Na de eerste succesvolle editie van de Youngster Quad en Sidecar Experience in 2021 komt er dit jaar een vervolg tijdens de WK Zijspan en EK Quad wedstrijd in Markelo en als klap op de vuurpijl een tweede editie tijdens het WK Zijspan in Oss. Ondertussen worden er al plannen gesmeed voor een extra Experience in Lommel… 

Youngster Quad & Sidecar Experience

Net als de voorgaande editie is de Youngster Quad en Sidecar Experience wederom een initiatief van Benjo Kellerman van Kellerman Quads Training, in samenspraak met de KNMV, MON, FIM en promotor WSC. De bedoeling van deze dagen is de jeugd te enthousiasmeren en bewust te maken van wat er allemaal bij komt kijken om succesvol te worden in de quad- en zijspansport. Het concept is geïnspireerd op de in de motorcross actieve MXGP Academy.

Wat kunnen de deelnemers tijdens de Experience verwachten?

  • Theorie
  • Bezoek aan de omroeper
  • Hoe werkt de tijdwaarneming?
  • Een kijkje nemen bij de mensen van de EHBO
  • Handtekeningsessie bij de rijd(st)ers
  • Bezoeken van diverse sponsoren
  • Een praatje maken met de diverse rijd(st)ers die actief zijn tijdens het GP Zijspan en EK Quad weekend
  • Zelf demo rijden op het GP-circuit (onder voorbehoud)

De dag wordt afgesloten met de uitreiking van een certificaat.

Data en inschrijven

De Experience zal plaatsvinden in het weekend van 23-24 april tijdens de WK Zijspan en EK Quad in Markelo en 5-6 juni tijdens het WK Zijspan in Oss. Deelnemen aan de Experience is geheel gratis* en kan via de volgende LINK of via een e-mail naar info@kellermanquadstraining.nl met vermelding van volledige naam, geboortedatum en de klasse waarin de deelnemer of deelneemster actief is.

De organisatie werkt ondertussen nog hard aan een 3e Youngster Quad & Sidecar Experience tijdens het raceweekend van 25-26 juni in Lommel, België.

De Youngster Quad en Sidecar Experience wordt ondersteund door WSC de Zijspan en Quad promoter.

www.kellermanquadstraining.nl

(*maximum leeftijd: 14 jaar / maximum aantal deelnemers: 20)

photocredit: WSC Sidecarcross