Al meer dan 60 jaar is het één van Yamaha’s kernfilosofieën om alledaagse rijders te inspireren om de spanning van rivaliteit en de sensatie van overwinning te ervaren. Onze gepassioneerde toewijding aan onze klanten wordt elke dag bewezen met wereldberoemde kwaliteit en betrouwbaarheid. In het verlengde van dat erfgoed kondigen we met gepaste trots twee speciale GYTR® racing kits (Genuine Yamaha Technology Racing) voor de YXZ1000R aan, waarmee we onze traditie van race excellentie voortzetten.

De adrenaline verhogende YXZ1000R Side-by-Side

De dynamische en sportieve YXZ1000R Side-by-Side tilt off-road prestaties naar een heel nieuw niveau. Met een unieke manuele zesversnellingsbak kunnen berijders elk circuit de baas met snelheid, kracht en stijl.

Snelheid, precisie en controle zijn de fundamenten van racen. De stuurbekrachtiging en wielophanging met lange veerweg van de YXZ1000R, voorzien van FOX®-schokdempers en Big Horn-banden, bieden je de professionele uitrusting om je snelheid vast te houden op de meest slopende terreinen. De beproefde 998 cc driecilindermotor, verkrijgbaar met een exclusieve sequentiële versnellingsbak in rallystijl of een Sport Shift-versnellingsbak, is getest op het circuit en daarbuiten op enkele van de zwaarste banen die er zijn. Als je constant tot het uiterste gaat en streeft naar ultieme prestaties, staat Yamaha Motor klaar om je naar nieuwe hoogten te voeren. De GYTR rally kits zijn de sleutel tot succes in de wereld van professionele Side-by-Side races op nationaal en internationaal niveau.

De twee speciale GYTR racing kits

Met de GYTR racing kits kun je de YXZ1000R Side-by-Side eenvoudig upgraden naar de FIA T4- normen voor race veiligheid. Yamaha Motor zet zich volledig in voor de groei van de sport door de volgende generatie kansen te bieden om de wereld van off-road racen te betreden. Side-by-Side racen is snel, maakt je vuil en laat je hart bonzen en bezorgt je zweet op het voorhoofd. En we zouden het niet anders willen. Met onze toegankelijke oplossingen en racewaardige uitrusting is het voor enthousiaste liefhebbers nog nooit zo eenvoudig geweest om achter het stuur te kruipen en om voor een podiumplaats te vechten.

De GYTR racing kits in detail

  • De GYTR Stage 1 racing kit (modeljaar 2016-2018) is geschikt voor de YXZ1000R van modeljaar 2016-2018 en kwalificeert het voertuig voor de meeste nationale rally’s. De GYTR Stage 1 racing kit (modeljaar 2019 tot heden) is geschikt voor de YXZ1000R van modeljaar 2019 tot heden en kwalificeert het voertuig voor de meeste nationale rally’s.
  • De GYTR Stage 1 racing kit (modeljaar 2019 tot heden) is geschikt voor de YXZ1000R van modeljaar 2019 tot heden en kwalificeert het voertuig voor de meeste nationale rally’s.
  • De GYTR Stage 2 FIA racing kit is een aanvulling voor de beide Stage 1 kits en bevat extra componenten die specifiek nodig zijn voor officiële FIA-evenementen of cross-country races.

De GYTR Stage 1 racing kits bestaan uit een opschroefbare FIA gecertificeerde veiligheidskooi, racestoelen van Skai-materiaal, 6-punts veiligheidsgordels, op maat gemaakte raamnetten, aluminium schutborden en dak met poedercoating, beschermplaten, elektrisch bediende hoofdschakelaar, racekabelboom met dashboardschakelaars en nog veel meer om je dromen van de overwinning waar te maken. De GYTR racing kits vormen de opmaat voor de YXZ1000R om ook deel te nemen aan de meeste competities van de nationale sport autoriteiten en FIM.

Als je klaar bent voor de ultieme race-ervaring en voor de uitdagingen van de internationale racewereld, kun je binnenkort je Side-by-Side upgraden met de GYTR Stage 2 racing kit. De combinatie van Stage 1- en Stage 2-kits bieden je de complete verplichte en gecertificeerde veiligheidsuitrusting om een YXZ1000R te kwalificeren voor het officiële paspoort van de Federation Internationale de l’Automobile (FIA). Hiermee krijg je toegang tot enkele van de meest opwindende langere races in Europa en over de hele wereld, zoals de FIA European Cross-Country Baja- en Rally-evenementen. Met de Stage 2 kit kun je jouw Side-by-Side voorzien van plug-and-play brandstofcellen met een grotere capaciteit, een automatisch brandblussysteem en stuurwielbescherming. De GYTR Stage 2 racing kit komt beschikbaar na de Stage 1 kit. Neem contact op met je officiële plaatselijke Yamaha dealer voor meer informatie.

Vergeleken met andere aftermarket oplossingen bieden de GYTR racing kits een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en de legendarische Yamaha-kwaliteit, allemaal zonder permanente wijzigingen aan het basisvoertuig aan te brengen. Bovendien betekent het ‘one-stop-shop’-concept dat je alle onderdelen en reserveonderdelen die je nodig hebt voor wedstrijdgebruik, op één plaats kunt krijgen waardoor je toetreding tot de racewereld absoluut naadloos verloopt.

Optimale installatie van de kit effent je pad naar wedstrijden

Het is eenvoudiger dan ooit om aan je race-avontuur te beginnen. Bij de montage van de kit hoef je niet te lassen of het OEM-chassis aan te passen. Dankzij het plug-and-play-ontwerp kan elke Yamaha Side-by-Side dealer of ervaren monteur de kit in ongeveer 16 uur monteren.

YXZ1000R Cup

Elk episch verhaal begint ergens en met deze innovatieve kits ben je klaar voor succes en klaar om de overwinning te claimen. Yamaha wil er zo graag alles aan doen om raceliefhebbers te helpen hun dromen te verwezenlijken, dat we niet stopten bij het ontwikkelen van de beste uitrusting. Om onze klanten tot grootsheid te inspireren, lanceerde Yamaha Motor Europe in 2019 met trots de YXZ1000R European Cup. Deze reeks wedstrijden moedigen zowel amateur- als professionele coureurs aan om met Yamaha’s sport Side-by-Side voertuigen te racen.

De YXZ1000R Cup is een racecommunity van één merk binnen meerdere kampioenschappen in Europa, waarbij elke nationale cup uit minimaal drie races bestaat. Dus haal je co-piloot erbij en ga meteen aan de slag met je roadbook. Niets kan tippen aan de sensatie die je voelt als je de eindstreep passeert, en met de GYTR kits ben je klaar voor die adembenemende ervaring waarbij het landschap vervaagt.

Yamaha wil je race dromen niet alleen haalbaar maken, maar ook waarmaken, vandaag en altijd. Waar wacht je nog op? Word nu lid van de elite Yamaha-racefamilie.

Meer informatie over: