Met de start van het initiatief “Ranger Stories: Driving Change” gaat Polaris Off Road op een nieuwe manier verder met de Ranger Stories-video’s.

Bij Polaris zijn ze ervan overtuigd dat een product tot leven komt door de manier waarop het wordt gebruikt, door de relaties die ermee worden gelegd en vooral door de mensen die het product gebruiken. Daarom ging Polaris opnieuw op ontdekkingstocht door Europa, het Midden-Oosten en Afrika om vast te leggen hoe onze klanten met de Polaris Ranger het verschil maken. Met “Ranger Stories: Driving Change” wil Polaris het goede werk van haar klanten over het voetlicht brengen om zo te laten zien dat veel Polaris-gebruikers hard bezig zijn om de wereld ten goede te veranderen.

GALMOBILE, Israël

GALMOBILE™ is een simpele en effectieve oplossing voor een van de eerste basisbehoeften van ieder mens: het is een uitstekend presterende en mobiele waterzuiverings- en ontziltingsinstallatie die van elk water drinkwater van hoge kwaliteit kan maken.

Het GALMOBILE™-voertuig is uniek. Het is het eerste voertuig ter wereld dat op afgelegen eilanden, in door een ramp geteisterde gebieden, in door droogte getroffen dorpen en steden en zelfs bij militaire operaties voor veilig drinkwater kan zorgen en zo het leven van mensen kan verbeteren en zelfs kan redden.

“Drinkwater is een eerste basisbehoefte en wij zetten ons met hart en ziel in om het voor iedereen overal ter wereld beschikbaar te maken”, aldus Rami Aflalo, CEO en oprichter van GALMOBILE™. “Met de Polaris Ranger zagen we een kans om te innoveren. Deze veelzijdige en capabele off-roader is de ideale basis voor onze technologie en biedt ons de mogelijkheid om verder te gaan dan we voor mogelijk hadden gehouden. We zijn ongelooflijk trots op de capaciteiten van de Galmobile-unit en de positieve impact die de unit al heeft gehad op meerdere gemeenschappen. We zullen blijven innoveren en de mogelijkheden van deze oplossing blijven uitbreiden om zoveel mogelijk mensen efficiënt en eenvoudig te kunnen helpen.”

Gekozen voor de Ranger Diesel

De bedenkers en technici achter GALMOBILE™ hebben gekozen voor de Ranger Diesel. Zijn betrouwbaarheid en duurzaamheid maken hem bij uitstek geschikt voor het dagelijkse zware werk. Met zijn draagvermogen van 720 kg kan de Ranger alle specialistische apparatuur vervoeren, en zijn dieselmotor is even krachtig als voordelig in het gebruik. Bovendien kan iedereen met de Ranger overweg dankzij de automatische transmissie, de comfortabele cabine en de eenvoudige bediening. Doordat de unit is gemonteerd op een licht en compact voertuig, kan deze gemakkelijk over land, per vliegtuig of per boot worden vervoerd, zodat geen enkel gebied onbereikbaar is.

Met zijn geweldige offroad-capaciteiten, een belangrijk pluspunt van het voertuig, kan de Ranger Diesel ook de meest afgelegen plaatsen bereiken waar mogelijk waterbronnen aanwezig zijn. Dankzij On-demand All-Wheel Drive (AWD) en een bodemvrijheid van 33 cm komt hij op plaatsen waar andere voertuigen niet kunnen komen. En de elektrische stuurbekrachtiging (EPS) maakt het rijden veel minder vermoeiend. De Ranger Diesel is ook voorzien van Polaris-technologieën als het Engine Braking System (EBS) met Active Descent Control (ADC). Dit systeem regelt het remmen, zodat een steile helling zelfs met zware lading gemakkelijk en gecontroleerd kan worden afgereden.

GALMOBILE™ heeft 27 jaar ervaring in waterzuiverings- en afvalwaterbehandelingssystemen en is momenteel actief in Israël en India. De systemen van het merk worden echter wereldwijd toegepast. De op de Polaris Ranger gemonteerde uitrusting bestaat uit alle elementen die nodig zijn om veilig drinkwater te kunnen leveren: leidingen voor de toevoer van onbehandeld water, waterzuiveringstechnologieën, opslagtanks en kranen. Het kost slechts 30 minuten om het water te behandelen. De unit kan zo tot wel 140.000 liter water per dag zuiveren