Tijdens de Zwarte Cross kunnen bezoekers dit jaar niet alleen genieten van de rijkunsten van de Dutch Masters of Motocross, het Rijksmuseum zorgt ervoor dat de beroemdste Dutch Masters, de Hollandse Meesters, ook aanwezig zijn. Een unieke samenwerking tussen KNMV, Zwarte Cross en het Rijksmuseum maakt dat de 220.000 festivalbezoekers de internationale top van de motocrosswereld zien strijden tegen een decor van de bekendste Hollandse kunstwerken.

Zwarte Cross en Rijksmuseum

Het circuit van de Zwarte Cross is dit jaar aangekleed met schilderijen van Hollandse meesters uit het Rijksmuseum. Geïnspireerde festivalbezoekers kunnen op de Theaterweide gratis schilder- en tekenlessen volgen onder begeleiding van Rijksmuseumdocenten. Extra feestelijk wordt de verjaardag van Rembrandt op 15 juli, die op de Zwarte Cross wordt gevierd.

Patrice Assendelft, directeur KNMV:
“We zijn ontzettend trots dat we het Rijksmuseum mogen toevoegen als partner van de Dutch Masters of Motocross. Met deze samenwerking hopen we op een nog groter bereik van onze internationale topcompetitie. We zien nu al uit naar de bijzondere samensmelting van diverse werelden tijdens de Zwarte Cross.”

Tante Rikie, festivaldirectrice van de Zwarte Cross:
“Ik ben supertrots op deze samenwerking. Motocross en schilderkunst vormen een geweldige combinatie!”

Taco Dibbits, hoofddirecteur Rijksmuseum:
“Tussen het geronk en geraas van gitaren en motoren kunnen festivalbezoekers genieten van de verstilde schoonheid van de kunst van het Rijksmuseum. Deze samenwerking is een prachtige manier om nog meer mensen te laten genieten van de Hollandse meesters.”

21ste editie Zwarte Cross

Van 13 tot en met 16 juli wordt de Zwarte Cross alweer voor de 21ste keer georganiseerd. Tijdens het festival in Lichtenvoorde wordt de finale gereden van de Dutch Masters of Motocross. Tijdens de finale nemen de beste coureurs uit het Open Nederlands Kampioenschap het op tegen de beste coureurs ter wereld zoals drievoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings!

Tijdens de Zwarte Cross worden wedstrijden verreden in vier klassen: de 85cc, 125cc, MX1 en MX2.

Een leuke video over de samenwerking vind je hier!

Kijk voor meer informatie op www.knmv.nl