Yamaha laat zien waarom de WaveRunner serie nog steeds ‘s werelds favoriete vaartuig is.
Door over de hele linie van de WaveRunner serie van dit seizoen spannende nieuwe modellen eninnovatieve upgrades te onthullen, geeft Yamaha duidelijk blijk van haar voortdurende ambitie aan de top van de mondiale vaartuigenmarkt te blijven. Twee belangrijke thema’s vormen de motor achter de modelwijzigingen van dit seizoen: ten eerste de vraag van de consument naar nog betaalbaarder vaarplezier dat hen waar-voor-hun-geld biedt, met zoveel succes aangewakkerd door de introductie van de VX serie en de opvallende EX lijn van vorig jaar; ten tweede het doel volledig gebruik te maken van Yamaha’s steeds groeiende reeks geavanceerde technische snufjes en industriële primeurs, door er steeds meer van op te nemen in de minder dure modellen. Zoals het revolutionaire RiDE™ systeem, de opmerkelijke regelsystemen voor gas en aandrijving met hun vele aanverwante functies, de elektronische trimregeling voor direct schakelen tijdens het varen en het beveiligingssysteem met afstandsbediening. Meer modellen van de 2019 WaveRunner zullen standaard de beschikking hebben over deze geweldige functies. Volgens eigenaars is het de aanwezigheid van indrukwekkende en geavanceerde technische functies als deze die echt het verschil maken als het gaat om het kiezen van een vaartuig – en hen de zekerheid geeft dat ze het beste van het beste kopen – vol met innovatieve kenmerken en prestaties.

Nieuwe modellen en upgrades bekendgemaakt voor de volledige serie.                                          Alle vier FX vlaggenschipmodellen van Yamaha zijn compleet opnieuw ontworpen met slanke nieuwe vormen voor romp en body die niet alleen de allerlaatste technische ontwikkelingen en gebruiksvriendelijke functies aan boord hebben, maar tevens aanzienlijke prestatieverbeteringen bieden. Een geheel nieuw model voor 2019, de EXR, tilt het concept ‘betaalbare prestaties’ naar een nieuw niveau dankzij zijn hogere snelheid en nog grotere wendbaarheid. In de high performance en wedstrijdsector zijn er prestatieverbeterende technische wijzigingen doorgevoerd aan de extreem snelle VXR en aan de nieuwste versie van de legendarische en supersnelle GP1800, de GP1800R, die sneller is dan ooit. Nu wat meer details …

1] De FX serie – onze vlaggenschepen van de nieuwste generatie
Het grootste nieuws binnen de presentatie van de 2019 WaveRunner line-up betreft de nieuwste generatie van de uit vier modellen bestaande FX serie. De allround capaciteiten en de absolute kwaliteit van deze vlaggenschipmachines was altijd uitzonderlijk. Nu ze in tal van belangrijke opzichten geheel opnieuw zijn ontworpen en er nog meer van de allernieuwste hightech systemen en functies zijn aangebracht, durven we gerust te stellen dat ze uitmuntend zijn. Het begint allemaal met de nieuwe aerodynamische stijl van het dolboord, dat de veel bewonderde erfenis van de FX weerspiegelt, maar dit een frisse, moderne look geeft. Uiterlijk is echter slechts een klein deel van dit verhaal. Het besturen van deze nieuwste machines is nu een geheel nieuwe ervaring, met elektronische regelfuncties, uiteenlopend van het revolutionaire RiDE™ systeem tot het geavanceerde elektronische gasklepsysteem met zijn Reverse Traction Control, Cruise Assist, No Wake Mode met 3 standen … en zelfs het magische elektronische trimsysteem van Yamaha voor schakelen tijdens het varen.

Bij uw eerste kennismaking kan het zijn dat veel van deze verbluffende nieuwe technische functies u doen denken aan het soort geavanceerde faciliteiten die u in een moderne auto zou verwachten. Neem nou bijvoorbeeld het CONNEXT kleurentouchscreen, voorloper in deze branche. Het toont duidelijke bondige informatie, zorgt voor interactie tussen u en uw machine en zorgt dat u deze op een werkelijk praktische en nuttige manier kunt bedienen; of neem het nieuwe Multi-Mount systeem waarmee u uw luidsprekers mee kunt nemen, of uw GPS/vissonar, of uw kop koffie … veilig vastgemaakt aan de fraai ogende body van de nieuwe FX. Nu we het toch over de fraai ogende body van de FX’s hebben, ook die is ten goede veranderd met agressieve graphics en opvallende nieuwe kleurencombinaties voor onze vier modellen. Dat geldt ook voor de romp, met een ontwerp van de nieuwe generatie die niet alleen meer comfort belooft, maar ook betere dynamische stabiliteit, ‘neutraal’ stuurgedrag en voorspelbaardere vaareigenschappen. Natuurlijk dient u bij het zwemmen en watersporten eenvoudig aan en van boord te kunnen gaan van een vaartuig van deze luxe klasse. Dus heeft de steven van de nieuwste FX nu een zachtere, bredere en diepere opstaptrede en dubbele handgrepen. Het ingenieuze waterafvoer voor de voetenruimte mag ook niet worden vergeten. En last-but-not-least moeten we het nog even hebben over de nieuwe royale hoeveelheid opslagruimte, gedeeltelijk waterdicht – zoals het extra grote handschoenenvak en de integrale verwijderbare trommel voor persoonlijke spullen, die zijn weloverwogen plaats heeft gevonden in deze nieuwe FX modellen. Al met al deelt de verbluffend nieuwe FX weer een flinke klap uit als het gaat om superieure uitmuntendheid in deze veeleisende markt. We hadden niet anders verwacht van Yamaha!

2] De opvallende nieuwe EXR
De EX serie werd overal ter wereld met applaus ontvangen als de lijn vaartuigen die echt nieuwe wegen insloeg als het gaat om betaalbaarheid en waar voor uw geld. Nu voegt zich ook de nog snellere, plezier garanderende EXR bij de familie. Het is een krachtige, sportieve machine, maar toch ongelofelijk wendbaar en makkelijk te bedienen. Op de lijst met unieke kenmerken staat het nieuwe ontwerp van de romp en body, gemaakt van het nieuwste ultralichte NanoXcel2 materiaal, dat zorgt voor hogere snelheden en acceleratie alsmede soepele vaareigenschappen, en onze geavanceerde RiDE™ technologie, het intuïtieve, gebruiksvriendelijke besturingssysteem, dat reeds een revolutionaire verandering betekende voor de manier waarop de eigenaren van onze premiummodellen van hun watersport genieten. Een nadere blik op de specificaties laat een scala aan spannende voordelen zien die zijn ingebouwd in deze nieuwe ‘pocket-rocket’ WaveRunner. Een grote, 50 liter brandstoftank voor langer plezier, eenvoudig leesbare multifunctionele lcd-meters in kleur, een comfortabele tweekleurige stoel voor wie alleen wil varen of met vrienden, een sterke trekhaak, doordachte en handige opstapmogelijkheden – en, om ervoor te zorgen dat u een goede indruk maakt, maken stijlvolle kleuren en gedurfde graphics het plaatje af. Ondanks de opmerkelijke betaalbaarheid is het DNA dat door de aderen van de EXR vloeit zuiver Yamaha – high-end technische innovatie, wereldwijd beroemde techniek en superieure betrouwbaarheid.

3] Prestaties GP1800R en VXR weer verbeterd
In de veeleisende wedstrijdwereld en bij de enorme gemeenschap van prestatiegerichte vaartuigenthousiasten voor wie snelheid en prestaties (bijna) alles is, bieden deze twee iconische WaveRunner modellen het toppunt van vaarplezier. Maar voor deze mensen is geen enkele snelheid ooit hoog genoeg. Wordt geen bocht ooit scherp genoeg genomen! Dus wordt er voor 2019 toch weer meer prestatieverbetering geïntroduceerd, met nieuwe op competitie geïnspireerde stavlakken en inlaatroosters met invoer vanaf de bovenzijde, waardoor beide modellen een nog scherpere en een nog betere wendbaarheid krijgen, gecombineerd met een betere ‘grip’ op ruw water en de mogelijkheid bochten superscherp aan te snijden. De GP1800R heeft reeds de nieuwste superlichte NanoXcel2 romp, maar nu wordt dit opmerkelijke materiaal ook gebruikt voor de romp van de VXR, waardoor deze dezelfde voordelen van een betere acceleratie, snelheid en bediening krijgt. Natuurlijk, het oog wil ook wat, dus zullen de verbluffend nieuwe kleuren en graphics ervoor zorgen dat deze indrukwekkende machines in welk gezelschap dan ook opvallen.

Samengevat – de Yamaha WaveRunner line-up voor 2019
D e FX SERIE – Toonaangevend is de FX serie, de vlaggenschippen die imponerende prestaties koppelen aan luxe op een ongekend hoog niveau. Deze indrukwekkende line-up van vier modellen omvat een opwindend scala aan geheel nieuwe ontwerpdetails en technische functies.
VX SERIE – Yamaha’s line-up van veertien modellen omvat tevens de vier complete en tegelijkertijd aantrekkelijk geprijsde modellen van de VX serie. Ze bieden opmerkelijke allround capaciteiten, en zijn zuinig en betrouwbaar.
EX SERIE – Dankzij de vier modellen van de EX serie bereiken de vaartuigen in deze sector een verbluffend betaalbaar niveau, met pittige prestaties, comfortabel vaargedrag en voordelige gebruikskosten. En dit jaar wordt de opwindende, geheel nieuwe EXR aan dit assortiment toegevoegd, met een indrukwekkende hoeveelheid functies die hun geld dubbel en dwars waard zijn en die men normaliter alleen op premiummodellen aantreft.
GP1800R en VXR – De ongekend krachtige GP1800 met supercharger is de onbetwiste ster van de serie en wereldwijd in trek, net als zijn high-performance zusje, de VXR. Beide modellen ondergaan voor 2019 een upgrade voor betere prestaties, waarbij de GP1800 voor deze gelegenheid de GP1800R wordt.
SUPERJET – De unieke en onmiskenbare stand-up machine SuperJet, nog zo’n legendarische Yamaha in de competitiewereld, is speciaal ontwikkeld voor wedstrijden en is nu populairder dan ooit. Alle WaveRunner modellen in een oogopslag …

Voor meer details en/of uitgebreide informatie over de nieuwe WaveRunner modellen kunt u contact opnemen met uw plaatselijke Yamaha WaveRunner dealer. Ga hiervoor naar yamaha-marine.nl – yamah-marina.be