Xtremeplus’ Willy Alcaraz wint voor de vierde keer de Dakar rally in de T3 klasse met de Polaris RZR XP 1000. Dit jaar was de slopende Dakar rally 9.000 kilometer lang en ging door drie landen. De 140 deelnemers gingen de strijd aan met elkaar en de zwaarste omstandigheden in een off-road race. Alcaraz reed – net als de bikers – de race zonder windscherm en is onderweg geconfronteerd met alle elementen van de natuur, zoals hitte, kou, regen, hagel, zout, temperaturen onder nul en hoogte. Aan het einde van de race kreeg Alcaraz nog een storm en veel modder voor zijn kiezen. Hij zou uiteindelijk niet alleen in zijn klasse de leiding nemen, maar ook op de 46ste plaats eindigen van de 67 resterende auto’s in de categorie auto.

“Deze Dakar was heel zwaar tot het einde aan toe, maar ik ben blij met mijn vierde overwinning in de T3 klasse en mijn derde plaats als solorijder”, vertelt Alcaraz. “Ondanks het slechte weer kon ik aan het aan einde van de race de voorsprong behouden en de finish halen. De Polaris RZR XP 1000 is een sterke machine die tijdens de voorbereidingen uitgebouwd is in een van de meest professionele werkplaatsen in Pont de Vaux. Ik wil graag Nico, Manu, Thierry, Francis, Sylvain en Alexis bedanken. Iedere nacht doen zij het werk dat nodig is om de RZR weer als nieuw te maken. Ze hebben humor wat zorgt voor een gezellige sfeer, waardoor ik mij goed voel als ik ’s avonds in het bivak kom. Ik wil graag ook Marco Piana, Norberto Cangani en Steven Griener uit de T4 truck (racetruck) bedanken, want we weten dat we in het geval van een probleem op ze kunnen rekenen.”

Samen met Alcaraz behaalde Xtreme Plus’ Team Munk/Delaunay, dat ook in een RZR XP 1000 reed, de tweede plaats in de T3 klasse en een 55ste plaats algemeen. Dakar fans kunnen voor een samenvatting van de wedstrijd Polaris’ nieuwe Dakarpagina kijken op: http://www.polaris.com/es-al/rzr-side-by-side/dakar.

Informatie over de lijn Polaris producten, kleding en voertuigen voor de Benelux is verkrijgbaar via de officiële Polaris dealers of opwww.polarisbenelux.com