Polaris, heeft de kracht van elektrificatie aangewend en stuwt de sector opnieuw naar voren met de introductie van de langverwachte Ranger XP Kinetic. De Ranger XP Kinetic is uitgerust met een volledig nieuwe elektrische aandrijflijn die het resultaat is van Polaris’ samenwerking met Zero Motorcycles®.

RANGER XP Kinetic

“Keer op keer heeft Polaris laten zien dat het zich inzet voor door rijders gestuurde innovatie, door te leveren wat onze rijders nodig hebben en verder te gaan dan wat zij voor mogelijk hielden”, aldus Mike Speetzen, CEO van Polaris. “Voortbouwend op deze rijke erfenis, zetten we ons niet-aflatende streven naar het creëren van ongeëvenaarde rijervaringen voort en werken we samen met Zero Motorcycles® om de mogelijkheden van elektrische aandrijving voor onze klanten te benutten. De nieuwe Ranger XP Kinetic is daar een krachtig voorbeeld van.”

Met zijn toonaangevende kracht en koppel biedt de Ranger XP Kinetic meer vermogen dan ooit om meer te trekken, meer te vervoeren en meer voor elkaar te krijgen. Het onmiddellijke koppel van de elektrische aandrijflijn zorgt voor een precieze controle bij het trekken of slepen van zware lasten. Bovendien presteert de meest geavanceerde aandrijflijn in de sector met minder bewegende onderdelen voor lagere onderhoudskosten en meer bedrijfstijd voor een hogere productiviteit. Bovendien zorgt de stille elektrische aandrijflijn voor gemakkelijke gesprekken met familie en vrienden, de mogelijkheid om ‘s morgens vroeg te werken zonder de buren wakker te maken, een stille werking in de buurt van dieren en een onopvallend in- en uitstappen op jachtterreinen.

“De Ranger XP Kinetic is gebouwd voor onze hardwerkende klanten die trots zijn op hun werk, waarde hechten aan prestaties en altijd op zoek zijn naar manieren om hun productiviteit te maximaliseren,” aldus Steve Menneto, President van Polaris Off-Road. “De Ranger XP Kinetic ontsluit de voordelen van elektrificatie, zodat deze klanten efficiënter kunnen werken en meer voor elkaar kunnen krijgen dan ooit tevoren.”

“Het elektrificeren van een product dat al toonaangevend is in zijn klasse is een zeer gecompliceerde onderneming, maar met Polaris hadden we het voordeel dat we konden beginnen met zowel de beste UTV in de industrie als een zeer getalenteerd en samenwerkend team,” aldus Sam Paschel, CEO van Zero Motorcycles. “De combinatie van Zero Motorcycles’ technologie, onze passie voor elektrificatie als leverancier van aandrijflijnoplossingen, en Polaris’ toewijding aan consumentgestuurde innovatie heeft een volledig nieuwe elektrische Ranger gecreëerd die een ongelooflijke rijderservaring biedt.”

De Ranger XP Kinetic is verkrijgbaar als 3-zits model en heeft een Premium en Ultimate uitvoering. De Premium-uitvoering heeft een lithium-ionbatterij van 14,9 kWh met een geschatte actieradius van 70 km, terwijl de Ultimate-uitvoering een batterijcapaciteit van 29,8 kWh heeft met een geschatte actieradius van 130 km.* De Ultimate-uitvoering heeft ook een infotainmentscherm van 18 cm met RIDE COMMAND-technologie.

Geen compromissen

De volledig nieuwe Ranger XP Kinetic biedt ongeëvenaarde capaciteiten om klanten te helpen meer gedaan te krijgen en beschikt over het meeste vermogen en koppel ooit gevonden in een utility side-by-side. Het toonaangevende vermogen van 110 pk en het onmiddellijke koppel van 140 lb-ft zorgen voor maximale capaciteiten om zware lasten met vertrouwen te trekken en te slepen, zelfs op het zwaarste terrein. Samen bieden de ongeëvenaarde pk’s en het koppel de klanten het vermogen dat ze nodig hebben, wanneer ze het nodig hebben, voor het moeiteloos trekken van 1134 kg en het trekken van de beste 567 kg in de sector. De Ranger XP Kinetic heeft ook een toonaangevende bodemvrijheid van 35,5 centimeter om obstakels met vertrouwen te overwinnen, en is uitgerust met 74 centimeter lange, 8-ply Pro Armor X-Terrain-banden voor maximale tractie en duurzaamheid om over rotsen en sporen te kruipen. En met 25,4 centimeter veerweg egaliseert de XP Kinetic de hobbels zodat klanten comfortabel kunnen rijden in uitdagend terrein – ongeacht waar het werk hen brengt.

RANGER XP Kinetic

Duurzaam

De Ranger XP Kinetic is ook duurzaam, zodat de berijders hun nuttige werktijd kunnen maximaliseren en hun productiviteit kunnen verhogen. De elektrische aandrijflijn heeft minder bewegende onderdelen, wat minder onderhoud en meer bedrijfstijd betekent. De Ranger XP Kinetic is getest in extreme omstandigheden en verraderlijk terrein en wordt ondersteund door een fabrieksgarantie van 1 jaar, een elektrische aandrijflijngarantie van 3 jaar en een batterijgarantie van 5 jaar**. Bovendien vereist de elektrische aandrijflijn geen olieverversing, filtervervanging, bougies of koppelingsonderhoud. De geplande onderhoudskosten zullen naar verwachting 70% lager liggen dan de gemiddelde onderhoudskosten voor vergelijkbare voertuigen die op brandstof rijden.***

De Ranger XP Kinetic heeft ook een volledig beschermende voorbumper en een carrosseriebeschermplaat voor extra bescherming van het voertuig tijdens het rijden op zwaar terrein.

RANGER XP Kinetic

Geraffineerd

De Ranger XP Kinetic is capabel en duurzaam, maar levert ook verfijnde prestaties met een schone, stille werking voor gemakkelijke gesprekken met vrienden en familie, stille trips naar afgelegen jachtgebieden, en stille werking in de buurt van paarden en ander vee. De elektrische aandrijflijn levert soepele, nauwkeurige controle bij lage snelheden, zodat klanten volledige controle en vertrouwen hebben tijdens het slepen, het achteruitrijden naar een aanhangwagen of het sproeien van een afrasteringslijn. Het onmiddellijke koppel zorgt ook voor een snellere acceleratie voor een opwindende rit op het familieterrein.

De Ranger XP Kinetic biedt ook slimme prestatiekenmerken om klanten te helpen hun productiviteit te maximaliseren. Een 12V-uitlaat in de laadruimte is handig om accessoires zoals sproeiers van stroom te voorzien of draagbare batterijen op te laden. Een nieuw schakelontwerp omvat hoge, lage, neutrale en park versnellingen, maar heeft ook een nieuwe, geïntegreerde schakelaar voor vooruit en achteruit zodat klanten van richting kunnen veranderen met één druk op de schakelaar, waardoor taken zoals ploegen snel en efficiënt verlopen.

Naast de hoge en lage versnelling heeft de Ranger XP Kinetic ook drie rijmodi voor maximale veelzijdigheid, geoptimaliseerd voor de rijomstandigheden en het bereikbeheer:

Eco+: Optimaliseert het koppel en de topsnelheid voor een maximale actieradius en lichte werkzaamheden.

Standaard: Optimaliseert de gasrespons voor dagelijks rijden en middelzware klussen

Sport: Optimaliseert de gasrespons voor pittig rijden en de zwaarste klussen

Geavanceerde technologie

De Ranger XP Kinetic is verkrijgbaar met een infotainmentscherm van 18 cm met RIDE COMMAND-technologie, waarmee u slimmer kunt werken en meer gemoedsrust krijgt. Klanten kunnen de geschatte resterende actieradius en de laadstatus van de batterij direct op het 18 cm grote scherm zien. U kunt zelfs een waypoint op uw oplaadlocatie zetten en zien hoe ver u op elk moment van uw volgende oplaadbeurt verwijderd bent

RANGER XP Kinetic

Snel en makkelijk laden

Handige oplaadopties zijn ontworpen om aan specifieke behoeften van klanten te voldoen en zijn net zo eenvoudig als het aansluiten op een standaard stopcontact. Of klanten nu ‘s nachts willen opladen of tijdens de lunchpauze even snel willen bijtanken, ze zijn van alle gemakken voorzien. XP Kinetic wordt standaard geleverd met een gecombineerde Level 1 / Level 2 EV-laadsnoer waarmee u kunt opladen via een 120V- of 240V-stopcontact.

De in de fabriek geïnstalleerde laadsnelheid aan boord bedraagt 3 kW voor de Premium-uitvoering en 6 kW voor de Ultimate-uitvoering. Beide kunnen volledig worden opgeladen vanaf 0% in slechts 5 uur. †† Met het beschikbare optionele ingebouwde laadsysteem kan het laadvermogen worden verhoogd tot 6kW voor Premium en 9kW voor Ultimate voor een tot 50% snellere laadtijd. Een 240V-stroomvoorziening wordt aanbevolen voor het snelste opladen en kan meer dan 4x sneller opladen dan een standaard 120V-stopcontact.

Aansluiting

De Ranger XP Kinetic is compatibel met 95% van de accessoires voor de Ranger XP 1000, waaronder dezelfde fantastische Pro Shield-cabinesystemen voor een goede afdichting en comfort voor de bestuurder in alle seizoenen. Extra verkrijgbare accessoires zijn eenvoudig te installeren Pro HD lieren voor extra trekkracht en Lock & Ride opbergruimte om gereedschap en uitrusting veilig op te bergen tijdens het rijden.

Bovendien heeft Polaris nieuwe accessoires ontworpen die specifiek zijn voor de Ranger XP Kinetic, waaronder een snelwerkende elektrische verwarmingskit zodat klanten in de koudere maanden comfortabel kunnen rijden, en een vernieuwde 3kW-boordlader voor maximaal snelladen. Met een hele portefeuille aan off-roadaccessoires kunnen consumenten de ultieme machine samenstellen voor werk, ontspanning of alles daartussenin.

De Polaris Ranger XP Kinetic zal in de zomer van 2022 bij de dealers verschijnen.

* Schattingen van het bereik zijn gebaseerd op gegevens van de fabrikant over het typische rijgebruik en de rijomstandigheden van de klant. De werkelijke actieradius varieert afhankelijk van omstandigheden zoals externe omgeving, weer, snelheid, lading, acceleratiesnelheid, onderhoud en gebruik van het voertuig.

** Garantieperiode, voorwaarden en condities kunnen per markt verschillen.

*** Schatting van fabrikant gebaseerd op gemiddelde geplande onderhoudskosten in de loop van een periode van 5 jaar.

†† Geschatte oplaadtijden gebaseerd op een 240V stroomvoorziening.