Nog een paar dagen en dan gaat de eerste editie van de Morocco Dessert Challenge, voorheen bekend als de Libya Rally, van start. Bijna 500 deelnemers uit 22 landen zullen in een week tijd 7 spectaculaire etappes voor hun kiezen krijgen zonder lange verbinding etappes. Tim Coronel zal met de Maxxis Dakar Team Buggy een gooi gaan doen naar een mooie klassering, maar wil vooral gaan genieten in de woestijn van Marokko.
Na de mooie, maar zware, Dakar Rally is Tim gedreven om nog een keer te gaan vlammen dit jaar. Het doel tijdens Dakar 2017 was om twee buggy’s aan de finish te krijgen en dat zorgde er soms voor dat er niet echt genoten kon worden van het rijden. Ook het weer in Zuid Amerika liet dit jaar te wensen over. Ondanks de mooie 100% finish van het Maxxis Dakar Team was het voor Tim Coronel nog niet klaar.

“Laten we naar Marokko gaan!”
Tim legt uit: “Dakar is zwaar en je leeft er het hele jaar naartoe en soms vergeet je gewoon te genieten. Dit jaar was het natuurlijk ons hoofddoel om Tom en mijzelf aan de finish te krijgen en ik ben dolblij dat dit gelukt is. Het hele team aan de finish krijgen in zo’n zware editie is natuurlijk fantastisch. Toen we weer terug in Nederland waren zei ik tegen Tom “laten we Marokko gaan rijden!” De duinen zijn daar echt fantastisch, je rijdt van bivak naar bivak en de sfeer is er zo anders. Tom moest er even over nadenken, maar zei: “Tim als jij zo enthousiast bent dan wil ik dat een keer meemaken”. Helaas liep het net even anders. Tom zijn drukke agenda liet het uiteindelijk niet toe, maar niet getreurd ik ga mezelf alsnog prima vermaken in de woestijn.”

Van kust naar kust
Net als in 2016 is er ook dit jaar voor gekozen om van kust naar kust te rijden. Er wordt gestart aan de Adriatische kust en in zeven dagen naar de finish is Saida aan de Middellandse Zee gereden. De Morocco Dessert Challenge is niet alleen een avontuur met snelle pistes, technische stukken, wijde vlaktes, duinen, zoutmeren, maar ook uniek omdat er geen verbinding etappes zijn. Zeven etappes puur rally beleving en geen lange afstanden over openbare wegen.

Maxxis Dakar Buggy
De Morocco Dessert Challenge kon wel eens het laatste optreden van Coronel zijn met de Maxxis Dakar Buggy. De Buggy’s staan te koop, maar dat betekent niet dat Tim van zijn Dakar virus af is. “Nee joh!” Lacht Tim. “We hebben vele jaren solo gereden met de Buggy en ook veel successen geboekt, maar er komt een tijd dat we het Dakar verhaal naar een nieuw level moeten gaan brengen. De doelen zijn bereikt en nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging, maar jullie zijn nog niet van ons af hoor! Op de vraag waarmee Tim volgend jaar aan de start wil verschijnen krijgen we geen bevredigend antwoord: “We zijn met een aantal concepten bezig, maar wat dat precies gaat worden houden we nog even voor ons zelf. We kijken naar meerdere opties, maar dat we aan de start staan in 2018 is wel het plan. Maar eerst gaan we een weekje spelen in de duinen. Ik kan niet wachten om de Maxxis Dakar Buggy weer de sporen te geven.”

Morocco Dessert Challenge
De eerste etappe van de Morocco Dessert Challenge gaat op 17 april om 9:00 uur van start. Volg de rally live via http://www.morocco-dessert-challenge-live.com en natuurlijk via onze social media kanalen.

www.coroneldakar.nl