Nog 356 kilometer scheiden Tim en Tom Coronel van de finish in de Dakar Rally 2017.

Het einde is in zicht!
Na de afgelaste etappe van woensdag ging het Dakar-veld op donderdag op pad voor de tiende etappe. Wederom een loodzware proef met zeer lastig te vinden waypoints. Veel deelnemers raakten verdwaald maar Tim en Tom sloegen zich er goed doorheen. Wel waren er wat kleine problemen met de buggy, waardoor het tweetal in het holst van de nacht arriveerde in het bivak in San Juan.

“Om half twee kwamen we eindelijk aan in het bivak. Een beetje laat”, blikte Tom terug. “We hebben tijdens de etappe veel problemen gehad, twee fusees gewisseld. Voor de rest voelt alles goed. Tim heeft veel gesleuteld. Hij is echt een heel goede monteur, dat heb ik de afgelopen dagen wel gezien. Die jongen kent de buggy’s op en top. Hij heeft me uitstekend geholpen dus daardoor konden we weer wat sneller op pad.”

De fusees aan de linkervoorzijde van de buggy zorgden voor problemen, legde Tim uit: “We hebben de afgelopen dagen nogal vaak door het water moeten rijden. Daardoor waren de lagers toe aan vervanging maar keer op keer hadden we daar niet voldoende tijd voor. Bovendien was de vrachtauto met het materiaal in Chilecito erg laat dus ook daar hadden we geen tijd. Helaas maar waar. Voor de rest houdt de buggy zich uitstekend.”

Gelukkig is het einde in zicht: “Vandaag de laatste serieuze proef, morgen wordt een rondje om de kerk. Nog effe volhouden!”

www.coroneldakar.nl