Net onder de rook van Antwerpen is A.T.T. Racing gevestigd waar je terecht kunt voor een Quad of Side by Side van gerenommeerde merken als Kymco en Polaris. In Zwijndrecht is de klant nog echt koning en is de liefde voor het product ongekend! Wij gingen op bezoek.

Koning

Je zegt weleens gekscherend dat de klant koning is, maar waar vind je nog winkels waar de klant volledig centraal staat en waar het personeel kundig is en nog de tijd voor je neemt? Een bezoekje aan A.T.T. Racing geeft mij al snel de indruk dat dit nog bestaat. Op een regenachtige vrijdagmorgen stap ik de winkel van eigenaren Timo en Ludo binnen en word ik warm verwelkomd met een goede kop koffie. De showroom staat bumper aan bumper met modellen van Kymco en Polaris en als klant heb je hier echt iets te kiezen. Hier kun je dus een quad of ATV kopen waar je dezelfde week nog mee weg kunt rijden. Timo vertelt: “vroeger was de showroom lang niet zo vol met units als nu, dan bestelde je uit een boekje en kon het wachten beginnen. Tegenwoordig willen mensen het zien en voelen en willen ze het liefst dezelfde dag nog rijden!” Door de tijd is er een hoop veranderd, zo ook binnen de familie van Timo, die zijn vader in 2021 verloor aan de spierziekte ALS.

Historie

“Mijn vader startte samen met Ludo de winkel in 1993 als verdeler van Nissan auto’s en deed daarbij ook het onderhoud en de reparaties. Ludo is nog altijd actief, maar is meestal te vinden in de werkplaats”, vertelt Timo. “De liefde voor quads kwam pas later nadat ik voorafgaand aan een kartwedstrijd werd gediskwalificeerd omdat mijn kart niet aan de eisen voldeed. Als schrale troost mocht ik op een terrein met een kinderquad wat rondjes rijden en vanaf toen is het virus nooit meer weggegaan. Van een Suzuki LT50 tot aan een Kymco 250, ik heb ze allemaal gehad. De Suzuki werd te klein en voor de garage te koop gezet en het viel ons op dat hij wel erg snel verkocht was. Nadat een delegatie van Nissan op bezoek kwam en vader Thierry sommeerde om minstens een miljoen Belgische Franken te investeren in de showroom, bedankte vader deze mensen vriendelijk en stopte met de verkoop van auto’s.” Vanaf 2001 legde A.T.T. Racing zich volledig toe op Quads van diverse merken waaronder ook Polaris. “Afgelopen jaren hebben we verschillende merken verkocht, maar wij zijn de langst actieve Polaris dealer van Vlaanderen. In de jaren zijn er ook Side by Sides bijgekomen en vind je bij ons ook de RZR en Ranger modellen in de showroom.” De showroom is overigens volledig verbouwd en kent een sfeervolle aankleding met fraaie visuals en ledverlichting. Het ziet er allemaal heel netjes en opgeruimd uit, wat tevens geldt voor de werkplaats.

Service

“Een quad verkopen is één, maar een goede service verlenen is wellicht nog belangrijker. We doen dan ook ons uiterste best om onderhoud en reparaties vakkundig en zo snel als mogelijk uit te voeren. Wij beschikken over alle apparatuur om de software uit te kunnen lezen en kunnen storingen meestal snel oplossen.” Als ik aan Ludo en Timo vraag of er nog wensen zijn zie ik Timo ietwat glunderen. “Met een volle showroom zou het mooi zijn als we wellicht iets meer ruimte zouden hebben en dit voorjaar gaan we de voorzijde van het pand aanpakken. Dan zijn we weer helemaal klaar voor 2024!”

www.attracing.be