De wedstrijd op circuit De Vennebulten in Varsseveld stond aanvankelijk in het vroege voorjaar op de ONK Quad Masters kalender maar viel toen in het water. Door hevige regenval werd de wedstrijd verplaatst naar 10 september, en hoe anders waren de weercondities op die dag! Verrassend heet met temperaturen oplopend tot 33 graden, maar ook verrassende uitslagen. Zo zat het favorieten voor de overwinning Jan Vlaaymans en Joe Maessen niet mee en ook Ricardo Phoelich en Julian Veldman, die ieder een manche wisten te winnen, vielen in de andere manche uit. Het was Richard Ruttenberg die dankzij constant rijden en twee derde plaatsen de meeste punten voor het dagklassement verzamelde en er voor het eerst met de winst in een ONK vandoor ging.

ONK Quad Masters

Het was in de vroege ochtend al benauwd en warm. De coureurs spaarde in de tijdtraining hun krachten en perste er 1 of 2 snelle rondes uit. De snelste werd gereden door Jan Vlaaymans. Die kon er echter in de eerste manche niet van profiteren, doordat hij slecht van zijn plaats kwam bij de start. Ook Joe Maessen kende pech, toen hij in het gedrang na de eerste bocht ten val kwam. Een aantal coureurs moesten daarbij in de remmen maar iedereen zou zijn weg kunnen vervolgen, Maessen helemaal achteraan.

Rick Haverdil profiteerde optimaal en voerde in de beginfase het veld aan. Ricardo Phoelich kwam echter in de tweede helft goed op stoom en nam de leiding over. Hij zou de eerste manche winnen voor Haverdil en Ruttenberg, die steady op de derde plaats reed. Vlaaymans reed indrukwekkend snel door het veld naar een vierde plaats, en zette daarbij een snelste rondetijd neer die meer dan drie (!) seconden sneller was dan die van de top drie. Maessen snoepte in de laatste ronde nog net de vijfde plaats af van Sem Ende, terwijl Mike Verboven nog net Gijs Wentink van zijn zevende plaats beroofde.

Om vooraan te finishen moeten rijder en machine optimaal presteren, maar helemaal foutloos hoeft het soms niet te zijn. Veldman zag in de eerste manche een top vijf klassering in rook opgaan door pech, en leek zich in de tweede manche te revancheren. Na een uitstekende start zag hij al snel Vlaaymans voorbij komen, die daarbij wederom de snelste tijd op de klokken zette. Vlaaymans kende echter in Varsseveld geen geluk en viel in de derde ronde weg. Veldman sloeg zijn slag en nam de leiding weer over, maar zag in de eindfase Phoelich dichterbij komen.

Phoelich viel echter met nog een paar minuten op de klok uit, maar ook Veldman worstelde met zijn machine om de finish te halen. Een paar keer leek zijn quad af te slaan, maar telkens wist hij de machine nog net aan de praat te houden. Zijn opgebouwde voorsprong was groot genoeg om Maessen tot de finish voor te blijven en zijn eerste manchezege op zijn naam te schrijven. Achter Maessen werd opnieuw Ruttenberg derde. Haverdil, die in de eerste manche tweede werd, werd nu vijfde achter Ende. De zesde plaats was voor Verboven. Daarachter wist na een mooie strijd Jarne van de Vorst de zevende plaats veilig te stellen voor Gijs Wentink en Twan van der Jagt.

Ruttenberg hield het hoofd koel en reed constant in beide manches naar een derde plaats. Hij verzamelde daarmee de meeste punten voor het dagklassement. Maessen werd tweede voor Haverdil.

NK Quads

In de A-groep was het Delano Eijk die in de tijdtraining de snelste tijd op de klokken zette voor Nick Kreunen en Dennis Jansen. Het was echter Mikkel Kurdahl die bij aanvang van de eerste manche het initiatief nam, maar al snel Sam Veldman zag passeren. Veldman stond de leiding niet meer af en won de eerste manche. Kurdahl wist na een mooie strijd met Jansen de tweede plaats veilig te stellen. Ook Eijk wist Jansen nog te passeren en derde te worden.

Jurgen Mouw werd in de eerste manche zesde maar nam in de tweede manche de leiding direct in handen. Eijk kwam na een matige start snel naar voren en nam de leiding in de eindfase over maar viel kort daarna uit, waarna Mouw als winnaar werd afgevlagd. Daarachter wist Veldman Mike Wooninck af te schudden en tweede te worden. Ook Tim van Wee wist nog net in de laatste ronde Wooninck te passeren, waardoor Van Wee derde werd voor Woonink op een vierde plaats.

Veldman scoorde de meeste punten voor het dagtotaal en mocht naar de hoogste trede van het podium, voor Mouw en Van Wee.

In de B-groep was het Joey Verdegaal die in de eerste manche op de overwinning af leek te stevenen maar nog net Eline Duivenvoorden aan zich voorbij zag gaan. Ze wist nog een gaatje te slaan en als winnaar onder de zwart-wit geblokte vlag door te komen voor Verdegaal en Bram van der Spek. In de tweede manche was het Duivenvoorden die goed weg was en de leiding in handen nam, maar niet veel later uitviel. Mark van der Sanden reed vervolgens onbedreigd naar de overwinning. Justin Bouman won het gevecht met Verdegaal om de tweede plaats.

Op zondag 24 september komen de Quad Masters weer in actie in Lierop, op zondag 1 oktober wordt het seizoen afgesloten in Lichtenvoorde.