op de hechte fundamenten van technische innovatie en toonaangevende kwaliteit, en deze blijvende waarden hebben ervoor gezorgd dat het bedrijf een van de succesvolste en meest gerespecteerde namen is in zowel de twee- als vierwielermarkt.

De Kodiak 450 is een middelgrote Utility ATV van premium kwaliteit, die is ontworpen en vervaardigd volgens dezelfde hoge normen als elk model in onze populaire serie. Yamaha zal nooit concessies doen aan zijn totale toewijding aan kwaliteit en betrouwbaarheid. Deze heldere en consistente filosofie heeft ertoe bijgedragen dat Yamaha een van de meest vertrouwde merken is onder professionele en ervaren ATV-rijders.

Robuust, compact en comfortabel ontwerp

De Kodiak 450 is een uiterst capabele Utility ATV, voor zowel professioneel als vrijetijdsgebruik en is gericht op een breed scala aan klanten die zoeken naar een robuuste, betaalbare en aantrekkelijke middelgrote allrounder.

Het compacte ontwerp is geïnspireerd op de Kodiak 700, een bestseller die een van Yamaha’s succesvolste en langst meegaande ATV’s is gebleken. De gebruiksvriendelijke ergonomie van de Kodiak 450 staat garant voor dagelijks rijcomfort, of het nu is tijdens het werk op de boerderij, in het bos, op de manege of tijdens een toertochtje met vrienden.

De nieuw ontworpen luxe zitting biedt optimaal veel steun, en de natuurlijke, ontspannen rijpositie is zo ontworpen dat het gewicht van de rijder gelijkmatig wordt verdeeld voor nog meer comfort.

Krachtig 421cc vloeistofgekoeld motorblok met elektronische brandstofinjectie

Het vloeistofgekoelde 421cc motorblok van de Kodiak 450 levert meer dan voldoende soepel koppel bij lage toerentallen, waardoor deze middelgrote Utility ATV zelfs het zwaarste terrein aankan. Deze robuuste en betrouwbare krachtpatser staat te trappelen om te presteren, en dankzij elektronische brandstofinjectie is de nieuwe Kodiak 450 ook nog zuinig.

Het elektronische brandstofinjectiesysteem zorgt er ook voor dat deze nieuwe Utility ATV overal efficiënt en effectief is, of hij nu op zeeniveau of hoog in de bergen wordt gebruikt. En dankzij de elektrische startmotor met drukknop verloopt het starten moeiteloos bij alle temperaturen, hoog of laag.

Voor een efficiënte motorwerking is de Kodiak 450 uitgerust met een radiateur die hoog in het chassis is geplaatst voor extra bescherming, in combinatie met een hoogefficiënte ventilator.

Nieuw ontwikkelde wielophanging met lange veerweg

De Kodiak 450 is voorzien van een nieuw ontwikkelde wielophangingssystemen, zowel voor en achter. Een wielophanging die niet alleen zorgt voor een comfortabel rijgedrag, maar deze middelgrote ATV ook geschikt maken voor zelfs het meest extreme terrein.

De onafhankelijke voorwielophanging heeft nieuwe KYB schokdempers met een veerweg van 171 mm, waardoor de nieuwe Kodiak 450 hobbels, geulen en andere obstakels moeiteloos opvangt. Voor een optimaal rijcomfort, weggedrag en stuurgemak is het robuuste systeem met dubbele wieldraagarmen voorzien van nieuw ontworpen A-vormige wieldraagarmen, scharnierpunten en dempers.

De onafhankelijke achterwielophanging biedt een veerweg van 189 mm, wat garant staat voor een zeer comfortabel rijgedrag. Samen met de relaxte ergonomie en de royaal gepolsterde zitting maakt dit de Kodiak 450 ideaal voor dagelijks gebruik, zowel tijdens het werk als vrijetijd.

Automatische Yamaha Ultramatic® CVT transmissie

Naast de compacte carrosserie, soepele wielophanging en comfortabele ergonomie is de automatische Yamaha Ultramatic® CVT transmissie een belangrijke troef die de nieuwe Kodiak 450 tot een ideale keus maakt voor zowel nieuwe als ervaren rijders.

Dit gebruiksvriendelijke systeem heeft vier standen (laag, hoog, neutraal en achteruit), die snel kunnen worden geselecteerd door middel van een solide schakelpook. De Yamaha Ultramatic® CVT transmissie van de Kodiak 450 heeft een parkeerstand, wat een betrouwbare en nauwkeurige werking garandeert. Sommige andere merken gebruiken hiervoor een kabelbediende parkeerrem, die vatbaar kan zijn voor kabelrek.

De Kodiak 450 biedt daarnaast ook een fulltime motorremfunctie, in dit geval op alle vier de wielen, wat weer zorgt voor een betere bestuurbaarheid bij heuvelaf rijden of het afremmen voor bochten. De vrijloopkoppeling van de Yamaha Ultramatic® CVT transmissie wordt automatisch geactiveerd wanneer het voertuig vaart mindert. Dit zorgt voor het natuurlijke, beheerste gevoel van een handmatige of halfautomatische versnellingsbak, gecombineerd met de souplesse en het gemak van een volautomatisch systeem.

On-Command® 2WD/4WD aandrijfsysteem, met elektronisch drukknopsysteem

De Kodiak 450 is ontworpen als een van de meest gebruiksvriendelijke modellen in zijn klasse, en het On-Command® 2WD/4WD aandrijfsysteem stelt rijders in staat om de gewenste stand te kiezen door middel van een elektronisch drukknopsysteem.

Op relatief vlak of licht terrein kan 2WD worden geselecteerd, en onder zwaardere omstandigheden kan naadloos worden overgeschakeld naar 4WD. Samen met de automatische Yamaha Ultramatic® CVT transmissie maakt het On-Command® 2WD/4WD aandrijfsysteem de Kodiak 450 tot een van de meest functionele en gebruiksvriendelijke modellen in de klasse van middelgrote Utility ATV’s.

Krachtig en betrouwbaar remsysteem

Voor nauwkeurige controle onder uiteenlopende omstandigheden heeft de Kodiak 450 twee dubbele remschijven vóór, met lichtgewicht remklauwen met een enkele zuiger. Aan de achterzijde bevindt zich een onderhoudsarme afgedichte natte meervoudige plaatrem die, niet alleen een krachtig en betrouwbaar remvermogen levert maar ook consistent remvermogen biedt Dit beproefde en betrouwbare systeem is uitstekend doseerbaar en wordt bediend door hendels aan het stuur, met een extra rempedaal voor de achterrem.

Eenvoudig te onderhouden

De ATV-modellen van Yamaha zijn befaamd om hun duurzaamheid en betrouwbaarheid. Voor eenvoudig onderhoud heeft de Kodiak 450 een groot uitwasbaar schuimluchtfilter, dat zonder gereedschap kan worden verwijderd.

De koelvloeistof kan worden gecontroleerd achter het linkervoorspatbord en bijgevuld door de afdekking van de brandstoftank en het linker spatbord te verwijderen. De motorolie kan eenvoudig worden gecontroleerd en bijgevuld door een kunststof afdekking los te halen. Ook hiervoor is geen gereedschap nodig.

Dankzij de parkeerstand van de Yamaha Ultramatic® CVT transmissie werkt de parkeerrem niet alleen betrouwbaar en nauwkeurig, maar is er bovendien geen parkeerremkabel die kan uitrekken en dan moet worden afgesteld of vervangen.

Grote beladingscapaciteit

Met zijn duurzame bagagerekken voor en achter met een capaciteit van respectiegelijk 40 kg en 80 kg en een trekvermogen van 600 kg kan de Kodiak 450 zelfs de zwaarste taken aan. Door zijn lage gebruikskosten en betaalbare prijs is de Kodiak 450 een van de meest rendabele oplossingen voor uiteenlopende werkzaamheden op de boerderij, in de fabriek, op de bouwplaats of in het bos. Er is eigenlijk geen ander type voertuig dat met deze middelgrote Utility ATV kan concurreren wat betreft kosten, eenvoud en gebruiksgemak.

Deze veelzijdige en aanpasbare ATV is ook voorzien van een WARN Vantage 2000 lier, waardoor het een nog aantrekkelijkere optie is voor werk- en vrijetijdstoepassingen.

Op het stuur gemonteerd LCD dashboard

Het stijlvolle LCD instrumentenpaneel heeft een snelheidsmeter die kan worden omgeschakeld tussen km/u en mph, een kilometerteller, ritteller, urenteller, onderhoudsindicators en een brandstofmeter. Elektrische apparaten kunnen worden aangedreven of opgeladen via een praktische 12 V outlet.

Er zijn ook waarschuwingslampjes voor de neutraal-, achteruit- en parkeerstand, de koelvloeistoftemperatuur, het motormanagement en activering van de 4WD-stand. En op de Kodiak 450 EPS bevindt zich ook nog een waarschuwingslampje voor de elektronische stuurbekrachtiging (EPS).

Kodiak 450 EPS

Elektronische stuurbekrachtiging (EPS) van Yamaha

Naast alle hierboven genoemde kenmerken en specificaties van de Kodiak 450 is het topmodel, de Kodiak 450 EPS, voorzien van elektronische stuurbekrachtiging (EPS).

Dit geavanceerde systeem is door Yamaha ontworpen voor de best mogelijke balans tussen rijderondersteuning en positieve feedback, en staat garant voor een licht stuurgevoel en nauwkeurig stuurgedrag. Door het continu hoge feedbackniveau zorgt de elektronische stuurbekrachtiging (EPS) van Yamaha er niet alleen voor dat er minder fysieke input nodig is, maar ook dat het natuurlijke stuurgevoel behouden blijft.

Op het stuur gemonteerde koplamp

Voor extra verlichting heeft de Kodiak 450 EPS een krachtige, op het stuur gemonteerde halogeenkoplamp, die aangaat wanneer het grootlicht wordt geselecteerd.

Kodiak 450 en Kodiak 450 EPS voor 2018 – hoofdkenmerken

 • Nieuw middelgroot Utility model van Yamaha
 • Nadruk op functionaliteit, prestaties, waarde en comfort
 • Een betrouwbaar en comfortabel werkpaard op elk terrein
 • Robuust, compact en stijlvol design, geïnspireerd op de Kodiak 700
 • Krachtig, 421 cc eencilinder vloeistofgekoeld motorblok
 • Yamaha Ultramatic® CVT automatische transmissie
 • Transmissiestanden L-H-N-R-P
 • Fulltime motorrem op alle vier de wielen, hierdoor optimale vertraging
 • Elektronische brandstofinjectie (EFI) voor optimale brandstofzuinigheid
 • Probleemloos starten bij zowel hoge als lage buitentemperaturen
 • On-Command® 2WD/4WD aandrijfsysteem, met behulp van drukknopbediening
 • Comfortabele, ruime en ontspannen zitpositie
 • De ideale middelgrote allrounder voor werk en vrije tijd
 • Laag zwaartepunt voor een stabiele rijgedrag
 • Brede A-vormige draagarmen voor een grote spoorbreedte: 930 mm voor en 935 mm achter
 • Nieuwe voorwielophanging met dubbele dwarsgeplaatste wieldraagarmen en een veerweg van 171 mm
 • Nieuwe onafhankelijke achterwielophanging met een veerweg van 189 mm
 • Nieuwe ophangingsgeometrie met optimale instellingen
 • Nieuwe KYB schokdempers met lange veerweg
 • Licht en stabiel stuurgevoel voor zelfzekerheid tijdens het rijden
 • 25-inch voor- en achterbanden bieden hoge tractie en verbeterd comfort
 • Krachtig en controleerbaar remsysteem met schijfremmen vóór en een betrouwbare afgedichte natte rem achter
 • Robuuste bagagerekken voor en achter, capaciteit vóór 40 kg, achter 80 kg
 • 600 kg trekvermogen
 • Standaard voorzien van WARN Vantage 2000 lier
 • Op het stuur gemonteerd digitaal instrumentenpaneel
 • 12 V outlet

Kodiak 450 EPS: exclusieve extra hoofdkenmerken

 • Elektronische stuurbekrachtiging voor licht en soepel sturen op elk terrein
 • Krachtige koplamp op het stuur voor extra grootlicht

Kleuren

Kodiak 450 EPS

 • Solid Green
 • Nimbus Grey met Satin Black aluminium wielen
 • Tan Camouflage

Kodiak 450

 • Solid Green
 • Red Spirit
 • Tan Camouflage

Beschikbaarheid

 • Kodiak 450 EPS – medio juli 2017
 • Kodiak 450 – medio augustus 2017

Meer info op www.yamaha-motor.nl of www.yamaha-motor.be