Stichting Circuit Oldebroek telt af naar Muziekfestijn en ONK Zijspan en Quads

Dit weekend gaat het weer los op circuit “de Bargen” in Oldebroek. Een week na de NK Jeugd is het nu de beurt aan de zijspanteams en quadrijders. Met een ijzersterk internationaal deelnemersveld in de zijspanklasse lijkt het wel op een mini-GP! In deze zijspanklasse gaan Jan Hendrickx en Ben van den Bogaart aan de leiding, gevolgd door Daniël Willemsen en Peter Beunk.
Etienne en Robbie Bax besloten na tegenvallende resultaten hun nieuwe project even opzij te zetten en starten zodoende in Oldebroek op een WSP. Kan de regerend wereld- en Nederlands kampioen direct meedoen om de overwinning?
Er moet in elk geval rekening worden gehouden met een sterkte buitenlandse delegatie. Ben Adriaenssen en Kaspars Stupelis waren tijdens de eerste twee ONK’s zeer snel, maar Kaspars Stupelis raakte deze week zwaar geblesseerd en zijn seizoen lijkt nu al voorbij te zijn. Of Ben Adriaenssen in Oldebroek met een andere bakkenist gaat rijden is momenteel nog niet bekend. Jason van Daele-Tim Smeuninx en Marvin Vanluchene- Harolds Kurpnieks moeten we ook in het oog houden!
Onder aanvoering van Stuart Brown en Josh Chamberlain komen ook een aantal Engelse teams naar Oldebroek. De ervaren Engelse rijder staat op een derde plaats in de tussenstand.
Behalve internationale toppers zien we in Oldebroek ook veel regionale rijders, waarvan Gert van Werven de bekendste is. De in Oldebroek geboren en getogen rijder zag zijn bakkenist Peter Beunk vertrekken naar Daniël Willemsen, maar vond in Siebe van der Putten een zeer geschikte vervanger. Zal dit duo erin slagen om een podiumplaats te veroveren?

Dat Gerrit van Werven het rijden nog altijd niet verleerd is liet hij in Oss zien. De Dakar-rijder treedt aan met Bjorn Roes. Rick en Levi Scheurs kunnen vanuit hun huis het circuit bijna zien liggen en willen op hun thuiscircuit gaan schitteren. De afgelopen weken is er door het team hard gewerkt om de technische problemen te verhelpen, dus nu is het aan de jonge broers om zoveel mogelijk punten bij elkaar te rijden. Jeroen Boeve en Bart Notten kenden in de eerste wedstrijden nog weinig geluk en hopen in Oldebroek op een ommekeer.

In de quadklasse is Mike van Grinsven gebrand op revanche. Hij wist tijdens de openingswedstrijd beide manches te winnen, maar de WSP-rijder moest tijdens zijn thuiswedstrijd in Oss tot twee keer toe lijdzaam toezien hoe zijn krachtbron hem in de steek liet. Na deze dramatisch verlopen thuiswedstrijd heeft van Grinsven dus iets goed te maken. Zijn grootste rivaal is de leider in de tussenstand, Joe Maessen. Maessen wist in Oss beide manches winnend af te sluiten.
De quadklasse was in Lochem en Oss goed gevuld, waardoor er in series werd gereden. De verwachting is dan ook dat er ook in Oldebroek in series gereden gaat worden.

In de bijklassen treden de MX1 en MX2 nationalen aan. Daarnaast wordt er door diverse regionale rijders gestreden in de zijspanclubklasse.
De trainingen beginnen vanaf 09:00 uur, rond het middaguur zal het starthek voor de eerste keer vallen.

Behalve spektakel op de baan is er meer te beleven in Oldebroek. Zo is iedereen van harte welkom in onze feesttent. Vrijdagavond 25 maart kunt u onder het genot van een drankje genieten van Nederlandstalige muziek. Op het podium verschijnen Arjan Venemann, Harten Tien, Zanger Bertus, De Roffels, Zanger Johnny en Zanger August. Het feest begint om 20:00 uur.

Kijk voor al het laatste nieuws op stichtingcircuitoldebroek