De regen bleef met bakken uit de hemel komen tot ver in april, en dat zorgde ervoor dat veel clubs regelmatig hun leden teleur moesten stellen en de baan voor trainingen of wedstrijden moesten sluiten. De vele vrijwilligers van HAMC St. Isidorushoeve hebben er met man en macht aan gewerkt om de ONK Sidecar en Quad Masters op zondag 28 april tóch door te laten gaan, en het is de Haaksbergse club gelukt! Circuit ’t Kötterbos was klaar voor de Cup-, NK- en ONK-coureurs en het was de Duitser Manfred Zienecker die er het snelste was. Maar hij zou niet met de grootste beker naar huis gaan…

ONK Quad Masters St. Isidorushoeve

ONK Quad Masters

In de tijdtraining was het Julian Veldman die veruit de snelste tijd op de klokken wist te zetten, voor Mike Verboven en Ricardo Phoelich. En ook in de eerste manche was het Veldman die een maatje te groot voor de rest was, al kwam Manfred Zienecker in de eindfase nog goed opzetten en kreeg hij Veldman nog in het vizier.

Achter Veldman en Zienecker leek Mike van Grinsven de beste papieren te hebben voor de derde plaats, maar een kleine crash gooide roet in het eten en hij moest genoegen nemen met een zesde plaats. Jan Vlaeymans werd nu derde. Richard Ruttenberg reed lange tijd op de vierde plaats maar in de eindfase snoepte Joe Maessen die positie van hem af. Phoelich werd nipt achter Van Grinsven zevende.

ONK Quad Masters St. Isidorushoeve

In de tweede manche leek Phoelich revanche te nemen en kwam na een prima start als kopman op de eerste bochtenserie af, maar Veldman en Phoelich raakten elkaar en kwamen stil te staan. Nadat het complete veld gepasseerd was konden zij pas hun weg vervolgen. Manfred Zienecker profiteerde ervan en sloeg direct een gat op zijn achtervolgers. Na twaalf ronden kwam hij met ruime voorsprong op Vlaeymans onder de zwart-wit geblokte vlag door. Van Grinsven werd derde voor Maessen, terwijl Veldman een knappe inhaalrace reed die hem een vijfde plaats opleverde. Valentino Roks reed naar een zesde plaats.

ONK Quad Masters St. Isidorushoeve

Zij zouden echter allemaal een plaats doorschuiven, want even na het vallen van de finishvlag werd winnaar Zienecker bij de wedstrijdleiding op het matje geroepen. Wat bleek: de nood was (te) hoog tijdens het wachten in het parc fermee waarop de Duitser besloot nog even snel een pitstop te plegen. Weliswaar achter een boom, maar in het openbaar. De straf daarvoor: vijf plaatsen teruggezet in de uitslag van de tweede manche. En daarmee ging niet alleen de zege van de tweede manche verloren, maar ook de winst in het dagklassement. Die ging nu naar Vlaeymans, voor Veldman en Maessen.

Dagklassement ONK Quad Masters St. Isidorushoeve

  1. #118 Jan Vlaeymans (20+25 pnt)
  2. #2 Julian Veldman (25 + 18 pnt)
  3. #101 Joe Maessen (18 + 20 pnt)

NK Quads

Délano Eijk kwam als ongeslagen winnaar naar St Isidorushoeve. Hij won de voorgaande wedstrijden in Oss en Oldebroek, terwijl Mike Wooninck en Sven Siongers daar de tweede en derde plaatsen verdeelden. Eijk was ook in de tijdtraining de snelste, maar in de eerste manche sloeg het noodlot toe. Met nog een ronde te gaan kwam hij vast te staan en wilde zijn machine niet meer starten, en hij was niet de enige die stil viel. Ook Siongers, Luuk Winkelhuis, Dylan van der Stelt en Staf Cools zouden de finish niet halen. Voor Wooninck was er geen vuiltje aan de lucht en hij reed onbedreigd naar de overwinning. Op meer dan veertig seconden achter hem finishte Jan Willem van den Berg op een tweede plaats, Bastiaan Ansink werd derde.

Ook in de tweede manche zat het tegen voor Eijk en Siongers, die wederom vast kwamen te staan en veel tijd verloren. Wooninck won opnieuw, dit keer met een voorsprong van veertien seconden. Bryan van Dooren werd tweede, ondanks dat ook hij nog even vast was komen te staan. Hij kon zijn quad snel weer op het goede spoor krijgen. Luuk Winkelhuis werd derde voor Maryn Konst en Ansink.  Het leverde Wooninck een verdiende zege in het dagklassement op, voor Van Dooren en Ansink.

Dagklassement NK Quads St. Isidorushoeve

  1. #702 Mike Wooninck (25 + 25 pnt)
  2. #6 Bryan van Dooren (18 + 22 pnt)
  3. #33 Bastiaan Ansink (20 + 16 pnt)

Cup Quads

Bij de Cup Quads was thuisrijder Eloy Bouwman het sterkst. De coureur uit Haaksbergen was in de tijdtraining al de snelste en wist voor zijn thuispubliek beide manches onbedreigd te winnen. De jonge garde reed sterk in St Isidorushoeve, met Sam Harmsen die na een matige tijdtraining zich uitstekend revancheerde door in de eerste manche tweede en in de tweede manche derde te worden.

Vinny De Schijnkel had na een prima tijdtraining waarin hij een tweede tijd noteerde in beide manches een matige start, maar wist zich netjes terug te vechten naar een respectievelijke vierde en tweede plaats, wat hem de laatste podiumplaats in het dagklassement opleverde.

Dagklassement Cup Quads St. Isidorushoeve

  1. #125 Eloy Bouwman (25 + 25 pnt)
  2. #85 Sam Harmsen (22 + 20 pnt)
  3. #71 Vinny de Schijnkel (18 + 22 pnt)