Inmiddels is de Dakar 2016 een paar dagen onderweg en hebben de deelnemers al hun eerste avonturen beleefd. Tijd dus om ze ook vanuit Nederland een duwtje in de rug te geven. Via de website www.DakarVooreenAnder.nl kunnen Dakar fans hun favoriete deelnemer steunen door zijn goed doel te sponsoren.

Meedoen in de Dakar is een uitdaging die het uiterste vraagt van de deelnemers. Twee weken lang leven deelnemers in hun eigen wereld waarin alleen volhouden, doorgaan en presteren belangrijk zijn. De andere 50 weken van het jaar echter maken ze deel uit van de ‘gewone’ wereld waarin ook andere dingen van belang zijn. Een wereld waarin vrienden en kennissen zich inzetten voor de rijder en zijn Dakar droom. Maar ook ziek worden en soms zelf steun nodig hebben. Daarom hebben 25 rijders dit jaar het initiatief om Dakar ook voor een ander te rijden omarmt.

Samen met de thuisblijvende achterban hebben rijders een doel gekozen waarbij ze zich betrokken voelen. Het internationale HT Rally team uit Vorden zet zich in voor de spierziekte SMA en steunt de actie “SMA de wereld uit”. En het oerhollandse Ginaf team met rijder Jan Lammers zet zich in voor de stichting ALS Nederland omdat, zoals de directeur van Ginaf Edwin van Ginkel het zegt, ‘deze nare ziekte veel te veel slachtoffers maakt’. Motorrijders uit Brabant ondersteunen het KWF en het initiatief “Harder” van Wout Theuws uit Bergeijk. Zij steunen Wout omdat hij een van hen is en zelf ook vecht tegen kanker.

Fans die hun rijder willen steunen en mee willen helpen kunnen vanaf 30 december terecht op de website www.dakarvooreenander.nl. Via de website kunnen ze hun favoriete rijder steunen en aanmoedigen met een donatie voor het goede doel.

100% garantie: De actie loopt tot 31 januari 2016 en via de stichting Presteren voor een Ander is veilig gesteld dat alle donaties, zonder inhouding van kosten, worden uitbetaald aan het door de rijder zelf gekozen goede doel.

DAKAR Voor een Ander is een initiatief van A&A Projecten uit Diemen en is de eerste van een serie websites waarop sporters zich kunnen inzetten voor een goed doel. De bedoeling is dat iedereen zich in 2016 kan inzetten Voor een Ander. Van topsporters tot liefhebbers kan iedereen in 2016 racen-,fietsen-, hardlopen-, wandelen- en zelfs voetballen Voor een Ander.

Steun DAKAR voor een Ander.