Na het seizoen te hebben geopend in Oss trokken de coureurs voor hun zesde wedstrijd wederom in de richting van Oss. Dit keer naar het plaatsje Berghem dat er net naast ligt. Motorclub Schaijk organiseerde daar op zondag 23 juni de wedstrijd op de baan van SRMV-Berghem. Ondanks het mooie weer van de dagen ervoor had een lange periode van regen ervoor gezorgd dat de zware zandbaan nog behoorlijk vochtig was. Meerdere rijders in Cup Quads, NK Quads en ONK Quad Masters zouden in verschillende sporen vast komen te zitten. Ook Ricardo Phoelich die de dag als leider in de tussenstand van het ONK begon zou geen geluk hebben en naar plaats vijf  in het kampioenschap terugzakken.

ONK Quad Masters

In de tijdtraining noteerde Julian Veldman de snelste tijd voor Mike Verboven en Gymano Besems. Voor Richard Ruttenberg was na de tijdtraining de dag al voorbij: hij moest vanwege mechanische problemen de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Bij de start van de eerste manche was het Gijs Wentink die de holeshot had maar Ruben van Lith die de leiding al snel over nam.

Van Lith reed sterk en noteerde snelle rondetijden, maar het was Veldman die in de tweede helft van de manche goed op stoom kwam. Nadat hij Valentino Roks en Mike van Grinsven passeerde zette hij in de negende ronde succesvol de aanval in op Van Lith. Veldman sloeg daarop een gaatje, terwijl Van Lith eerst de Duitser Manfred Zienecker en vlak voor de finish ook nog net Van Grinsven aan zich voorbij zag komen. Veldman won de eerste manche voor Zienecker, Van Grinsven en Van Lith. Joe Maessen werd na een flinke inhaalrace vijfde. Jan Vlaeymans finishte als zesde voor Roks en Ricardo Phoelich.

In de tweede manche was het wederom Van Lith die in de beginfase de leiding in handen had maar in de zesde ronde zijn ketting verloor. Hij kon daarna zijn weg snel vervolgen maar Veldman had de leiding inmiddels overgenomen. Lang reed hij niet op kop; van Grinsven zette de aanval in en nam de eerste plaats over om die niet meer uit handen te geven. Hij won de tweede manche voor Zienecker, Vlaeymans en Roks. Veldman zag in de laatste ronde nog net Henrik Mogensen voorbij komen. Van Lith moest uiteindelijk genoegen nemen met de dertiende plaats.

Phoelich kwam in de eerste ronde al vast te zitten waardoor hij kostbare punten misliep voor het kampioenschap. Daarin zakt hij terug naar een vijfde plaats. Manfred Zienecker gaat aan de leiding maar ziet Van Grinsven tot op twee punten naderen.

Dagklassement ONK Quad Masters Berghem

 1. #11 Mike van Grinsven (20+25 pnt)
 2. #89 Manfred Zienecker (22 + 22 pnt)
 3. #2 Julian Veldman (25 + 15 pnt)

Tussenstand ONK Quad Masters

 1. #89 Manfred Zienecker (DE) 221 pnt
 2. #11 Mike van Grinsven 219 pnt
 3. #118 Jan Vlaeymans (B) 208 pnt

NK Quads

Bij het NK was het Sven Siongers die de snelste tijd noteerde in de training maar Stephan Bakkenes die de holeshot had in de eerste manche. Tot de achtste ronde bleef hij aan de leiding, maar met nog 3 ronden te gaan mengden Sven Siongers en Délano Eijk zich in het gevecht om de eerste plaats. Er volgde een spannend gevecht waarbij Eijk in de eindfase de kop over wist te nemen en nipt won voor Siongers. Bakkenes viel terug en werd op 20 seconden derde, nog net voor Bryan van Dooren. Leider in het kampioenschap Mike Wooninck eindigde als vijfde. Eline Duivenvoorden reed een sterke race en finishte voor het eerst in de top tien.

In de tweede manche was de holeshot opnieuw voor Bakkenes maar dit keer kwam Eijk snel op stoom. Na vijf ronden nam Eijk de kop over en reed gecontroleerd naar de overwinning. Ook Siongers passeerde Bakkenes en werd tweede. Bakkenes werd derde voor Stef Cools. Van Dooren klom na een matige start op naar een vijfde plaats maar kwam bij een inhaalactie om de vierde plaats ten val waarbij hij onder zijn quad belandde. Hij kon na de quad overeind te hebben gezet zijn weg vervolgen en reed na een knappe inhaalrace terug naar een vijfde plaats. Wooninck werd zesde.

Eijk deed in Berghem goede zaken voor het kampioenschap, waarin hij koploper Wooninck tot op 24 punten genaderd is.

Dagklassement NK Quads Berghem

 1. #77 Délano Eijk (25 + 25 pnt)
 2. #55 Sven Siongers (22 + 22 pnt)
 3. #90 Stephan Bakkenes (20 + 20 pnt)

Tussenstand NK Quads

 1. #702 Mike Wooninck 246 pnt
 2. #77 Délano Eijk 222 pnt
 3. #55 Sven Siongers 196 pnt

Cup Quads

Bij de Cup Quads was leider in de tussenstand van het kampioenschap Eloy Bouwman de snelste in de tijdtraining maar Sander Haan pakte de holeshot. De leiding zou hij niet lang behouden want bij de eerste doorkomst was het de Duitser Mike Vutz die als eerste doorkwam. Vutz kreeg Vinny de Schijnkel en Joey Verdegaal aan zijn achterwiel, maar het lukte Vutz om de leiding te behouden en als eerste over de finish te komen, nog net voor De Schijnkel. Verdegaal werd derde. De tweede manche leek opnieuw naar Vutz te gaan maar hij zag in de eindfase eerst De Schijnkel en daarna Verdegaal aan zich voorbijkomen. Verdegaal zette nog een tandje bij, nam de leiding over van De Schijnkel en sloeg een gaatje. Na 9 ronden kwam hij als winnaar onder de zwart-wit geblokte vlag door voor De Schijnkel en Vutz. Bouwman werd vierde.

Verdegaal klom dankzij zijn overwinning op naar de vijfde plaats in de tussenstand van het kampioenschap. Bouwman heeft daarin nog altijd de leiding in handen maar De Schijnkel is tot vijf punten genaderd en ook Daan van de Kamp ligt op de loer met slechts 9 punten achterstand. Dat beloven een spannende laatste 3 races te worden na de zomerstop.

Dagklassement Cup Quads Berghem

 1. #125 Eloy Bouwman (25 + 25 pnt)
 2. #85 Sam Harmsen (22 + 20 pnt)
 3. #71 Vinny de Schijnkel (18 + 22 pnt)

Tussenstand Cup Quads

 1. #125 Eloy Bouwman 201 pnt
 2. #71 Vinny de Schijnkel 196 pnt
 3. #158 Daan van de Kamp 192 pnt