Vanaf heden kun je je inschrijven voor de allereerste Yamaha Desert Challenge, die zal plaatsvinden naast de Carta Rallye in Marokko van 5 tot 9 maart 2024. Dit spannende nieuwe evenement biedt twee categorieën, Race en Raid, en staat open voor alle Yamaha SSV’s. Na het succes van de YXZ1000R European Cup 2023, waarbij een recordaantal van 27 teams deelnam aan de SuperFinale in Baja Portalegre, Portugal, biedt de Yamaha Desert Challenge deelnemers de kans om zich aan te sluiten bij de achtste editie van de Carta Rallye voor de laatste vier etappes. Deelnemers zullen racen over enkele van de meest spectaculaire terreinen terwijl ze van Merzouga naar M’Hamed reizen gedurende vier dagen. De twee verschillende categorieën maken het evenement geschikt voor elke Yamaha SSV. De Raceklasse staat open voor raceklare YXZ1000Rs die voldoen aan de toelatingscriteria voor de Carta Rallye. Hierbij zullen teams de uitdaging aangaan om de volledige speciale etappes te voltooien samen met de andere deelnemers, maar met hun eigen toegewijde classificatie.

Als alternatief staat de Raidklasse open voor alle Yamaha SSV’s en stelt teams in staat om de opwinding en spanning van deelname aan een rally te ervaren zonder de druk van het racen tegen de klok. Deelnemers in deze categorie zullen nog steeds genieten van de unieke ervaring van het doorkruisen van de Marokkaanse woestijn, maar met getrainde gidsen die de weg wijzen over kortere en minder zware routes. Om ervoor te zorgen dat alle deelnemers klaar zijn voor de uitdaging die voor hen ligt, zullen ze profiteren van een speciale Yamaha Academy voordat ze de duinen ingaan, met ervaren coaches die trainingssessies verzorgen die specifiek zijn ontworpen om hen voor te bereiden op de eisen van het rijden in de woestijn. Deze sessies zullen lessen bevatten over het overwinnen van zacht zand, cruciale navigatievaardigheden, essentiële EHBO-training en meer.

Het bivak zal ook een exclusief Yamaha Desert Challenge-gebied bevatten waar alle teams kunnen ervaren hoe het is om deel uit te maken van de Yamaha Racing-familie. Bovendien is er aan het einde van de rally een speciale prijsuitreiking voor beide klassen.

Het inschrijfgeld voor de Yamaha Desert Challenge 2024 bedraagt €2.800, maar de tijd dringt voordat de inschrijving op 11 februari 2024 om middernacht CET sluit. Om je in te schrijven of meer informatie te verkrijgen, stuur een e-mail naar camelia.liparoti@yamaha-motor.eu