Met de Sportsman 570 EPS Military Tan Edition introduceert Polaris voor 2023 een nieuwe editie van zijn bestverkopende Sportsman 570 ATV-serie, klaar voor wat je volgende missie ook mag zijn.

Geïnspireerd door de tactische militaire voertuigen van Polaris die ultralichte mobiliteit voor militaire organisaties over de hele wereld opnieuw hebben gedefinieerd, heeft de Sportsman 570 Military Tan-editie dezelfde klassieke maar toch subtiele Military Tan-lak afwerking – een kleur die exclusief verkrijgbaar is voor Polaris-klanten in Europa, Midden-Oosten en Afrika. In combinatie met de veerpoten in de accentkleur in mat titanium metallic en 14 inch matzwarte aluminium wielen met 26 inch CST-banden, heeft de Sportsman 570 EPS Military Tan-editie een scherpe, gedurfde look met een onbetwistbare stijl.

De Military Tan-editie, die dit voorjaar bij de dealers arriveert, beschikt over MacPherson Strut-voorvering en dubbele A-arm onafhankelijke achtervering, met een veerweg van 24,1 cm voor en 20,8 cm achter, samen met 34 centimeter bodemvrijheid om veeleisende paden en ruig terrein te overwinnen.

Om de klus sneller te klaren of voorbereid te blijven op onverwachte situaties, wordt de Military Tan-editie standaard geleverd met een lier van 1.134 kg (2.500 lb) met stalen tandwielen, een afgedichte aandrijflijn en eersteklas synthetisch touw voor superieure flexibiliteit en sterkte. Dankzij het trekvermogen van 680 kg, de bagagedrager van 41 kg voor en 82 kg achter, kunnen berijders alles meenemen wat ze nodig hebben voor de rit.

Elektrische stuurbekrachtiging (EPS) en een motorremsysteem (EBS) zijn standaard op de 2023 Sportsman 570 EPS Military Tan Edition. Voor het huidige Sportsman 570-platform is de EBS ontwikkeld om een meer gecontroleerde rij ervaring mogelijk te maken, ongeacht het terreintype, naast een nieuwe koppeling voor een soepele inschakeling bij lagere snelheden. De Sportsman 570 beschikt ook over de snelst schakelende on-demand vierwielaandrijving in de branche wanneer extra tractie vereist is.

Het Sportsman 570-platform is in 2021 geüpdatet met een gedurfd ontwerp van voor tot achter, inclusief de nieuwe op het stuur gemonteerde pod met een krachtige, geïntegreerde led-werklamp en ingebouwde batterij oplaadpoort. Er zijn LED-koplampen met geïntegreerde richtingaanwijzers en een scherpe, slanke carrosserievorm. De krachtige 18AH-batterij zit onder het voor-rek voor gemakkelijke toegang, terwijl de afgedichte ophangingsbussen, verbeterde remleidingen, volledig afgedichte contactschakelaar en duurzame A-armen de duurzaamheid en veerkracht vergroten.

Zie hier de beelden van de eerdere test die we hielden met de Sportsman 570