Tim en Tom Coronel hebben de achtste etappe van de Dakar Rally 2019 zonder noemenswaardige problemen afgelegd. Het duo eindigde keurig binnen de top-25.

Het einde van de uithoudingsproef nadert langzaam maar zeker. Dat wil niet zeggen dat het er eenvoudiger op wordt voor de deelnemers. Te ver vooruit kijken kan fataal zijn in de verraderlijke Dakar Rally. Tim en Tom zijn ervaren genoeg en kennen de klappen van de zweep. Dat bracht hen in de achtste etappe veilig naar de streep, waar menig deelnemer zijn Waterloo vond. Toch waren met name de eerste kilometers pittig: “Het was best wel mistig, dat maakte het echt link. Soms zag je geen hand voor ogen. Dat maakte het echt tricky en dat was best wel even een beetje eng. Gelukkig werd het zicht later beter”, erkende Tim. Navigator Tom vulde aan: “Het waren weer hele, hele hoge duinen. We zagen Van Loon en Ten Brinke nog vast staan. Zelf zaten we eenmaal bovenop een duin ook even vast. Ik eruit om te scheppen, Tim wipte de auto wat heen en weer. De startmotor deed het namelijk niet dus we moesten met een draaiende motor los zien te komen. Gelukkig ging dat vrij vlot.”

Na een moeizame zesde etappe hebben de broers de swing weer helemaal te pakken. De ‘Beast 2.0’ voelt zich steeds meer in zijn sas in de eindeloze vlakten in Zuid-Amerika. Tom: “Tim voelt de auto steeds beter aan, hij gaat steeds mooier rijden. Wat een geweldige machine is dit toch, en wat een potentie voor de toekomst! Het is elke dag weer genieten.”

Woensdag staat een rondje Pisco op het programma: 410 kilometer waarvan 313 kilometer aan special stage. Dat is de laatste serieuze etappe, al moet op de slotdag nog ruim 100 kilometer aan proef afgelegd worden.

www.coroneldakar.nl