Polaris Off Road Vehicles is verheugd de verlenging van de samenwerking met Xtremeplus voor het raceseizoen 2022 en de Dakar Rally 2023 aan te kondigen. Onder leiding van Marco Piana is het Franse team al sinds 2005 een langdurige partner van Polaris, toen de team eigenaar besloot om een team van ATV’s in te schrijven voor de Rally van Marokko voordat hij deelnam aan de Dakar Rally. Toen de Dakar naar Zuid-Amerika verhuisde, kwam Piana in een team van vier ATV’s, wat het begin was van een succesvol en langdurig avontuur tussen Xtremeplus en Polaris.

Sindsdien is het Xtremeplus-team altijd teruggekeerd om deel te nemen aan de Dakar Rally en vele andere kampioenschappen en races zoals de Silk Way Rally, altijd met Polaris-voertuigen.

Polaris en Xtremeplus kunnen terugkijken op vele successen tijdens deze reis: in 2013 verdedigde Willy Alcaraz zijn Dakar-titel achter het stuur van de Polaris RZR Turbo en won dat jaar de T3-kroon en sindsdien drie keer meer. In 2016 won het Italiaanse duo van voormalig WRC-coureur Michele Cinotto en Maurizio Dominella de categorie side-by-side in de Dakar Rally en in 2017 was het de beurt aan Leandro Torres om de Dakar te winnen in de categorie side-by-side. Niet alleen dat, maar de samenwerking heeft ook veel prestaties gebracht binnen de FIA Wereldkampioenschappen.

 

“Het is met grote tevredenheid dat we de verlenging van de samenwerking met Polaris kunnen aankondigen”, zegt Marco Piana. “We zijn er trots op een satelliet team te zijn met fabrieksondersteuning, een referentie voor Polaris in de rallyscene. Samen hebben we 6 overwinningen in de Dakar en verschillende tiles in het FIA T3 wereldkampioenschap kunnen vieren”.

 

Polaris en Xtremeplus zullen de FIA European Cup 2022 voor Cross-Country Bajas in de volgende rondes aanpakken met een Polaris RZR Pro XP:

  • Italiaans Baja (8-10 juli)
  • Spaans Baja (22-25 juli)
  • Hongaars Baja (1-3 august)
  • Baja Poland (2-6 September)

Ze zullen deelnemen aan de Africa Eco Race van 16-30 oktober en ze zullen aan de start staan van de Dakar 2023 in Saoedi-Arabië. Volg de reis van het team via de Xtremeplus social media accounts op Facebook en Instagram, of op hun website: www.xtremeplus.fr