Sinds 1987 is Pont de Vaux hét evenement van het jaar waarbij rijders vanuit alle windstreken naar het gelijknamige plaatsje komen om hun kwaliteiten te tonen aan het publiek. Het gebied Val-de-Saône is prachtig en veelal een uitvalsbasis voor mensen die vanuit het noorden naar het zuiden van Frankrijk rijden. De Mondial du quad in Pont de Vaux heeft een bijna iconische status als we over professionele quadwedstrijden spreken.

Veel Nederlanders
Rijders uit alle continenten staan jaarlijks aan de start, maar ook Nederland is dit jaar weer goed vertegenwoordigt. Aan de 4u durende Kenny Contest staat dit jaar weer het team van Goldspeed Kellerman aan de start met rijders Dani Hoffard en Max Kloekke. In gesprek met teammanager Benjo Kellerman laat deze weten dat er geen verwachtingen worden uitgesproken. “De jongens doen hun uiterste best en we gaan er alles aan doen zover mogelijk vooraan te eindigen.” In de Kenny contest zien we nog meer Nederlanders in de vorm van Kimberly van der Laan die samen met de Schot Leon Beda aan de start staat.

Mike van Grinsven
De zus van Kimberly, Savannah, zien we samen met Dylan van der Stelt en Richardo Phoelich aan de start van de 12u durende race. Savannah hoopt met haar Team 66 op een plek bij de eerste 10 als alles heel blijft. Meer Nederlanders zien we bij Thunderbirds Racing (Mark Meerberg, Chloe Green, Ronald Berends) en WSP Racing (Twan van der Jagt, Gijs Wentink, Rick Dalvoorde). De snelle Mike van Grinsven staat samen met Marc de Vries en Joe Maessen met hun CRQF Honda’s aan de start. Van Grinsven over zijn verwachtingen van de race: “We hebben eigenlijk niet echt een verwachting maar hopen stiekem wel op de top 5. De quad is als vanouds weer tip-top in orde, maar er kan van alles gebeuren in 12uur tijd…”

Wil je de races in Pont de Vaux ‘live’ volgen? Dat kan met een druk op deze  LINK.