Aankomende zondag zal tijdens de Grand Prix van Oss de eerste Youngster Quads- & Sidecarcross Experience plaatsvinden.

Youngster Quad- & Sidecarcross Experiënce

Met deze unieke samenwerking van deze prachtige takken van de motorsport, geïnitieerd vanuit de KNMV en opgepakt door WSC-Sidecarcross en Benjo Kellerman van Kellerman Quads Training is de bedoeling om jonge quad- en sidecarcrossers nog meer enthousiasmeren en breed te gaan promoten. Bij dit initiatief is ook de MON betrokken, omdat de jonge rijders ook van hen natuurlijk gestimuleerd moet worden en samenwerking al eerder is geopperd.

Gevarieerd programma

De jonge Quad- en Sidecarcrossrijders, zelfs ook uit het buitenland zullen worden voorzien van een gevarieerd programma. Zo is er een stukje theorie over de wedstrijdelementen en vlagsignalen, wordt er een groepsfoto gemaakt, is er handtekeningensessie, maar ook een GP & ONK tour over het parcours. Na afloop krijgen alle deelnemers een mooi certificaat en leuke giveaways mee.

Groot aantal deelnemers

Het aantal deelnemers wat zich in een paar dagen had aangemeld was overweldigend. In een mum van tijd waren er dat zelfs 31. Tegelijkertijd waren er nog andere partijen die graag ook hun steentje wilde bijdragen aan deze Kick-off Experience zoals MCO-Oss, QuadXpress, Reiger Suspension, RL-design, en TopEvents.

Youngster Quad- & Sidecarcross Experiënce

 

Onder de aandacht brengen bij de jeugd

Het is belangrijk om deze 2 takken van sport bij de jeugd flink wat aandacht te geven. De youngsters/jeugd rijders van beide disciplines kennen elkaar van de gezamenlijke wedstrijden van Quads- en Sidecarcross in de NK’s en de ONK’s. Het startveld voor de jeugd bij zowel de KNMV en de MON hebben op dit moment nog ruimte vrij voor veel nieuwe jonge rijders. Enkele jaren geleden was er al sprake van meer samenwerking tussen beide bonden. Wellicht is deze bijeenkomst voor de jongste rijders weer een volgende aanzet daarin.

(foto’s MotoGrafie)