Met nog maar twee wedstrijden op de kalender en zowel in de ONK als NK in de tussenstand de top 3 nog aardig dicht bij elkaar trokken de quadcoureurs richting Lierop. Circuit De Herselse Bossen staat normaal gesproken al bekend als loodzwaar maar met de regenval van de dagen ervoor was het nog zwaarder. Een slijtageslag voor de coureurs waar Manfred Ziencker en Delano Eijk het beste mee om wisten te gaan maar waarbij Joe Maessen en Tim van Wee de beste zaken voor het kampioenschap deden.

ONK Quad Masters

Joe Maessen ging als leider in de tussenstand van het kampioenschap naar Lierop, met 20 punten voorsprong op Rick Haverdil en 30 op Jan Vlaaymans. Die kende geen geluk in de tijdtraining en dat gold ook voor Joe Maessen, die een zevende tijd noteerde. Snelste in de training was Mike Verboven, die een fractie sneller was dan Julian Veldman. De derde tijd was voor de snelle Duitser Manfred Zienecker.

Toch was het bij de start van de eerste manche Joe Maessen die orde op zaken stelde en de leiding in handen nam. Ruimte om fouten te maken was er echter niet, want Rick Haverdil volgde na de start aan zijn achterwiel. Ook Ricardo Phoelich, Julian Veldman en Manfred Zienecker volgden op de voet. Veldman maakte een fout en viel terug waarna het viertal kort bij elkaar bleef.

 Halverwege de manche viel Haverdil weg en kort daarna beroofde Zienecker Phoelich van zijn tweede plaats. In de eindfase zette Zienecker de aanval in op Maessen om de leiding over te nemen. Dat lukte, maar Maessen pareerde en kwam na 14 ronden als winnaar over de finish. Richard Ruttenberg reed net zoals in Varsseveld een constante race en werd beloond met een vierde plaats. Vlaeymans klom na een matige start op naar de vijfde plaats, polesitter Verboven werd zesde en Veldman herstelde zich en werd zevende.

De tweede manche liet een ontketende Zienecker zien. Van start tot finish regeerde de Duitser. Maessen kon er niets tegenin brengen maar had op zijn beurt ook weinig te vrezen van de concurrentie. Hij moest alleen Vlaeymans op afstand houden om de tweede plaats veilig te stellen. Vlaeymans werd derde voor Phoelich en Haverdil. Daarmee deed Maessen goede zaken voor het kampioenschap, waarin Zienecker geen bedreiging vormt. Maessen en Zienecker eindigden na beide een manche te hebben gewonnen en in de andere tweede te zijn geworden met gelijke punten in het dagklassement. Doordat Zienecker de tweede race won mocht hij naar de hoogste trede van het podium. De derde plaats was voor Phoelich.

In de tussenstand staat Maessen royaal aan de leiding met 249 punten. De strijd om de tweede plaats zal een spannende worden met Haverdil op 211 punten, Vlaeymans op 208 en Phoelich op 207.

NK Quad A-groep

Voor Lierop werd besloten het NK-veld niet in een aparte  A- en B-groep van start te laten gaan, maar de snelste 14 rijders uit de tijdtraining bij het ONK aan te laten sluiten. De NK-coureurs trainden in twee groepen, en de snelste 7 van iedere groep zou van start gaan in beide manches van het ONK . Het was daardoor nog meer dan anders van belang een goede tijd in de tijdtraining te noteren. Geen snelle ronde eruit persen of materiaalpech kon flink roet in het eten gooien. Dat was precies het geval bij winnaar van de voorgaande wedstrijd in Varsseveld en tweede man in de tussenstand van het kampioenschap Sam Veldman. Doordat hij in de B-groep zou moeten starten zou hij geen kans maken om punten in te lopen op leider in de tussenstand van het kampioenschap Tim van Wee.  

Het was echter niet Tim van Wee maar Marien Brandsen die zich na de start als snelste NK-rijder presenteerde. Van Wee moest eerst Délano Eijk en Twan Veenink van zich afschudden en kwam vervolgens met rasse schreden naar voren. De manche was bijna halverwege als Van Wee Brandsen inhaalt. Van Wee zag echter in de eindfase Eijk dichterbij en met nog een paar ronden te gaan langszij komen. Eijk won de manche en wist knap als enige NK-rijder nog net in dezelfde ronde als de winnaar van het ONK te finishen. Van Wee werd tweede terwijl Nick Kreunen de derde plaats opeiste voor Brandsen en Veenink.

In de tweede manche ging Kreunen voortvarend van start maar moest al snel Eijk voor zich dulden. Van Wee moest eerst nog Veenink van hem afschudden en zette vervolgens door om de tweede plaats op te eisen. Kreunen werd wederom derde. Jeroen Gelmers kwam halverwege de manche goed op stoom en passeerde Veenink, Jan Willem van den Berg en Jurgen Mouw. Hij finishte op een keurige vierde plaats voor Van den Berg en Brandsen.

De uitslag van het dagklassement was gelijk aan de manches: 1 Eijk, 2 Van Wee en 3 Kreunen.

NK Quad B-groep

In de eerste race van de B-groep was het na de eerste bocht een opstopping waarbij een aantal coureurs de onderkant van hun vierwieler bekeken maar iedereen zijn of haar weg weer zou kunnen vervolgen. Kopman Sam Veldman had in de beginfase nog even Mike Lenders en Julian Budding achter hem maar was daarna oppermachtig. Toch zou hij de manche niet winnen, want uit onvrede verliet hij voortijdig het strijdtoneel. Mike Lenders wist daardoor de eerste manche te winnen voor Julian Budding en Luuk Winkelhuis. De tweede manche was een prooi voor Ronan Burgers. Mike Lenders noteerde de snelste rondetijd maar werd tweede. Op afstand werd Luuk Winkelhuis wederom derde.

Op zondag 1 oktober wordt het seizoen afgesloten in Lichtenvoorde.