Polaris Off Road richt de spotlight op de ‘Ranger Stories’-videoserie met de introductie van het initiatief ‘Ranger Stories: Driving Change’.

Polaris is ervan overtuigd dat een product pas echt tot leven komt door toepassingen, partnerschappen, maar vooral ook via de mensen die de voertuigen gebruiken; Daarom is Polaris opnieuw begonnen aan een reis door Europa, het Midden-Oosten en Afrika om te ontdekken en vast te leggen hoe onze klanten met inzet  van de Polaris RANGER voorop rijden in verandering. ‘Ranger Stories: Driving Change’ is gewijd aan het bijzondere dat Polaris-klanten doen en is geïnspireerd op de vele Polaris-klanten die zich inzetten om een positieve impact op de wereld te hebben.

Aflevering 2 – Lac Blanc Bike Park in de Elzas, Frankrijk

Als een populair skigebied gedurende meer dan 50 jaar, kwam Lac Blanc jaarlijks tot leven tijdens de wintertijd en verwelkomde skiërs en snowboarders van over de hele wereld. In de zomer was de sneeuw echter verdwenen en restten alleen nog wandelaars om de natuur te verkennen die Lac Blanc te bieden had. Dus opende Lac Blanc in 2007 zijn Bike Park om optimaal te profiteren van de rustige zomermaanden en een nieuw publiek in het gebied te verwelkomen. Downhill mountainbiken groeit snel in populariteit – waarbij rijders een snelle, adrenaline-gevulde uitdaging geboden wordt tegen een achtergrond van prachtige, natuurlijke landschappen – dus is het geen verrassing dat de zomermaanden in Lac Blanc Bike Park inmiddels net zo druk zijn als tijdens de wintermaanden.

Geprepareerd in de bergen in de Elzas, Frankrijk, biedt het bikepark downhill mountainbikers negen verschillende route-opties, variërend in moeilijkheidsgraad en technische uitdaging. Van gezinnen met jonge kinderen tot serieuze WK-deelnemers die trainen op de zwarte piste, Lac Blanc Bike Park verwelkomt alle niveaus.

In de spin-offserie ‘Driving Change’ volgt Polaris de Lac Blanc Bike Park Site Development Director, Michael Barthelme, om te zien en te horen hoe de Polaris Ranger ondertsteunt bij het beheren van een resort van deze omvang, jonglerend met trailonderhoud, veiligheid van de rijder en het extreme terrein dat bij deze bergachtige omgeving hoort.

De paden van Lac Blanc slingeren zich door 170 hectare land, dwars door bossen en over extreme hellingen. Terwijl de renners en hun fietsen kunnen navigeren dankzij de de inzet van een aangepaste stoeltjeslift, moet het veiligheidsteam toegang hebben tot alle delen van de site – elk pad, elke boom en elke bocht – om ervoor te zorgen dat ze elke centimeter van het pad vrij kunnen houden en eventueel gewonde rijders snel kunnen bereiken.

De Ranger XP 1000 geeft het Lac Blanc-team niet alleen de kracht en stabiliteit die nodig is om deze hellingen snel en betrouwbaar te kunnen berijden, maar is ook uitgerust met on-demand vierwielaandrijving, wat betekent dat alle vier de wielen automatisch worden ingeschakeld wanneer het voertuig meer tractie nodig heeft.

Het Lac Blanc Bike Park-team koos er ook voor om extra accessoires toe te voegen aan de Ranger XP 1000 voor extra comfort en gemak, waaronder een complete cabinekit – inclusief volledige deuren, windscherm, achterpaneel en dak – met een verwarming in de cabine om extreme temperaturen in de winter te buiten te houden. Er is ook een LED-lichtbalk gemonteerd waarmee ook in het donker goed zicht mogelijk is, een lier om omgevallen bomen te helpen verplaatsen of te ondersteunen bij extreme heuvelbeklimmingen, en niet te vergeten het Polaris ‘Lock & Ride’ opklapbare beschermingsrek dat op de laadbak is gemonteerd om hun apparatuur veilig te vervoeren.

Voor situaties met een ongeval van een rijder kan het team de nauwe paden in het bos navigeren dankzij de korte draaicirkel van de Ranger en biedt de grondspeling van 33 cm de mogelijkheid probleemloos over rotsen en boomwortels te navigeren. De cabine biedt ruim plaats aan maximaal drie personen voor het geval de gevallen rijder naar een veiligere of comfortabelere locatie moet worden vervoerd, terwijl de 27,9 cm veerweg voor en achter zorgt dat de rit zo soepel mogelijk verloopt. De laadbakcapaciteit van 454 kg kan zonder problemen het gewicht en de grootte van een mountainbike aan, als deze samen met de rijder moet worden vervoerd, naast de essentiële uitrusting van het veiligheidsteam, waaronder medische tassen en onderhoudsgereedschappen.

Wanneer Lac Blanc Bike Park sluit voor de winter, Lac Blanc Ski Resort opent; en er is ook geen tekort aan inzetmogelijkheden van de Ranger XP 1000 in de wintermaanden. Het team verwisselt de gewone banden voor rupsbanden en de Ranger wordt het ultieme sneeuwvoertuig, waarmee het skigebied ook gedurende het sneeuwseizoen toegankelijk blijft.

Voor meer informatie over Lac Blanc Bike Park, bezoek hier hun website.

Bekijk hieronder de tweede aflevering: ‘DRIVING CHANGE’