De organisatie van de Morocco Desert Challenge heeft vanwege de huidige situatie in Marokko, moeten besluiten de Rally van 2022 tot nader order uit te stellen. 

Morocco Desert Challenge

 

Gert Duson, directeur MDC: “Vandaag staan ​​we op een cruciaal punt. Onze eigen deadline, 3 maanden voor de start van de MDC, is verstreken en er moeten beslissingen worden genomen met het oog op het evenement in april. Het organiseren van de op één na grootste rally-raid ter wereld doe je niet in een paar weken, zeker niet als je meerdere bivakken moet bouwen, 250 crewleden moet briefen en 1500 mensen van 40 nationaliteiten moet samenbrengen.

Ons prachtige gastland Marokko zit nog steeds op slot, waardoor praktische voorbereidingen, zowel sportief als logistiek gezien, onmogelijk zijn. Grote evenementen en bijeenkomsten zijn ten strengste verboden in Marokko en vandaag weet niemand wanneer dit zal veranderen. We respecteren het besluit van het land in zijn poging om de pandemie onder controle te krijgen en hopen na de zomer terug te zijn.

Om de vele ingeschreven deelnemers niet teleur te stellen en hen dit voorjaar een mooie race aan te bieden, zullen we de inschrijvingen (voor wie dat wil) overdragen naar de Tunesië Desert Challenge 2022 die eind april zal worden verreden.”

 

(Bron: www.moroccodesertchallenge.com)