Yamaha is één van ‘s werelds meest prestigieuze en gerespecteerde merken in de ATV- en ROV-industrie. En de diverse producten van Yamaha hebben een benijdenswaardige reputatie als het gaat om kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Yamaha heeft er altijd naar gestreefd haar klanten over de hele wereld de ruimste keuze aan producten te bieden. Voor 2019 bevat de reeks ATV en ROV voertuigen die er nog meer op gericht zijn om aan de specifieke behoeften, eisen en wensen van alle klanten te voldoen. 

De 2019 serie omvat een geheel nieuw tweezits, recreatief Side-by-Side model plus een pure Side-by-Side sportmachine, met nog betere specificaties, evenals verschillende upgrades in de diverse ATV modellen. Zo onderstreept Yamaha haar filosofie dat iedereen een kans moet hebben op het ultieme off-road voertuig, ongeacht zijn/haar leeftijd, beroep, passie of gebruik.

De nieuwe Wolverine X2 voorziet de recreatieve Side-by-Side markt van extra capaciteit, comfort en vertrouwen, terwijl de YXZ1000R SS SE de doorgewinterde sportieve rijders die op zoek zijn naar ultieme prestaties in extreem terrein nog hogere specificaties biedt.

In de ATV markt wordt Yamaha door agrariërs en bosbouwers, industriële gebruikers en vakantiegangers algemeen beschouwd als een robuust merk met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Voor 2019 hebben de technici van Yamaha de noest werkende Kodiak 700 EPS SE en de robuuste Grizzly 700 EPS SE verder verbeterd en Yamaha’s positie als het topmerk in dit segment versterkt.

2019 Yamaha ATV assortiment

Yamaha heeft één van de meest uitgebreide selecties ATV’s voor utility en vrije tijd en wij gebruiken de feedback van onze klanten dan ook bij het ontwikkelen van nieuwe modellen en het verbeteren van onze bestaande assortiment. Na de positieve reacties op het Camo kleurpatroon en de gietaluminium wielen, zijn deze kenmerken nu op meer modellen verkrijgbaar.

Voor 2019 zijn twee van Yamaha’s meest succesvolle zware Utility ATV’s uitgerust met verbeterde motoren. Deze tweede generatie motoren zorgen voor een zuinig brandstofverbruik, alsmede voor een reeks belangrijke nieuwe functies die hun prestaties en uiterlijk verbeteren.

2019 Kodiak 700 EPS SE: The extraordinary ordinary work

Niet alleen is de Kodiak 700 EPS SE één van de meest robuuste utility ATV modellen die Yamaha ooit heeft gebouwd, hij is tevens een veelzijdig off-road model dat de ideale keuze vormt voor gebruikers die een comfortabele, betrouwbare en plezierige machine wensen.

Het 2019 model wordt aangedreven door Yamaha’s tweede generatie 686cc 4-takt SOHC motor, die beschikt over een geoptimaliseerde EFI, in combinatie met een nieuwe ECU mapping en verfijnde toleranties. Deze wijzigingen zorgen voor meer koppel, vloeiender motorprestaties en aanzienlijk lager verbruik.

Beroemd om zijn onvermoeibare vermogen, biedt deze krachtige en toch compacte ATV een comfortabel zadel en is de 700 EPS SE in staat 140 kg bagage plus bestuurder te dragen. De Kodiak 700 EPS SE is ontworpen om tot wel 600 kg te trekken en is een waardevolle partner op de boerderij, in het bos of in de fabriek.

Verkrijgbaar in Painted Low Gloss Black en ook een agressief vormgegeven Backcountry Blue versie, waarbij elke kleurenoptie is voorzien van exclusieve nieuwe SE graphics. ¬De 2019 Kodiak EPS 700 SE is uitgerust met gietaluminium wielen in Satin Black en is de duidelijke keus voor zowel de professionele als de recreatieve gebruiker.

Overzicht Kodiak 700 EPS SE
•    De comfortabel utility ATV voor elke dag
•    Compact chassis en een comfortabel zadel
•    Ontworpen voor 140 kg bagage plus bestuurder, met 600 kg trekkracht
•    Krachtige tweede generatie 686cc 4-takt SOHC motor
•    Geoptimaliseerde EFI, nieuwe ECU-mapping en verfijnde toleranties
•    Groter koppel, vloeiender prestaties en lager brandstofverbruik
•    Gericht op professionele rijders en recreanten die de ultieme specificatie eisen
•    Yamaha Ultramatic® automatische CVT transmissie
•    Yamaha On-Command® 2WD/4WD met Diff Lock
•    Schijfremmen vóór en afgedichte natte achterrem
•    Onafhankelijke instelbare wielophanging met lange veerweg
•    Yamaha elektrische stuurbekrachtiging (EPS)
•    Exclusieve nieuwe SE kleuren
•    Gietaluminium velgen in Satin Black
•    Exclusieve SE graphics
•    Maxxis 25 inch banden, 25x8x12 vóór en 25x10x12 achter
•    Nieuw, eenvoudig af te lezen digitaal instrumentenpaneel
•    Centrale halogeen werklamp
•    Op de voorzijde gemonteerde WARN ProVantage 2500 lbs lier

Voor meer informatie over de Kodiak 700 EPS SE, ga naar www.yamaha-motor.nl

Kleuren en beschikbaarheid
Kleuren Kodiak 700 EPS SE:
Painted Low Gloss Black
Backcountry Blue
De Kodiak 700 EPS SE is alleen op bestelling leverbaar

De adviesverkoopprijs zal in een later stadium bekend gemaakt gaan worden

Grizzly 700 EPS SE: Tough & rugged for work or play.

Dankzij de toonaangevende stijl, prestaties en functionaliteit, is Yamaha’s grootste ATV het ideale gereedschap voor de allerzwaarste taken. De Grizzly 700 EPS SE, die door ervaren rijders die vele uren hebben doorgebracht met deze robuuste en betrouwbare all-rounder, als ‘s werelds stoerste off-road machine wordt beschouwd. De Grizzly 700 EPS SE laat zich niet kennen, noch op het werk, noch in de vrije tijd.

Tot de hoogwaardige specificaties behoren Yamaha’s gerenommeerde Ultramatic® CVT automatische transmissie evenals een gebruikersvriendelijke On-Command® 2WD, 4WD, 4WD met Diff Lock. En met een halogeen werklamp en veel bergruimte is de Grizzly 700 EPS SE in elke omgeving de ultieme werkpartner.

Yamaha’s ultieme Utility ATV is voor 2019 uitgerust met een tweede generatie 686cc motor die op vele fronten is geoptimaliseerd. Mede hierdoor nog krachtiger en lagere brandstofkosten.

Voor betere off-road prestaties is dit vlaggenschip uitgerust met nieuwe 14 inch gietaluminium wielen en dikke 27 inch Zilla banden, die onder alle omstandigheden de ultieme tractie leveren. Met zijn exclusieve nieuwe carrosseriekleur Backcountry Blue met tweekleurige graphics vormt de nieuwste de Grizzly 700 EPS SE een indrukwekkend voertuig.

Overzicht Grizzly 700 EPS SE
•    Erkend als ‘s werelds meest robuuste ATV
•    Agressief vormgegeven en compact
•    Krachtige tweede generatie 686cc 4-takt SOHC motor
•    Geoptimaliseerde EFI, nieuwe ECU-mapping en verfijnde toleranties
•    Groter koppel, vloeiender prestaties en lager brandstofverbruik
•    Yamaha’s grootste ATV, voor werk of vrije tijd
•    Yamaha Ultramatic® automatische CVT transmissie
•    Yamaha On-Command® 2WD, 4WD, 4WD met Diff Lock
•    Onafhankelijke instelbare wielophanging met lange veerweg
•    Yamaha elektrische stuurbekrachtiging (EPS)
•    Schijfremmen vóór en achter met tweezuigerremklauwen
•    Nieuwe 14 inch gietaluminium wielen
•    Indrukwekkende 27 inch Zilla banden
•    Exclusieve, nieuwe, carrosseriekleur met nieuwe graphics
•    Nieuw eenvoudig af te lezen digitaal instrumentenpaneel
•    Drie opbergruimtes
•    LED koplampen en centrale halogeen werklamp
•    Totaal laadvermogen van 140 kg op bagagerek vóór en achter
•    600 kg trekvermogen
•    Op de voorzijde gemonteerde WARN ProVantage 2500 lbs lier

Voor meer informatie over de Grizzly 700 EPS SE, ga naar www.yamaha-motor.nl

Kleuren en beschikbaarheid
Grizzly 700 EPS SE kleur: Backcountry Blue
Leverbaar vanaf begin september 2018

De adviesverkoopprijs zal in een later stadium bekend gemaakt gaan worden

Yamaha ROV 2019: Even more adventure and adrenaline in Sport and Leisure.

Yamaha is één van de meest gerespecteerde merken in de ROV markt en in de afgelopen jaren heeft Yamaha dan ook een aantal spannende Side-by-Side modellen geïntroduceerd, die de wereld van off-road recreatie hebben opengesteld voor een hele nieuwe generatie rijders.

Voor 2019 introduceert Yamaha de nieuwe Wolverine X2, een compacte en flexibele Side-by-Side die gericht is op een breed scala aan gebruikers die eropuit willen trekken om de wereld om hen heen te verkennen.

Ontworpen voor ervaren rijders op zoek naar de ultieme extreme ervaring, tilt de revolutionaire YXZ1000R Sport Shift SE pure sportprestaties naar een heel nieuw niveau.

De geheel nieuwe Wolverine X2 SE: Realize your adventure.

Met een compact en wendbaar chassis en aangedreven door een krachtige nieuwe 850cc tweecilindermotor, vormt de geheel nieuwe Wolverine X2 het ultieme voertuig voor off-road recreatie. Deze veelzijdige nieuwe tweezits Side-by-Side is gebouwd voor werk en vrije tijd, en laat zich zowel op het werk als tijdens het weekend van zijn beste kant zien.

Deze nieuwe tweezits Side-by-Side werd ontwikkeld met behulp van de technische expertise, opgedaan bij het ontwerp en de fabricage van de vele andere off-road voertuigen van Yamaha en haar concurrenten. De combinatie van een compact chassis en een motor met hoog koppel geeft alle gebruikers een echt gevoel van vermogen, comfort en vertrouwen, waardoor iedereen het avontuur kan ervaren.

De bestuurder en passagier zullen ook zeker de stille krachtbron weten te waarderen, waardoor u gesprekken kunt voeren zonder te hoeven schreeuwen. Daarnaast zorgt de rondom gesloten cabine voor veel bescherming en onder alle weersomstandigheden een hoge mate van comfort .

Tot de standaardkenmerken behoren een kantelbare laadbak met een capaciteit van 272 kg, waardoor de Wolverine X2 een multifunctioneel inzetbaar voertuig is. En met zijn forse trekvermogen van 908 kg kan het de zwaarste klussen aan.
Uitgerust met Yamaha’s Ultramatic® volautomatische CVT transmissie en met hoge, lage, achteruit- en neutrale versnellingsinstellingen, waarmee u nauwe en technische paden de baas kunt worden, vormt de Wolverine X2 de meest gebruikersvriendelijke off-road Side-by-Side in zijn klasse.  En dankzij zijn stabiele en natuurlijke motorrem, evenals intuïtieve bedieningselementen en elektronische stuurbekrachtiging (EPS), is er geen tweede tweezits Side-by-Side die u zoveel vertrouwen geeft en capaciteit biedt als de Wolverine X2.

Overzicht nieuwe Wolverine X2 SE
•    Bewezen off-road capaciteit met vertrouwenwekkende prestaties
•    Compact chassis, laag zwaartepunt en comfortabele ergonomie
•    Piggy Back schokdempers met lange veerweg, opgewassen tegen het zwaarste terrein
•    Uitstekende flexibiliteit en wendbaarheid
•    Krachtige 850cc parallel-twin
•    YCC-T ‘fly by wire’ systeem voor soepele acceleratie en snelle gasreactie
•    De stilste motor in zijn klasse
•    Eenvoudig te bedienen bij lage snelheden, ook in extreem zwaar terrein
•    Gebruiksvriendelijk ontwerp en bediening
•    Comfortabele kuipstoelen
•    Kantelbare laadbak met een capaciteit van 272 kg
•    908 kg trekvermogen
•    26-inch Maxxis banden met 12-inch gietaluminium velgen
•    Ultramatic® volautomatische CVT transmissie
•    Hoge, lage, achteruit- en neutraalstand
•    Stabiel en natuurlijk aanvoelende motorremwerking
•    On-Command® 2WD/4WD/4WD met Diff Lock
•    Gordelblokkeringssysteem voor extra veiligheid
•    Elektronische stuurbekrachtiging (EPS)
•    LED verlichting

Voor meer informatie over de Wolverine X2 SE, ga naar www.yamaha-motor.nl

Kleuren en beschikbaarheid
Nieuwe Wolverine X2 SE kleur: Satin Black
Leverbaar vanaf juli 2018

De adviesverkoopprijs zal in een later stadium bekend gemaakt gaan worden

YXZ1000R Sport Shift SE. Better. Bigger. Faster.

Pure excitement for even more adventures
De off-road wereld veranderde voor altijd toen Yamaha de YXZ1000R introduceerde, de originele Pure Sport Side-by-Side. Nu is Yamaha wederom klaar om de weg te wijzen met de introductie van de meest extreme productie Side-by-Side, die er vandaag de dag is: de nieuwe YXZ1000R Sport Shift SE.

De YXZ1000R Sport Shift SE is eenvoudigweg ontworpen om de ultieme tweezits ervaring op elk terrein te bieden, en het 2019 model profiteert van een agressief nieuw design. De verfijnde en opnieuw gekalibreerde mechanische en elektronische specificaties zorgen voor nog betere prestaties en een verbeterde functionaliteit.

De YXZ1000R Sport Shift SE, die wordt aangedreven door een hoogwaardige 998cc 3-cilinder motor met hoog koppel, is uitgerust met een schakelpaddle systeem in rally-stijl, waarmee u zonder koppeling volgas en supersnel met de vingertoppen kunt schakelen door de 5 versnellingen van de sequentiële transmissie.

Door het hightech Yamaha Chip Controlled Shift (YCC-S) geactiveerde launch control systeem is de YXZ1000R Sport Shift SE nagenoeg onverslaanbaar bij het vanuit stilstand optrekken. En voor soepele afdalingen is er een perfect werkend motorrem controlesysteem.

Nieuw, ‘turbo ready’ motor met grotere, achterop gemonteerde radiateur
Een van de belangrijkste kenmerken is het feit dat de motor nu ‘turbo ready’ is, waardoor het eenvoudiger en minder duur is om de GYTR turbokit te installeren. Een andere belangrijke technische verbetering is het gebruik van een nieuwe, aan de achterzijde gemonteerde radiateur met dubbele ventilator en grotere capaciteit. Deze voorkomt niet alleen verstopping in modderige en zandige omstandigheden, maar zorgt ook voor een meer aangename temperatuur in cabine.

Nieuw ontworpen ROPS (veiligheidskooi) en agressief, nieuw design
De technici van Yamaha hebben een nieuwe ROPS (veiligheidskooi) ontwikkeld die een betere zichtbaarheid biedt en daarnaast ook het vertrouwen van de bestuurder verhoogt bij het omzeilen van uitdagende obstakels. De totale hoogte van de ROPS is verminderd met 50 mm, terwijl de hoogte van de A-stijl is verhoogd met 145 mm, waardoor u beter in- en uit kunt stappen. Voor extra veiligheid is het achterste deel versterkt met een nieuwe kruisvormige buisconstructie. Samen met de nieuw ontworpen carrosserie geeft de compactere ROPS de 2019 YXZ1000R Sport Shift SE een sportievere en meer agressieve en vastberaden look, die zijn uitstekende off-roadprestaties extra benadrukt.

Radiaalbanden met een grotere diameter
Een andere belangrijke upgrade voor 2019 is het gebruik van Maxxis Bighorn radiaalbanden met grotere diameter (29 inch). Met grotere radiale en laterale stijfheid, geven deze hoge-tractiebanden maximale capaciteit, samen met superieure rijeigenschappen, hogere bodemvrijheid en meer comfort.

Opnieuw gekalibreerde overbrengingsverhoudingen
Voor het optimaliseren van de prestaties van de nieuwe banden met grotere diameter, schakelt de YXZ1000R Sport Shift SE door een opnieuw gekalibreerde sequentiële transmissie. De 1e versnelling is beduidend lager om de rijkracht en acceleratie te verbeteren, en de 2e tot en met de 5e versnelling is 7% lager om zich aan te kunnen passen aan de grotere 29 inch banden.

Nieuwe Fox schokdempers
Yamaha heeft ook nieuwe ophanginstellingen geïntroduceerd, en de nieuwe Fox Podium schokdemperinstellingen zorgen voor meer comfort, alsmede beter rijgedrag bij hoge en lage snelheden en in bochten lage en verbeterde lage en hoge snelheid, voor onder alle omstandigheden verbeterde terreincapaciteit.

Originele accessoires
Yamaha’s GYTR turbokit is nu nog sneller en eenvoudiger te installeren op de 2019 YXZ1000R Sport Shift SE dankzij de vooraf geïnstalleerde ‘turbo ready’ verbindingsstangen die de installatietijd met meer dan 16 uur verkorten. De GYTR Turbo Kit is de snelste en meest effectieve manier voor eigenaars om het maximale vermogen te verhogen, en de lagere installatietijden en lagere prijs voor maken dit een ‘must have’ accessoire voor elke 2019 YXZ1000R eigenaar die het ultieme niveau wil ervaren van supersportieve Side-by-Side prestaties.

Yamaha biedt een breed scala aan geïntegreerde accessoires voor de YXZ1000R Sport Shift SE, waardoor elke eigenaar deze extreme off-roadmachine kan personaliseren. Het originele accessoireprogramma ontwikkelt zich voortdurend verder en de volledige informatie is te vinden op www.yamaha-motor.nl.

YXZ1000R Sport Shift SE: belangrijke updates
•    Nieuw ‘turbo-ready’ motorontwerp
•    Grotere capaciteit aan de achterzijde gemonteerde radiateur met dubbele ventilator
•    Herontworpen ROPS (veiligheidskooi) voor eenvoudiger in- en uitstappen
•    Nieuw en agressief vormgegeven design
•    29-inch radiaalbanden met grotere diameter
•    Opnieuw gekalibreerde overbrengingsverhoudingen voor meer aandrijfvermogen
•    Nieuwe Fox schokdempers met gewijzigde instellingen

Overzicht YXZ1000R Sport Shift SE
•    De ultieme, puur sportieve en hoog presterende Side-by-Side
•    Superieur rijcomfort en vermogen
•    Maximaal vertrouwen op alle soorten extreem terrein
•    Legendarische duurzaamheid, betrouwbaarheid en prestaties
•    Voor serieuze off-road rijders die de ultieme uitdagingen willen aangaan
•    Verbeterde functionaliteit
•    Verbluffende nieuwe prestatieniveaus
•    Sequentiële 5-versnellingsbak met achteruit
•    Schakelpaddle systeem in rally-stijl voor volgas, supersnel schakelen met de vingertoppen
•    YCC-S geactiveerde launch control systeem voor opmerkelijke start vanuit stilstand
•    998cc 3-cilinder motor met geherpositioneerde radiateur
•    Wielophanging met lange veerwegen
•    Motorrem controlesysteem voor soepele afdalingen
•    On-Command 2WD/4WD/4WD met Diff Lock
•    Multifunctioneel digitaal instrumentenpaneel

Voor meer informatie over de YXZ1000R Sport Shift SE, ga naar www.yamaha-motor.nl

Kleuren en beschikbaarheid
Nieuwe YXZ1000R Sport Shift SE kleur: Racing Blue
Leverbaar vanaf november 2018

De adviesverkoopprijs zal in een later stadium bekend gemaakt gaan worden