Yamaha Marine Nederland heeft vanaf dit jaar haar botenprogramma uitgebreid met boten van het befaamde merk Ribeye. Van dit merk worden aluminium RIB’s uit de Ribeye T-serie via de Yamaha Marine dealers aangeboden.

RIB-producent Ribeye brengt naast haar omvangrijke programma de T-serie: lichtgewicht en zeer sterke RIB’s met een aluminium romp die zich mede dankzij de vaste hijsogen perfect lenen als bijboot. De nieuwe Ribeye’s zijn leverbaar in een 8-tal lengtes, variërend van 2,40 tot 4,0 meter.

Dankzij de supersterke aluminium romp zijn Ribeye’s uit de T-serie onverwoestbaar en probleemloos in het gebruik. Bijkomend voordeel is het onderhoudsvrije karakter van aluminium, dat in tegenstelling tot polyester niet verkleurt onder invloed van UV-straling of zout water. Het geringe gewicht vraagt bovendien minder motorvermogen om tot dezelfde prestaties van soortgelijke RIB’s te kunnen komen.

De T-serie beschikt naast een standaard sleepoog ook over vaste hijsogen waarmee deze Ribeye’s bij uitstek geschikt zijn voor gebruik in de Davits. Het programma van Ribeye kent een TL- en een TS-serie. Eerstgenoemde modellen zijn extreem licht. Zo weegt de kleinste uit de serie slechts 29 kilo schoon aan de haak. Daarmee kan dit model zelfs probleemloos op het dak van een kleine auto worden vervoerd. De TS-serie heeft een vlakke vloer en kan vanaf de TS310 voorzien worden van een console. Het maximaal toegelaten motorvermogen op het topmodel, de TS400, bedraagt 22 kW (30 pk).