Off-road rijden is een ervaring die je samendoet met vrienden, maar tot nu toe ging de communicatie onderling meestal middels een veelzeggende knik, hoofdschudden of harde schreeuw. Cardo Systems vergemakkelijkt de onderlinge communicatie dankzij hun waterdichte reeks communicatieapparaten, waaronder de PACKTALK Bold, ideaal voor de casual trailrijder of extreme enduro-rijder.

Klein en robuust, het communicatiesysteem is ontworpen om volledig intuïtief te zijn met eenvoudige bediening, waardoor rijders in een groep* kunnen chatten, hoorbare aanwijzingen krijgen of zelfs naar muziek kunnen luisteren.

De belangrijkste kenmerken die van de Cardo PACKTALK Bold DE keuze voor off-road rijders maken zijn:

  • Off-road ready – IP67 stofdicht, modderbestendig en waterdicht – het hele assortiment van Cardo Systems is waterdicht dus niet alleen waterbestendig, zodat rijders erop kunnen vertrouwen dat hun Cardo-communicatiesysteem verbonden blijft, ongeacht hoe groot de waterovergang is of hoe hoog de modder komt.
  • “Set & Forget” Dynamic Mesh Communication-connectiviteit – zodra de PACKTALK BOLD-systemen aan elkaar zijn gekoppeld, zullen ze het zich herinneren als u weer samen rijdt. Motorrijders rijden vaak binnen en buiten het bereik van de eenheden, maar bij DMC hoeven de rijders niet opnieuw verbinding te maken, omdat dit automatisch gebeurt zonder op een knop te hoeven drukken.
  • JBL-luidsprekers – ervaar de ‘Ultimate Sound Experience’ dankzij de JBL-luidsprekers die standaard worden meegeleverd met het PACKTALK-assortiment. Er is ook een JBL-audioset verkrijgbaar die compatibel is met het volledige assortiment oudere producten van Cardo, evenals voor producten van andere merken motorfietscommunicatie, die zijn uitgerust met een standaard 3,5 mm-aansluiting.
  • Natuurlijke spraakbediening – er is geen noodzaak voor rijders om hun handen van het stuur te halen, ze kunnen gewoon “Hey Cardo” zeggen en het apparaat reageert onmiddellijk om het gegeven commando te volgen zonder dat de rijder op een knop hoeft te drukken – handig bij het waarschuwen van een vriend voor een lastig stuk track of obstakel. De technologie kan naadloos worden geïntegreerd met Siri ™ en “OK Google” ™
  • Automatische volume-aanpassing – het geluidsvolume wordt automatisch aangepast op basis van het omgevingsgeluid van buitenaf.
  • Batterijduur van 13 uur – alle Cardo communicatiesystemen hebben een gemiddelde batterijduur van 13 uur en kunnen ook tijdens het rijden worden opgeladen – meer dan genoeg voor een dag op pad.

De volledige PACKTALK-serie kan worden bestuurd met Cardo’s nieuwe mobiele app, Cardo Connect ™. De app is gratis te downloaden en is ontworpen voor een soepele gebruikerservaring en toont een dashboard met informatie over het aangesloten Cardo-systeem. Gebruikers kunnen ‘groepen’ van rijders maken, hun favoriete radiostations beheren, telefoonsnelkiesnummers configureren, instellingen regelen, volumes aanpassen en de batterijstatus van het systeem in één oogopslag zien.

Ga voor meer informatie en om het hele assortiment te bekijken naar Cardo Systems op www.cardosystems.com en neem deel aan het gesprek op FacebookTwitter en Instagram.

* De PACKTALK Bold kan 2-15 rijders verbinden.

Photo credit: @alexey13kolesnikov