Polaris Benelux is een van de officiële sponsors van de SSV European Trophy, het gloednieuwe rallycross kampioenschap voor 2019. De eerste ronde van het kampioenschap vond het eerste weekend van februari al plaats op Circuit Jules Tacheny in Mettet, België.

Het kampioenschap staat open voor alle merken side-by-side voertuigen en voor coureurs uit heel Europa. Polaris is sterk vertegenwoordigd met achtvoudig Brits UTV-kampioen Mark McCann in zijn Polaris RZR Turbo. McCann behaalde de derde plek in de openingsrace.

 

Mark McCann, deelnemer in de Polaris RZR, zegt: “Ik neem al jaren deel aan UTV kampioenschappen in een Polaris RZR, en voor mij is er gewoon niks beters. Ik heb genoten van elke seconde van ons weekend in België en onze deelname aan de SSV European Trophy. Hoewel ik tevreden was over onze podiumplek, besef ik wel dat er werk aan de winkel is. In de open categorie van het kampioenschap mogen we alle racemodificaties aan het voertuig uitvoeren die we maar willen. Dus in de tweede race kunnen we verder bouwen op de fantastische basis van de standaard Polaris Turbo met zijn power, gasrespons en indrukwekkende koppelopbouw.”

 

Het SSV kampioenschap wordt verreden in zeven rondes op circuits in België en één in Nederland, met allemaal een combinatie van onverhard en asfalt en indrukwekkende sprongen. Om het kampioenschap spannend te houden, kan elk team één keer een joker inzetten om zijn slechtste resultaat te laten schrappen.

 

Geoffrey Noel de Burlin, oprichter van de SSV European Trophy, zegt: “De SSV European Trophy is op dit moment het enige rallycrosskampioenschap in Europa voor side-by-sides. Het trekt daarom deelnemers en toeschouwers uit heel Europa; mensen met een passie voor motorsport die actief willen bijdragen aan het succes van dit spannende kampioenschap. Ik kan niet wachten om te zien wat dit jaar in petto heeft, want we hebben een geweldige groep coureurs, dus het wordt sowieso een spannende uitdaging!”

 

Het kampioenschap wordt gereden in vier categorieën: de Open categorie, die deelname toestaat in elk side-by-side voertuig, ongeacht de uitgevoerde modificaties aan de motor, ophanging of het gewicht. De combinatie van een laag gewicht, veel PK’s en alles wat er maar nodig is om een voertuig raceklaar te maken, gaat in deze categorie zeker memorabele races opleveren. Daarnaast zijn er de categorieën Original Turbo, Original 1000cc en Original 900cc met enkel standaardvoertuigen zonder modificaties, afgezien van de verplichte veiligheidsvoorzieningen,

De aankomende race vindt plaats op het Eurocircuit in Valkenswaard.

Voor meer informatie over het SSV European Trophy: www.ssv-european-trophy.eu

www.polarisbenelux.com