BRP lanceert zijn nieuwe Can-Am ATV productlijn voor Europa, die voldoet aan de nieuwe EU-regelgeving. Deze uitgebreide productlijn biedt een breed scala aan opties voor allerlei soorten klanten.

Commercieel en Recreatief
Van klanten die behoefte hebben aan commerciële voertuigen, maar ook voor diegene die zijn of haar quad inzet voor een recreatief gebruik. BRP is de eerste fabrikant die ATV-modellen aanbiedt die zijn uitgerust met ABS. Met deze nieuwe productlijn bewijst Can-Am weer haar inventiteit en wilt hij zuhb leidende rol in de industrie verder bewijzen, onder meer door nieuwe noviteiten zoals ABS. Tijdens de dealer bijeenkomst in Dallas stelde men ook vier nieuwe 50” brede Can-Am Maverick Trail modellen voor aan het aanwezige publiek. Door zijn nieuwe afmeting kunnen klanten nu genieten van de Maverick-ervaring op veel verschillende (en afgelegen) routes. Met hun innovatieve design en extreme flexibiliteit verrijken de Maverick Trail-voertuigen de klantenervaring en kunnen de bestuurders de wildernis zonder grenzen verkennen. Het Maverick Trail-voertuig, met zijn grote Can-Am Maverick X3-genen en slimme comfortfuncties, is ontworpen om de best mogelijke rijervaring te bieden. Elke functie is speciaal ontworpen om gebruikerscomfort, voertuigstabiliteit en rijgedrag te optimaliseren – een must voor iedereen die op een avontuurlijke manier het onbekende in wilt duiken.

Smart-Lok ™ technologie
De productlijn van de Can-Am Maverick Trail brengt onze ongelofelijke X3-voertuigen op het spoor,” zei Bernard Guy, Senior Vice President, Global Product Strategy bij BRP. “Mensen houden ervan om op paden te rijden, omdat het een avontuur in de natuur is: een kans om nieuwe plekken samen met vrienden te ontdekken. Deze innovatieve machines werden gebouwd om de user experience in every way te optimaliseren. Hier stopt de pret echter niet want BRP heeft ook een nieuwe, speciaal ontworpen voor het zogenaamde ‘Rock Crawling’, oftewel het rijden over rotsen, een speciaal model van de Maverick X3 uitgebracht. De 172pk sterke X3 X rc Turbo R. Het ‘Rock Crawlen’ wordt in veel landen steeds populairder en BRP heeft het nieuwe model voordat deze werd gepresenteerd, dan ook uitvoering getest. Het Can-Am team ontwikkelde vervolgens de Smart-Lok ™ * technologie, wat inhoudt dat dit een volledig gevuld en afsluitbaar differentieel is voor de vooras. Gekoppeld aan een elektronisch gestuurde automatische modus. Deze Maverick X3 C rc is speciaal ontwikkeld voor maximale manoeuvreerbaarheid, zelfs bij lage snelheden, met een grote bodemvrijheid en dikkere speciale banden. Ook is het voertuig uitgerust met meer bescherming, waaronder rock sliders, een versterkte vooras en achterwielophanging en extra bescherming voor het nieuwe differentieel aan de voorzijde. Bij de commerciële voertuigen is er ook nieuws in de vorm van de Traxter X mr HD10. Een voertuig voor het ruigere terrein. Ook de Traxter heeft een Smart-Lok vooras, die samen met de andere systemen moet zorgen dat de Traxter op elk terrein zijn mannetje staat onder de meest moeilijke omstandigheden.

Kijk voor alle informatie over deze nieuwe modellen op www.canamoffroad.com

* Smart-Lok ™ is ontwikkeld in samenwerking met TEAM Industries, een leider in de drive-technologie-industrie.