In navolging van de eerder deze week gepresenteerde Outlaw 70,  onthult Polaris twee nieuwe modellen quads die een nieuwe norm binnen de branche neerzetten. Het gaat om de Sportsman XP 1000 S en Scrambler XP 1000 S. Beide modellen zijn per direct verkrijgbaar in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

De Sportsman XP 1000 S

De Sportsman XP 1000 S is de krachtigste en meest capabele Sportsman tot dusver. Dit is de eerste quad op de markt met een spoorbreedte van 55 inch (140 cm). Dit draagt bij aan ongekende capaciteit en stabiliteit op hoge snelheden. De Sportsman XP 1000 S is voorzien van een krachtige en betrouwbare ProStar 1000-motor en heeft A-armen aan de achterzijde. Dankzij de speciale en een voorwielophanging biedt de quad de beste bodemvrijheid in zijn categorie. De ongekende opslagcapaciteit aan de voorzijde en op het bagagerek stelt bestuurders in staat om langer ritten te maken meer te transporteren en elk traject met vertrouwen onder de knie te krijgen.

Met een spoorbreedte van 55 inch (140 cm) is de Sportsman XP 1000 S niet alleen de breedste quad op de markt, maar ook robuuster dan ooit tevoren. Het ontwerp voorziet in een compleet nieuw chassis dat de ruwst denkbare terreinen aankan. De 27 inch (67 cm) Duro® Powergrip-banden met een uniek draadpatroon zijn ontwikkeld om optimale grip te bieden in gevarieerde terreinomstandigheden. Elektronische stuurbekrachtiging, een Engine Braking System (EBS), Active Descent Control (ADC) en on demand vierwielaandrijving dragen bij aan een optimale rijkwaliteit.

De Sportsman XP 1000 S is klaar voor actie en biedt brancheleidende een opslagcapaciteit aan de voorzijde en het bagagerack van respectievelijk 91 en 136 kilo en een standaard gemonteerde lier met een trekkracht van 1.590 kilo. Waar de reis ook naartoe leidt, de Sportsman XP 1000 S biedt alles wat de bestuurder onderweg maar nodig kan hebben.

Het model is verkrijgbaar in de kleurstelling Ghost Grey, met een lakafwerking van metallic zilver. De opbouw is uitgevoerd in de sprekende kleur Orange Burst.

De Scrambler XP 1000 S

De Scrambler XP 1000 S is een geheel nieuwe categorie quad die voor ultiem prestatievermogen is ontwikkeld. Het model biedt de breedste spoorbreedte

op de markt (55 inch) en levert topprestaties dankzij een krachtige ProStar 1000-motor. Om deze extra kracht aan te kunnen is het aandrijvingssysteem verstevigd en is er gezorgd voor een uitstekende bodemvrijheid. Dit is te danken aan de A-armen met veel speling aan de voor- en achterzijde en de af fabriek geïnstalleerde 27 inch Duro® Powergrip-banden met 12-inch velgen, die de ultieme grip bieden. De voorophanging van de Scrambler XP 1000 S biedt een speling van 29 centimeter. De speling van de achterophanging bedraagt 35,5 centimeter.

Ter verbetering van de rijkwaliteit en hanteerbaarheid helpt Electronic Power Steering (EPS) de bestuurder om een dag lang te rijden zonder vermoeid te raken. De motorrem met Active Descent Control (ADC)-technologie zorgt voor soepele, gecontroleerde afdalingen van steile hellingen. De on demand vierwielaandrijving activeert automatisch alle vier wielen als er meer voorwaartse grip nodig is, en schakelt terug naar de tweewielaandrijving als dat niet langer het geval is.

De Scrambler XP 1000 S heeft de kleurstelling Black Pearl. Dit omvat een lakafwerking in metallic zwart. De ophanging, A-armen en voorbumper zijn uitgevoerd in de sprekende kleur Indy Red.

www.polarisbenelux.com