Polaris is trots op de voortzetting van zijn samenwerking met Kolpin Outdoors, een vooraanstaande naam op het gebied van off-road accessoires, om voor 2023 een uitgebreide reeks compatibele beschermende opberg- en transportmiddelen aan te bieden voor zijn off-road onderdelen en accessoires.

Sinds de oprichting in 1943 bouwt Kolpin slimme en robuuste beschermingsoplossingen voor de belangrijkste uitrusting en uitrusting van rijders. Met authentieke outdoor expertise die in de afgelopen 80 jaar is opgebouwd, presteren Kolpin producten gegarandeerd in zelfs de meest uitdagende omgevingen – van bos tot landbouwgrond en overal daar tussenin.

Kolpin’s assortiment, dat compatibel is met de Polaris RANGER, Sportsman en General modellen, omvat heavy-duty Rhino Grip®, ATV opbergaccessoires en geweerlaarzen en dragers – inclusief Kolpin’s beproefde Stronghold® Gun Boot® systeem voor het veilig vastzetten van vuurwapens tijdens het rijden*.

Rhino Grips

Om de off-road voertuigen van klanten uit te rusten met de nodige transportmiddelen voor een veiligere jacht, een effectievere werkoplossing of zelfs gewoon een betere rit, heeft Kolpin speciaal gebouwde Rhino Grips® gemaakt voor ultieme veelzijdigheid. Gereedschap, vuurwapens of werktuigen kunnen eenvoudig worden vastgezet met behulp van de Lock & Ride® bevestigingspunten van Polaris met de juiste ankers.

De Rhino Grip® XLR is Kolpin’s populairste Rhino Grip®, nu ontworpen voor een grotere klemfunctie, sterkere armen, sterkere riemen en de mogelijkheid om de armen onafhankelijk van elkaar te bewegen. Met ultra-duurzame handgrepen met nylon kussens voor een aangepaste pasvorm en extra bescherming, evenals 360 graden rotatie, een zwaar basissysteem en een capaciteit van 6,8 kg, kan de Rhino Grip® XLR worden gebruikt om verschillende soorten wapens, koffers, bogen, gereedschap, vishengels en nog veel meer vast te zetten. Om nog meer te kunnen dragen, kunnen rijders kiezen voor de Rhino Grip® XLR Doubles; twee onafhankelijke handgrepen die tot 9 kg kunnen dragen.

Kolpin Stronghold Gun Boot

Begonnen met een lederen geweer schede in de jaren 1940 en geëvolueerd over 80 jaar naar Kolpin’s nieuwste vuurwapen transport oplossing: De Kolpin Stronghold® Gun Boot® biedt volledige veelzijdigheid en veiligheid bij het avonturieren met geweren en jachtgeweren in een terreinwagen.

Verkrijgbaar in L of XL, de XL heeft de grootste en meest beschermende gewatteerde binnenkant met een premium, ritssluiting en gewatteerde voering en een afsluitbare en TSA-goedgekeurde externe hoes. De L pistoolkoffer heeft een compacter, low-profile kofferontwerp met een gevoerde schuimvoering. Beide laarzen zijn voorzien van een ergonomische handgreep en een dekselopening voor snelle toegang door middel van een enkelhandig toegangssysteem met geïntegreerde rubberen sluitband. Voeg de compatibele laarsbevestiging toe (apart verkrijgbaar) voor een snel en veilig bevestigingspunt met nauwkeurige hoekaanpassingen voor een pasvorm op maat. Rijders schuiven en klikken de laars in de automatische vergrendeling en rijden. Geweerlaarzen zijn ook verkrijgbaar in een zware PRO- en rateloptie.

Opbergboxen

Rijders kunnen het meeste halen uit de grote laadcapaciteit van de Sportsman met Kolpin’s assortiment van hoogwaardige tassen, dozen en rekken voor nog meer opbergmogelijkheden. De ATV achterhelmbox – bijvoorbeeld – biedt voldoende ruimte voor twee volwassen helmen als je met een duopassagier of in een groep reist en biedt in totaal 99 liter weerbestendige, afsluitbare opslagruimte voor de dingen die je niet hoeft mee te nemen als je niet aan het rijden bent. Ook in de ATV Rear Rack Storage Box passen twee XL-helmen met extra ruimte voor meer in het efficiënte vierkante ontwerp, met een afsluitbare, dubbelwandige dekselconstructie en de mogelijkheid om te worden uitgebreid met het Kolpin Accessoire rek (apart verkrijgbaar).

Voor extra comfort voor de duopassagier heeft Kolpin een ATV Trunk & Lounger box ontworpen, met een rugleuning en antislip zitkussen voor de passagier, naast een enorme 117 liter opslagcapaciteit aan de achterkant.

ATV-rekken

Opbergruimte wordt niet zwaarder dan Kolpin’s ultra-duurzame metalen ATV-rekken. Of het nu gaat om rekken aan de voorkant – zoals het ATV Flat Rack met stalen buizen voor ondersteuning en metalen gaas voor kleinere voorwerpen – of rekken aan de achterkant – zoals de ATV Rear Drop Basket met neerklapbare achterklep die tot 91 kg kan dragen – er is een oplossing voor elke klus. Weet u niet zeker waar u een rek moet monteren? Rijders kunnen de ATV Rack Gear Basket proberen die aan de voor- of achterkant van een ATV wordt bevestigd en tot drie 19-liter emmers kan dragen.

*Vervoer nooit een geladen vuurwapen. Controleer of het vuurwapen ongeladen is voordat u het monteert. Raadpleeg uw lokale wet- en regelgeving met betrekking tot de vereisten voor het legaal vervoeren van vuurwapens.