Arrowhead Engineered Products (Arrowhead), een wereldleider in de distributie van vervangingsonderdelen, en de aandeelhouders van Bihr hebben vandaag de overname bekendgemaakt van Bihr, een toonaangevende Europese distributeur van reserveonderdelen, accessoires en rider gear voor motorfietsen, quads/ATV’s, fietsen en scooters. Bihr, met hoofdzetel in Kontich, België, is actief in 20 landen en verkoopt 350 merken en meer dan 200.000 SKU’s aan een netwerk van meer dan 15.000 detailhandelaars.

“We proberen samen te werken met zeer succesvolle en gerespecteerde organisaties, waardoor elke overname een succes wordt en onze groei wordt versneld om de grootste leverancier van off-road onderdelen ter wereld te worden”, zegt John Mosunic, CEO van Arrowhead. “De combinatie van Bihr en Arrowhead creëert een wereldleider in powersports met een onmiskenbare propositie voor dealers.”

Christophe Piron, voormalig CEO van Bihr, treedt in dienst bij Arrowhead Engineered Products als Co-President van Europa en President van Powersports Europe. Hij zal deel uitmaken van het uitvoerend comité van Arrowhead.

“Bihr en Arrowhead creëren een bedrijf waar het geheel groter is dan de som der delen”, zegt Piron. “We zijn erop voorbereid om onze gedeelde expertise te benutten om ons aanbod en klantenbereik uit te breiden.”

Alcopa en de andere aandeelhouders investeerden in 2010 in Bihr en speelden een voortrekkersrol bij de Europese ontwikkeling van het bedrijf vanuit Frankrijk. Managing Partner Damien Heymans zei: “We zijn al meer dan 10 jaar de trotse aandeelhouders en zijn ervan overtuigd dat Arrowhead nu de ideale partner is om de groei van het bedrijf voort te zetten.”

“Bihr’s eersteklas logistiek, standvastige toewijding aan klantenservice en het uitbreiden van het portfolio van eigen merken zullen sterke troeven worden voor Arrowhead. We zijn ervan overtuigd dat beide partijen enorm zullen profiteren van deze overname”, zei Axel Moorkens, managing director, Alcopa.

Bihr zal de activiteiten gewoon voortzetten en vanuit de huidige locaties opereren en verzenden.

www.mybihr.com