Na de aankondiging van de komst van de geheel nieuwe RANGER XP Kinetic vorig jaar, heeft Polaris nu aangekondigd dat de eerste verzendingen van het Ultimate-model zijn begonnen, waarbij zowel de Premium- als de Ultimate-modellen nu verkrijgbaar zijn bij Europese dealers.

RANGER XP Kinetic is verkrijgbaar als 3-zitsmodel in Premium- en Ultimate-uitvoering. De Premium-uitvoering bevat een enkele lithium-ionbatterij van 14,9 kWh die een geschatte actieradius van 70 kilometer biedt, terwijl de Ultimate-uitvoering een dubbele batterijcapaciteit levert van 29,8 kWh met een hoger geschat bereik van 130 kilometer* – ideaal voor langere dagen hard werken.

Handige oplaadopties zijn ontworpen om aan de specifieke behoeften van de klant te voldoen en zijn net zo eenvoudig als het aansluiten op een standaard stopcontact. Of klanten nu op zoek zijn naar nachtelijk opladen of snel bijladen tijdens de lunchpauze, ze zijn gedekt. XP Kinetic wordt standaard geleverd met een 1-fase EVSE waarmee rijders kunnen opladen via een 240V-stopcontact. Het in de fabriek geïnstalleerde laadvermogen aan boord bedraagt 3 kW voor de Premium-uitvoering, waarbij binnen 5 uur een volledige lading vanaf 0% wordt bereikt, en 6 kW voor de Ultimate-uitvoering, waarbij de volledige lading in 10 uur wordt bereikt, wat kan worden teruggebracht tot 5 uur bij piekladen**. Voor piekladen is een 3-fasig (380V) stopcontact nodig samen met een 3-fasig WallBox EVSE-accessoire. Samen met het beschikbare 3 kW ingebouwde oplaadsysteem (afzonderlijk verkrijgbaar) kunnen de tarieven worden verhoogd tot 6 kW voor Premium en 9 kW voor Ultimate voor tot 50% snellere oplaadtijden.

Naast alle premiumfuncties die in beide modeluitvoeringen te vinden zijn – zoals LED-koplampen, geïntegreerde dashboardschakelaars en standaard gemonteerde voorbumper met volledige dekking – biedt de Ultimate-uitvoering ook een helder 18 centimeter (7 inch) touchscreen-infotainmentscherm, aangedreven door RIDE COMMAND technologie, die configureerbare meters biedt om de ritactiviteit te monitoren. Combineer dat met de toegevoegde camera aan de voor- en achterzijde van de Ultimate, zodat rijders een volledig beeld van hun omgeving kunnen zien, inclusief andere rijders erachter. Bestuurders kunnen het display ook naadloos via Bluetooth koppelen om draadloos muziek te streamen en verbonden te blijven met oproep- en sms-waarschuwingen.

Een functie die ook te zien is op het benzineaangedreven Ranger XP 1000-model, de activering van de ‘Ploegmodus’ op de XP Kinetic Ultimate, maakt het sneeuwruimen nog eenvoudiger door de ploeg automatisch te laten zakken bij het schakelen naar een lage overbrengingsverhouding, en de ploeg automatisch omhoog te brengen bij het schakelen naar de achteruit. Het beschikt ook over een handige ‘Back Drag’-modus om sneeuw van gebouwen weg te trekken.

Mogelijkheden en prestaties

De RANGER XP Kinetic, vervaardigd in de ultramoderne fabriek van Polaris in Opole, Polen, en ontwikkeld via Polaris’ exclusieve 10-jarige samenwerking met Zero Motorcycles, beschikt over een volledig elektrische aandrijflijn die het meeste vermogen en koppel biedt dat ooit is gevonden in een utility side-by-side. Zonder concessies te doen aan de mogelijkheden, kan de RANGER XP Kinetic moeiteloos tot 1.134 kg trekken en beschikt hij over het beste laadvermogen van 680 kg in de sector, evenals een toonaangevende bodemvrijheid van 35,5 centimeter en een veerweg van 25,4 centimeter om vol vertrouwen over obstakels heen te rijden.

Met regeneratief remmen, elektrische stuurbekrachtiging, on-demand vierwielaandrijving en standaard VersaTrac Turf-modus, evenals drie rijmodi (ECO, Standaard en Sport), hebben rijders volledige controle over hun rit, afhankelijk van het terrein en de taak waar ze mee bezig zijn.

Garantie

Omdat de RANGER XP Kinetic volledig elektrisch is, heeft hij minder bewegende delen voor lagere onderhoudskosten, en zowel de Premium- als de Ultimate-modellen worden gedekt door een totale dekkingsgarantie van twee jaar, drie jaar garantie op de elektrische aandrijflijn en vijf jaar batterijdekking***.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.polarisbenelux.com

* Schattingen van de actieradius zijn gebaseerd op gegevens van de fabrikant over typisch rijgebruik en rijomstandigheden van klanten. De werkelijke actieradius varieert afhankelijk van omstandigheden zoals de externe omgeving, het weer, de snelheid, de lading, de acceleratiesnelheid, het voertuigonderhoud en het voertuiggebruik.

** De oplaadtijden variëren afhankelijk van de laadcapaciteit van uw accusysteem en de uitgangscapaciteit van de voeding, evenals de omgevingstemperatuur.

*** Garantiedekkingsperiode en voorwaarden kunnen per markt verschillen. Promotionele aandrijflijngarantie inclusief 24 maanden fabrieksgarantie plus nog eens 12 maanden garantie. Promotionele accugarantie inclusief 24 maanden fabrieksgarantie plus nog eens 36 maanden garantie. De duur van deze garantie kan per internationale regio variëren op basis van lokale wet- en regelgeving.