Het einde van de Dakar Rally 2017 is nu echt in zicht voor Tim en Tom Coronel.

De broers hebben de laatste serieuze etappe zonder problemen afgewerkt. Er staat nu enkel nog een sprint van 64 kilometer op het programma.

Na problemen eerder in de week gaat het de laatste dagen voorspoedig bij de gebroeders Coronel. De elfde etappe verliep soepel, ondanks de enorme duinen die de deelnemers in de beginfase van de Special Stage te wachten stonden. Waar menig voertuig zich vastreed in het zand, vlogen Tim en Tom er overheen. De buggy is voor dergelijke omstandigheden gemaakt en dat werd wederom bewezen. Een losgeschoten boutje in de slotfase van de etappe mocht de pret niet drukken.

“Voor het donker binnen, dat is toch wel redelijk uniek”, zei Tom lachend in het bivak. “Het begin van de etappe bestond uit duinen. Dat ging helemaal goed, daar kwamen we lekker doorheen. Twintig kilometer voor de finish kwam er een boutje los. Dat hebben mijn super privémonteur Tim en ik snel gefixt. Al met al een lekker dagje. Morgen een rondje om de kerk om het feest af te sluiten.”

Tim voegde toe: “De duinen vormden geen enkel probleem. Er stonden er heel wat vast maar onze buggy is daarvoor gemaakt dus we konden lekker doorrijden. Ik reed voorop om het juiste pad te kiezen, Tom er achteraan. De route na de neutralisatie was schitterend. Daar reed Tom weer voorop, ik erachteraan als een soort snelle pechhulp. Op een bepaald moment zag ik hem dwars in een bocht staan. Ik riep: ‘Man, wat doe jij hier?!’ Er bleek een boutje los te zijn geschoten. Dat hebben we binnen een kwartiertje gefixt en toen zijn we rustig naar de finish gereden.”

Het ultieme doel waar Tim al jaren aan werkt, komt nu echt in zicht: “Finishen met m’n broertje in de buggy’s. Het begint er nu echt op te lijken dat het gaat lukken maar we zijn er nog niet helemaal. In de Dakar kan er nog van alles gebeuren. In de laatste kilometers gaan we vooral genieten. Op naar de laatste!”

www.coroneldakar.nl