De Polaris RANGER XP 1000 EPS, het meest geraffineerde side-by-side voertuig ooit, legt de lat nóg hoger dankzij een nieuwe versie die is uitgevoerd met ABS. Het nieuwe model zal al deze maand bij de dealer staan, zodat dit ultieme werkpaard voor 2019 nog betrouwbaarder wordt.

In 2018 vierde Polaris Industries de twintigste verjaardag van de RANGER en de introductie van de GENERAL 1000 EPS Deluxe met ABS. Dit jaar brengt Polaris de nieuwe RANGER met ABS, speciaal ontwikkeld voor de Europese markt. De nieuwe Polaris RANGER XP 1000 EPS ABS is ontwikkeld in de Polaris-fabriek in Opole (Polen).

Rodrigo Lourenco, Vice President en General Manager van Polaris Off-Road Vehicles EMEA, zegt over de nieuwe uitvoering: “We zijn bijzonder trots op weer een nieuwe uitbreiding op de Ranger familie. De RANGER XP 1000 EPS is ons meest veelzijdige product én een bewezen succesnummer wereldwijd. Dat momentum willen we vasthouden met het nieuwe model met ABS. Door ABS toe te voegen, zorgen we niet alleen voor ongekende remkracht, we breiden ook de veelzijdigheid van het voertuig uit, zodat het in nog meer toepassingen terecht kan.”

De toevoeging van ABS maakt de inzetbaarheid van de RANGER aanzienlijk groter aangezien ABS de bestuurbaarheid tijdens remmen aanzienlijk verbetert met minimaal risico op slippen en het systeem gecontroleerd remmen op diverse typen ondergrond mogelijk maakt, zelfs op een ondergrond als ijs.

“Om voorop te lopen qua innovatie zijn onze ingenieurs non-stop op zoek naar opties om de inzetmogelijkheden van onze off-road voertuigen te vergroten. Ze nemen daarin de feedback van klanten mee in alle keuzes die worden gemaakt. De toevoeging van ABS is een nieuwe, belangrijke stap voor onze bedrijfsvoertuigen.”

De RANGER XP 1000 zet een nieuwe standaard neer voor side-by-side bedrijfsvoertuigen met een oersterke 82 PK ProStar 1000 tweecilindermotor, 83 Nm aan koppel en een trekgewicht van meer dan 1100 kg. Dit gecombineerd met 33 cm aan bodemvrijheid en een kleinere draaicirkel voor extra wendbaarheid en een grote voorbumper en extra beplating voor 45% meer bescherming.

De RANGER XP 1000 EPS ABS is verder vormgegeven in de kenmerkende stijl van de full-size RANGER-modellen. De buitenkant is opvallend en gedurfd, het interieur is comfortabel en praktisch dankzij een 4” LCD Rider Information Centre, dikkere stoelzittingen en ruime opbergmogelijkheden.

Er zijn circa 200 Polaris Engineered accessoires beschikbaar voor de RANGER XP 1000 EPS ABS, zodat eigenaren hun voertuig exact kunnen afstemmen op de taak waarvoor het wordt ingezet.

De RANGER modellijn voor 2019 bestaat uit:

RANGER 570 in Sage Green

RANGER 570 met EPS in Sage Green

RANGER EV in Avalanche Grey

RANGER XP 1000 met EPS in Sage Green en White Pearl

Nieuwe RANGER XP 1000 EPS ABS in White Pearl

Meer kracht. Meer klasse. Meer RANGER.

Kijk voor meer informatie op www.polarisbenelux.com