Mike van Grinsven is op zijn CRQF Quad in de top vijf geëindigd in het Frans Strandrace Kampioenschap in Saint Leger de Balson.

De rijder uit Heesch reed een sterke eerste helft van de wedstrijd waarin hij zich op wist te werken naar een derde plaats. Omdat hij na de eerste pitstop iets afzwakte viel hij terug naar een zesde plaats maar door alles te blijven geven tot aan de finishvlag wist van Grinsven er toch een nette vijfde plaats uit te halen.

Het circuit van Saint Leger de Balson was heel anders dan in de voorgaande wedstrijden. Het circuit leek in eerste instantie op een normale crossbaan in de bossen maar dan veel en veel langer. Mike moest vanaf de tweede startrij starten maar slaagde erin om een hele goede start te pakken. Omdat het circuit nog erg vlak en smal was, viel het niet mee om in te halen. Door te blijven knokken voor alles wat hij waard was, kwam hij na een aantal ronden de top vijf binnen. Lang reed hij op een derde plaats maar omdat hij na de eerste pitstop iets afzwakte, viel hij terug naar een zesde positie. Mike herpakte zich goed in de slotfase en wist in de laatste ronde nog een rijder te passeren en kwam op een vijfde plaats over de finish.

Mike heeft nu even rust want de volgende wedstrijd is pas op 14 januari in Grayan et l’Hopital.

1. Jeremy Forestier
2. Jeremie Warnia
3. Antoine Cheurlin
5. Mike van Grinsven

bron: Mikevangrinsven.nl
foto: Anthony Brebant