Het WK zijspancross is inmiddels begonnen op het prachtige circuit De Herikerberg in Markelo.
We zijn er trots op dat veel (top)teams daar met de kleding van Jopa rijden. Veel van de teams maken kans op een podiumplek, waarbij een aantal de ambitie op de GP winst hebben en zelfs voor de wereldtitel kunnen gaan.

Lokale rijder Julian Veldman met zijn Belgische passagier Glenn Janssens, zijn daar op basis van hun derde plek in het vorige WK de voornaamste kanshebbers op. Ook voormalig vice wereldkampioen Koen Hermans, dit jaar weer met Nicolas Musset aan zijn zijde, mag deze ambities uitspreken.

Sterke outsiders zijn Gert van Werven en Ben van den Bogaart, die dit jaar wel eens hun beste klassering ooit kunnen laten zien, in de eerst Dutch Masters hebben ze al laten zien, dat er rekening met ze moet worden gehouden.

Ook was er een sterk optreden van Justin Keuben en Dion Rietman tijdens de eerste 3 wedstrijden van de Dutch Masters, helaas bracht een ongeval in Oldebroek een einde aan die reeks.

Tim Leferink en Kostas Beleckas kunnen wellicht voor een verrassing zorgen, dit geldt ook voor Sam Veldman en Sem Leferink. De eerste GP’s zal Sam Veldman nog met Sten vd Heuij rijden ivm de leeftijdsgrens van Sem.

JOPA wenst alle teams heel veel succes in 2022.