Wat begon met een klein beetje handelen in ATV’s groeide uit tot een professioneel bedrijf voor nieuwe en gebruikte Quads met een groot aantal dealerschappen waaronder die van Polaris. Wij reisden af naar het Noorden in het fraaie Blokzijl om een kijkje te nemen bij de ATV Specialist.

Klandizie

Als ik mijn auto door de grote groene weilanden stuur lijkt het alsof ik een pot kalmeringspillen heb geslikt. Wat een ruimte en wat een rust komt er op mij af, dan is het centrum van Rotterdam, waar ik vandaan kom van een totaal andere orde. Hier zie je nog roofvogels in de lucht hangen op zoek naar hun prooi! Onderweg naar de ATV Specialist wordt mij wel al snel duidelijk dat de klandizie voornamelijk gezocht moet worden in de hoek van Utility. Als ik het grote parkeerterrein oprijd sta ik oog in oog met een fraai nieuwbouwpand dat in 2017 werd gebouwd. Wilco de Jong, eigenaar van de ATV Specialist, is trots op z’n pand. “Als je weet dat we in 2010 begonnen met 2 gehuurde loodsen bij een boerderij van een vriend. Nu hebben we de beschikking over de nieuwste apparatuur en heel veel ruimte, dus kan ik met recht spreken dat we grote stappen gemaakt hebben. ”Ondanks dat we in de ‘wij’ vorm spreken is Wilco toch echt de enige eigenaar, een monteur helpt hem mee in de werkplaats en springt bij in de winkel als het nodig is.”

Ontstaan

Maar hoe is het allemaal ontstaan? “In 2010 importeerde ik veel ATV’s uit Engeland en dan heb je het over de grote A-merken. Van Yamaha tot aan Polaris, alles zat er tussen. Deze handel was de basis voor een start als officiële dealer van TGB én niet veel later Polaris. De ruimte werd echter te klein en we verhuisden naar een locatie aan de overkant van ons huidige pand, maar ook dat werd te klein. In 2016 zette ik de stap voor nieuwbouw waarbij het pand casco is opgeleverd en ik zelf met vrienden verantwoordelijk ben geweest voor de gehele afwerking.” We kunnen zondermeer stellen dat het er allemaal heel netjes en sfeervol uitziet. Ondertussen wandelt er een klant binnen op zoek naar een ATV voor recreatief gebruik. Na een kort gesprek staat Wilco met een jerrycan benzine om een ATV rijklaar te maken. In het Noorden denken ze niet in problemen, daar regelen ze het gewoon! Als ik drie keer met mijn ogen knipper rijdt de klant de showroom al uit voor een proefrit met een nieuwe ATV. Zo snel kan het dus gaan!

Werkplaats

Naast de showroom vol met nieuwe en gebruikte Quads is er tevens een grote werkplaats met alle moderne diagnose apparatuur voor de merken waarvan Wilco dealer is; Polaris, Can-Am, TGB, Kymco en CF Moto. “In principe mag de klant alles bij ons brengen met uitzondering van onbekende Chinese merken, hier valt geen eer aan te behalen”, aldus Wilco.

Quadverhuur

Maar blijft het bij de verkoop van nieuwe en gebruikte Quads? “Vanaf vorig seizoen zijn we gestart met de verhuur van ATV’s en Buggy’s voor de recreatieve consument. We hebben hier een prachtige omgeving waar je heerlijk kunt rijden. Giethoorn, de toeristische trekpleister, na Amsterdam, ligt hier op een steenworp afstand. Daarnaast wil ik ook starten met de verhuur van ATV’s aan de professionele markt waaronder de vele agrariërs die we hier hebben.” , aldus Wilco. Hier zit men duidelijk niet stil! Samen met de concrete plannen en het fraaie pand in Blokzijl is ATV specialist, Wilco de Jong, klaar voor de toekomst!

Adres
Scheepsdiep 21
8356 VJ Blokzijl
T: 085-7603550