Op zaterdag 13 juni heeft de Zandvoortse Reddingsbrigade twee waterscooters en een nieuw hulpverleningsvoertuig in gebruik genomen. Tijdens een informatieve bijeenkomst voor vertegenwoordigers van de Gemeente en collega hulpdiensten werd een korte introductie over de inzetmogelijkheden van de waterscooters gegeven. Met het starten van één van de waterscooters door wethouder Gert-Jan Bluijs werd het nieuwe materiaal officieel in gebruik genomen.

Na de officiële introductie lieten de vrijwillige lifeguards tijdens een korte demo zien hoe ze de waterscooters tijdens de dagelijkse werkzaamheden langs de Zandvoortse kust gaan inzetten. De waterscooter is een snel inzetbaar reddingsvaartuig dat goed in ondiepte kan varen en door de opbouw en bijbehorende reddingsplank uitermate geschikt is om in het bankengebied voor de Zandvoortse kust te opereren.

De Zandvoortse Reddingsbrigade zal de twee waterscooters zowel bij het preventieve strandwerk in de zomermaanden als bij repressieve inzetten gedurende het gehele jaar gaan gebruiken. De afgelopen maanden is een groot aantal lifeguards opgeleid en is al intensief getraind om met deze nieuwe vaartuigen te kunnen werken.