Circuit De Kappenbulten in Halle lag er vlak voor de tweede NK & ONK Quads wedstrijd van het seizoen nog somber bij. De werkploeg van de organiserende Halmac stond bij de baaninspectie op donderdag hier en daar nog tot de enkels in het water. Net op tijd sloeg het weer om en de baan droogde wonderwel snel. Op zondag waren de weergoden de quadcoureurs goed gezind, en kon er onder een heerlijk lentezonnetje voor het aanwezige publiek aan de wedstrijddag begonnen worden.

NK Quads

In grote getalen kwamen de NK-rijders naar Halle, waardoor er in twee groepen getraind werd en op basis van de tijden de rijders in een A- en B groep ingedeeld werden. In de eerste race van de B groep gingen maar liefst 26 coureurs van start en was het Sebastian Lodder die holeshot had maar uiteindelijk net buiten het podium eindigde. Jurgen Mouw reed zich na een matige start sterk naar voren en won de eerste manche voor Ronan Burgers en Job van der Meer, terwijl Lodder net buiten het podium eindigde. In de tweede manche was het Burgers die Mouw en Lodder achter zich wist te houden.

In de A groep was het Twan Veenink die van begin tot eind de leiding in handen had en als eerste onder de zwart-wit geblokte vlag doorkwam. Ruim vijf seconden achter hem finishte Dennis Jansen 70 als tweede voor Delano Eijk. In de tweede race was het wederom Veenink die het beste weg was na de start maar uiteindelijk de overwinning aan Jansen moest laten. Tim van Wee werd tweede, Mikkel Kurdahl derde en Veenink vierde. Daardoor was in de totaal uitslag Dennis Jansen winnaar met 195 punten, voor Veenink en Van Wee.

ONK Quads

Na de winst van Jan Vlaeymans bij de seizoensopener in Oldebroek was het de vraag of hij ook op de Kappenbulten de snelste zou zijn. In de tijdstraining noteerde hij een vijfde tijd en was het Mike Verboven die de concurrentie te snel af was. Ricardo Phoelich noteerde de tweede tijd voor Joe Maessen en Richard Ruttenberg. Maar het was Rick Haverdil die het beste weg was bij de start van de eerste manche en in de beginfase het veld aanvoerde. Maessen zette echter een tandje bij en nam in de derde ronde de leiding over. Phoelich kwam in de eindfase nog dichtbij, maar net te kort om Maessen van de overwinning af te houden. Vlaeymans zou de finish niet halen, waardoor Haverdil derde werd. Maessen zou echter een penalty krijgen vanwege geluidsoverschrijding, waardoor hij vijf plaatsen terug werd gezet in de uitslag. Daardoor zou Phoelich doorschuiven naar de eerste plaats voor Haverdil en Joakim Granli.

In de tweede race zou Maessen zich revancheren: Haverdil had weliswaar wederom de holeshot maar Maessen stelde snel orde op zaken. Met een aanscherping van zijn snelste tijd en een voorsprong van bijna 10 seconden zou hij na dertien ronden als winnaar worden afgevlagd voor Vlaaymans, die dit keer wel de finish haalde maar daarvoor na een matige start aan een flinke opmars zou beginnen. Phoelich werd derde voor Granli op een vierde en Haverdil op een vijfde plaats. Voor Maessen was winst in de tweede manche net niet genoeg om ook de totaal uitslag van het ONK Quad Masters in Halle op zijn naam te schrijven. Phoelich mocht naar de hoogste trede van het podium met Maessen en Granli naast zich.

De volgende ONK Quad Masters wordt op Hemelvaartdag donderdag 18 mei verreden in Rhenen.