Vorig week werd op de Eicma in Milaan veel motor- en scooternieuws gepresenteerd, maar ondertussen kwam Segway Powersports ook nog even met indrukwekkend Side by Side nieuws waaronder de Segway Super Villain SX20T Hybrid. Het merk komt met een aantal primeurs:

1- Technologische Innovatie (Eerste Hybride Powersports):

Segway wijkt af van de standaard in de industrie van conventionele op brandstof werkende systemen en slaat een nieuwe weg in door ‘s werelds eerste hybride krachtsysteem te introduceren. Deze opmerkelijke hybride ervaring opent nieuwe milieuvriendelijke verkenningstrajecten voor avonturiers.

2- Krachtinnovatie (2000CC Turbo Aandrijving):

Dit voertuig zal beschikken over een 2000cc turbomotor en een compleet nieuw transmissiesysteem, waarmee de standaard voor industrie prestaties wordt gezet. Zijn formidabele kracht en uitstekende controle zullen het ongetwijfeld bekronen als de koning van kracht.

3- Designinnovatie (Slim Ontwerp, Slim Plezier):

Het wereldwijde ontwerpteam van Segway heeft praktische bruikbaarheid, intelligentie en uitzonderlijk vakmanschap naadloos geïntegreerd om een ​​voertuig te creëren met uitstekende off-road mogelijkheden, in staat om ruig terrein, modderige gebieden en uitdagingen van woestijnraces aan te pakken.

Kortgezegd komen er twee modellen van de Villain, de Segway Super Villain SX20T Turbo Hybrid die beschikt over een eigen ontwikkelde 2.0 liter turbomotor met 70 kW elektromotor en 7.9 kW accu. Daarmee komt hij op een allesverslindende 330 pk en 570 Nm koppel. Wat dit betekent voor de prestaties? Een topsnelheid van 150 km/u en een acceleratie van 0-100 km/u in 3.9 seconden.

Er is echter ook een ‘tammere’ versie van de Super Villain SX20 UTV met een 2.0 GTDI (nee geen diesel) maar zonder hybride aandrijving. De prestaties zijn niet mals, 235 pk en 390 Nm koppel zijn nog altijd waarden die zorgen voor een nekhernia. Deze versie is wel iets lichter dan de hybrid 1.250 tegenover 1.450 kg.

Wie al onderweg is naar de dealer om hem dit weekend nog te rijden, moet helaas nog even wachten want hij wordt leverbaar in het laatste kwartaal van 2024. Prijzen zijn dan ook nog niet bekend.