De Dakar Rally 2017 is officieel van start gegaan! Na maanden van voorbereiding mochten de deelnemers vandaag eindelijk de eerste kilometers maken. De eerste etappe leek in eerste instantie niet veel meer dan een opwarmertje. Slechts 39 kilometer stond er op het programma, vooral bedoeld om de startvolgorde voor de eerste serieuze etappe van dinsdag te bepalen. Toch was de proef verraderlijker dan op het eerste oog leek. Modder, water, stenen, stof: de deelnemers werden direct op de proef gesteld.
Tim en Tom Coronel hielden het koppie erbij en hebben de eerste proef zonder kleerscheuren doorstaan. De buggy hield zich – zoals verwacht – prima. Tim legde de etappe af in 33.13 minuten en was daarmee de snelste rijder in het soloklassement. Tom deed er ruim een minuut langer over maar zorgde daarmee wel voor een Coronel 1-2.

Tim was na afloop uitermate content: “Zo, de eerste stage zit erop! Ik ben superblij samen met Tom gefinisht te zijn, echt fantastisch. Het was vooral rijtje rijden op deze proef, ik heb maar twee man in kunnen halen. Lekker rustig aan gedaan dus, alles heel gehouden voor de komende dagen. Langs het hele parcours stond het rijen dik met toeschouwers langs de weg, geweldig. Dat werkt lekker motiverend. Ik heb meer naar hen gezwaaid dan dat ik op mijn roadbook heb gekeken. Al met al een prima dagje, het ziet er keurig uit dus weinig te klagen.”

Tom voegde toe: “Eindelijk is de Dakar begonnen! Het is lekker om onderweg te zijn na maanden van voorbereiding. Alles voelt goed aan, al kwam het rechter spatbord opeens los. Dat lossen we wel weer op, het lijkt me geen probleem voor de komende dagen. Ik ben blij dat we los zijn en ik kijk uit naar de eerste echte serieuze etappe van dinsdag.”

www.coroneldakar.nl