Na een drukbezochte uitzwaaisessie bij het Coronel Adventure Indoor Klimpark is het volgende Dakar-avontuur voor het Coronel Dakar Team officieel begonnen.

Vanuit Huizen wordt “The Desert Lion”, de auto waarmee de broers op 31 december aanstaande tijdens de Dakar Rally van start gaan, naar het Circuit Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet gereden, vanwaar het transport naar Saoedi-Arabië voor de rally deze week vertrekt.

Na een intensieve voorbereiding inclusief de nodige testrally’s kijken Tim en Tom Coronel uit naar de Dakar Rally 2023. Daarin zijn ze echter niet alleen, want tet Coronel Dakar Team brengt voor de editie 2023 een tweede auto aan de start voor de equipe Michel Kremer/Thomas de Bois.

Voor de vierde editie van de Dakar Rally in Saoedi-Arabië heeft de organisatie gekozen voor een andere opzet: in plaats van een rondrit door het land wordt er nu van kust naar kust gereden, van het Sea Camp, een enorm bivak zo’n 300 kilometer ten noorden van Djedda aan de kust van de Rode Zee, waar op 31 december de start plaatsvindt, naar Dammam aan de Perzische Golf, waar de rally op 15 januari eindigt. De organisatie spreekt van de “Desert Diagonal”, dus dwars door de woestijn. Het aantal dagetappes is toegenomen van twaalf naar 14, meer dan 5.000 kilometer lang wordt er op tijd gereden, waarmee het de langste rally sinds 2014 is.

www.coroneldakar.nl