Op zaterdag 15 Oktober organiseert de MSV-NOV de QUAD XPERIENCE 2016.

Op het circuit aan de Kamperweg te Heerde wordt deze dag in diverse quadklassen gestreden om dagprijzen en zijn er tal van andere spectaculaire activiteiten georganiseerd.

Het evenement is een samenwerking tussen de motorcrossclub en quadcentrum van der Ham. Deze had de afgelopen jaren met het quad event in Berghem al iets moois weten op te bouwen. Vanaf dit jaar is gekozen voor een samenwerking met de club in Heerde en wordt er hard gewerkt om groots uit te pakken. Het doel is een breed gedragen event neer te zetten dat jaarlijks op de kalender terug gaat keren.

Om ca 09:00 uur beginnen de trainingen en vanaf ca 11:00 uur wordt begonnen met het wedstrijdprogramma. Er worden 2 manches gereden in de volgende klassen:

  • Sport standaard (jeugd van 5 tot 9 jaar)
  • Sport specials (jeugd van 9-15 jaar)
  • Hobby klasse (4×4 / raptors ed)                geen wedstrijd element
  • Side by side (buggy ATV’s)                      geen wedstrijd element
  • Sport B klasse ( junioren en senioren)
  • Sport A klasse (nationalen, inters en ONK rijders)

Na de wedstrijd is er het sprint kampioenschap.

In een 1 tegen 1 strijd over 1 ronde wordt bepaald welke rijder uit de A klasse de snelste ronde op de klok weet te krijgen en de hoofdprijs mee naar huis neemt.

Voor quad MX gerelateerde leveranciers wordt een MX markt georganiseerd waar de bedrijven hun nieuwe assortiment van 2017 kunnen laten zien. Denk hierbij aan kleding, helmen, crossbrillen, laarzen, protectie en bijv. smeermiddelen. Van diverse quad merken kunnen niet alleen de nieuwe modellen maar ook occasions en onderdelen worden geshowd.

Voor publiek is de toegang gratis.

Men verwacht deze dag naar schatting 200-250 rijders te mogen begroeten.

Inschrijven kan op www.msv-nov.nl