Circuit Kwintelooijen in Rhenen wordt door velen bestempeld als het mooiste circuit van Nederland. De ligging is dan ook prachtig, middenin natuurgebied Kwintelooijen, onderdeel van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Een plaats waar natuur, recreatie maar ook sport samenkomen. Door de hoogteverschillen is Kwintelooijen een must voor mountainbikers, en naast één van de vele recreatievelden ligt het motorcrosscircuit waarop MACRO Rhenen op Hemelvaartsdag het KNMV ONK Sidecar en Quads organiseerde. Het schitterende circuit heeft enorme hoogteverschillen, tot wel 60 meter. Voor veel rijders dan ook letterlijk én figuurlijk een jaarlijks hoogtepunt op de kalender.

NK Quads

Maar liefst 65 coureurs verdeeld over 2 groepen vingen in de vroege Hemelvaartochtend aan met hun trainingen. De snelste 17 van beide groepen zouden hun manches mogen verrijden in de A groep.

NK B-groep

In de eerste manche van de B groep was het Julian Budding die de holeshot had en van begin tot eind zou leiden. Achter hem was Eloy Bouwman ook goed weg maar hij zag al snel Maurice Doornhein de tweede plaats overnemen. Doornhein zette de snelste rondetijd neer maar zijn opmars werd gestaakt door een rode vlag. Door een valpartij waar medische assistentie voor nodig was werd de manche vroegtijdig afgevlagd en Budding uitgeroepen tot winnaar voor Doornhein en Bouwman, die nog net Marilsa Geerdink voor wist te blijven. De tweede manche werd wel over de volledige 15 minuten plus een ronde verreden en daarin voerde Renzo van Poppel lange tijd het veld aan maar was het wederom Budding die als winnaar werd afgevlagd. Achter Van Poppel op een tweede plaats werd Bram van der Spek derde.

NK A-groep

In de eerste manche leken Dennis Jansen en Mike Wooninck al snel een gat te slaan op de achtervolgende Twan Veenink en de snelle Deen Mikkel Kurdahl. Kurdahl kwam halverwege de manche flink op stoom en zette eerst de aanval op Veenink en vervolgens op Wooninck in met succes. In de eindfase moest ook Jansen buigen en was het Kurdahl die er met de winst vandoor ging. Jansen werd op een paar tienden van een seconde tweede, Wooninck werd derde. In de tweede manche kwam Kurdahl weliswaar als eerste over de finish maar hij zou vanwege geluidsoverschrijding vijf plaatsen worden teruggezet. Met het wegvallen van Jansen werd daardoor Wooninck de winnaar voor Tim van Wee en Jeroen Gelmers. Voor het dagtotaal betekende dit dat Wooninck tot winnaar werd uitgeroepen voor Kurdahl en Van Wee.

Dagklassement NK Quads

  1. Mike Wooninck 
  2. Mikkel Kurdahl 
  3. Tim van Wee

ONK Quads

Joe Maessen en Mike Verboven waren veruit de snelsten in de tijdtraining, maar de het was Rick Haverdil die na de start de leiding in handen nam. Maessen en winnaar van de seizoensopener in Oldebroek Jan Vlaeymans haakten aan terwijl Verboven het drietal net niet kon volgen. Haverdil bezweek niet onder de druk van de kort op hem volgende Vlaeymans en stelde na 13 ronden de overwinning veilig. Vlaeymans werd tweede voor Maessen, terwijl Verboven onbedreigd naar de vierde plaats reed. Achter hem was er ook een spannende strijd tussen Valentino Roks, Richard Ruttenberg en Ricardo Phoelich, die vrijwel exact dezelfde snelste rondetijd op de klokken wisten te zetten. De coureurs waren aan elkaar gewaagd en Ruttenberg leek de meeste aanspraak op de vijfde plaats te maken maar kreeg in de eindfase een lekke band en moest Roks voor zich dulden. Roks finishte als vijfde voor Ruttenberg op een zesde en Phoelich, winnaar van de wedstrijd in Halle, op een zevende plaats. Julian Veldman herstelde zich goed na een matige start en kwam als achtste onder de zwart-wit geblokte vlag door, maar werd vanwege geluidsoverschrijding vijf plaatsen teruggezet.

In de tweede manche was het in de eerste ronde Maessen, in de tweede Verboven en in de derde ronde Vlaeymans die als leider doorkwam. Vlaeymans gaf vervolgens de leiding niet meer uit handen, terwijl Verboven, die in de tweede ronde nog de snelste raceronde op de klokken wist te zetten, langzaam maar zeker steeds een plaatsje verder terugviel. Vlaeymans reed overtuigend naar de winst, met op de finish een voorsprong van maar liefst 24 seconden op Maessen. Haverdil eindigde als derde. Richard Ruttenberg wist op te klimmen naar de vierde plaats, een sterk rijdende Sem Ende werd vijfde en Ricardo Phoelich herpakte zich na een matige start en finishte als zesde. Verboven eindigde daarachter als zevende.

Dagklassement ONK Quads

  1. Jan Vlaeymans 
  2. Rick Haverdil 
  3. Joe Maessen